Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

zaterdag 10 december 2011

Hechting


Dit kreeg ik van de adoptie stichting:

Naaste familie, vrienden en bekenden leven mee in de wachtperiode tot het adoptiekind daadwerkelijk in dit gezin kan worden opgenomen.

Nu het kindje bijna gaat komen willen we u vragen de ouder te ondersteunen in het opbouwen van de relatie met haar kind, maar meer nog met het opbouwen van de relatie van het kind naar de nieuwe mama en broer!

Voor het kind moet alles nog beginnen, het heeft een periode achter de rug van wisselende contacten. Eerst was hij bij de eigen ouders en is vervolgens in een kindertehuis terecht gekomen. En dan komt de adoptie-ouder om het kind te halen. Het kind weet niet wat het allemaal overkomt, hij snapt er niets van.
Hij heeft helemaal geen idee, wat het woord mama inhoudt, kortom de wereld staat op z’n kop voor dit kind!

Hoe kunt u het kind helpen te leren wie zijn mama nu is??
Door de eerste drie maanden afstand te houden! Neem het kind niet op schoot, ook niet als het kind naar u toe zou kruipen of lopen. Geef het niets. Mocht u een cadeautje bij zich hebben voor het kind, geef dit dan aan de moeder zodat zij het aan het kind kan geven.
Langzaam maar zeker gaat zo’n kind dan merken: Ah, van die mevrouw moet ik het dus hebben, dus daarom heet zij mama, die hoort dus bij mij en ik hoor bij haar!
Het is een moeizaam proces voor het kind, want in feite moet hij leren op een kunstmatige manier éénkennig te worden, iets wat een kind dat in een veilig gezin wordt geboren op een natuurlijke manier wordt.

Wat als u zich niet aan ons verzoek houdt? Dan heeft dit kind kans in de pubertijd een vlinder te zijn. Hij vindt heel veel mensen en leeftijdsgenoten leuk maar heeft geen goede vrienden, hij heeft dan namelijk niet geleerd zich aan een bepaald persoon te hechten. U kunt zich dan ook voorstellen dat het voor de hand ligt dat in zo’n situatie later ook mislukte relaties te verwachten zijn bij deze kinderen.

We zijn ervan overtuigd dat niemand dit een kind toewenst, onze dringende vraag is dan ook: help te ondersteunen om van deze vroeg gekwetste kinderen, veilig gehechte mensen te maken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten