Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 25 juli 2018

Over een zoektocht, Thabang die een bevalling wil zien en een vlieg met witte pootjes


Sam moest zondag 3 uur werken bij mijn zus in de tuin,
konden wij mooi even zwemmen bij 't Lageveld, 
geen levend grassprietje meer te vinden. 
  • Whaaaaa, dit is mijn laatste blog.
  • Ik werd gebeld door de mentor van Sam: "Gefeliciteerd!" Sam gaat door naar 3VWO. We hadden elkaar maar weinig gezien en gesproken, maar Sam had het dan ook prima gedaan in het afgelopen jaar. Op zijn rapport is geen onvoldoende te vinden.
  • Ook het rapport van Thabang ziet eruit om trots op te zijn! Dus heerlijk om zo het schooljaar af te sluiten. 
  • Bij Thabang vloog een wesp in de klas rond en hij dacht 'm wel even naar buiten te jagen .... daar was de wesp het niet mee eens en die prikte Thabang in zijn pink. Vervolgens lukte het Thabang gelukkig toch nog om dat beest naar buiten te krijgen. Met een apparaatje werd het gif uit de pink gezogen. 
  • De Vettt zomerspecial is uit. Ik heb ook een stuk geschreven over zomerse festivals:
  • Sam had een 7,5 voor een getekend zelfportret, maar ik mag 'm helaas niet zien, hij vindt het zelf te lelijk geworden :-( 
  • Wat houden sommige mensen zich toch met onzindingen bezig; er bestaat een NK horloge werpen. Huh? 
  • Thabang en ik waren even bij het wielerbaantje om rond te racen. Thabang klom daar in een grote container, toen ik twee meter verderop ging staan, maar niet meer in zicht was, brak de paniek bij hem uit en hij schreeuwde "Maham, waar ben je?" Hij dacht gelijk dat ik er vandoor was gegaan. Hoezo, denkt 'ie nou echt dat ik zonder hem weer naar huis ga? Soms wordt je even weer met de neus op de feiten gedrukt en blijft het naar en verdrietig om die diepgewortelde angst bij hem te zien/ervaren.
  • Met Sam ben ik naar de huisarts geweest, ze kenden elkaar niet eens, dat was een goed teken, we hebben er meestal ook niks te zoeken. Daarna stond een bezoek aan de orthodontist op de planning, maar we hadden er een uur tussen zitten, dus konden we mooi met z'n tweetjes een saucijzenbroodje eten om de vlekkeloze overgang naar de 3e klas te vieren. 
  • Thabang is dol op zijn vriendinnetje Lerato. Hij stelt vaak vragen. Deze week vroeg hij of hij later bij de bevalling van hun kind mag zijn. 
  • Ik heb mijn domeinnaam www.dekleinekunst.nl verkocht! Nu dus op zoek naar een nieuwe naam. Er verschijnen ook automatisch nieuwe suggesties in beeld: kleinealfawetenschap.nl, kleintjevervalsing.nl of kleintjenaaperij.nl. Ik beloof dat die namen het niet gaan worden. 
  • Ik krijg heel veel geld voor de overname van de domeinnaam en ik had al van alles bedacht wat ik daar van wilde doen. Ik wil wel nieuw zeil in de keuken, nieuwe sportschoenen voor de jongens, onze zielige zeer traag opladende tablet (1% per uur en met dikke barst in scherm) vervangen en sparen voor de reis naar Lesotho. Oja, en de auto is net opgehaald; er kwam een boel witte rook uit de uitlaat, dat ziet er niet best uit. Zegt Sam: "Je moet het vel niet verkopen voordat de beer geschoten is". Whahaha. Best wel gelijk heeft 'ie! 
  • Ik heb nu een leenauto; een Daihatsu. En daar moest ik mee tanken. Gas. Ojee. Dat had ik nog niet eerder gedaan. Een paar rondjes om de auto lopen om te kijken waar de gasdop zit leverde niks op. Dan maar vragen bij het tankstation. Daar konden ze eerst de gasdop ook niet vinden (toen voelde ik me al een stuk minder dom). Er werd een ander persoon opgehaald. Even later werd er achter het nummerbord gekeken en daar zat 'ie! Aha. Nu nog een verlengstuk (nozzle) erop zetten, maar die kon ik niet vinden. Dus 1 geleend van het tankstation. En dan eindelijk die tank volgooien. Bij het afrekenen was ik wel weer helemaal blij: 10 euro!  
  • Even later belandde er bijna een hert op de motorkap, je schrikt je kapot. Van zo dichtbij heb ik dat nog niet eerder meegemaakt. Gelukkig net niet raak en kan dat beest gewoon vrolijk rond blijven rennen. 
  • Mooi weer, dus wilde ik het zwembad opzetten. Hij kwam gloednieuw uit de verpakking en heeft het nog geen vijf uur volgehouden, toen was de onderste rand lek. De buren hadden nog wel een zwembad die we mochten hebben. Daarvan was helaas de bovenste rand lek. Nu een nieuwe gekocht en hij staat al meer dan 24 uur, jeeeeej.
  • Ik ben zo blij met het GPS horloge van Thabang. Het werkt voor ons echt goed. Ik schreef er voor Vettt een stuk over: www.vettt.nl/gps-horloge-review/
  • Al gaat het soms nog steeds mis hier. Zoals zaterdagavond. Thabang mag 's avonds na het eten nooit weg, maar hij mocht van mij even een Vettt magazine bij iemand door de bus gooien. Toen kwam hij een vriendje tegen en hebben ze nog even samen hier achter het huis gespeeld. Thabang moest nog een fiets terugbrengen en zou direct terugkomen (ik vond het GPS horloge omdoen niet nodig, dat blijkt al snel een grote denkfout). Het was 20.05 uur (dat is de bedtijd van Thabang). Ik wachtte op de stoep. Na een kwartier was hij nog niet terug. Dus pakte ik mijn fiets en begon ik aan mijn zoektocht. Ik kon 'm nergens vinden en mijn rondjes werden steeds groter. Na een uur (!!!) ging ik over op het opsporen met de auto. Pfffff, het was zenuwslopend. Inmiddels was het al 21.45 uur en dacht dat hij ergens onder een auto of in de sloot zou liggen. En wat een spijt dat ik hem dat horloge niet had omgedaan. Kreeg ik ineens een appje van een moeder van een kind uit Thabangs klas: als ik Thabang zocht hij was bij hen voor het huis aan het spelen. Hij had zich gewoon bij één of ander buurtfeest in een andere wijk aangesloten en was daar lekker aan het genieten van een bbq-worstje en wat drinken. Geen haar op zijn hoofd die eraan dacht om naar huis te gaan.
  • Ik was natuurlijk woest! 
  • Sam heeft elastiekjes die hij aan zijn slotjes van de beugel moet vastmaken. Bij het eten doet hij ze meestal uit. Hij had ze even op zijn bord gelegd. Even later wilde hij ze weer indoen ....  en toen waren ze ineens verdwenen. Zou hij ze opgegeten hebben?? 
  • Woensdagavond was er bij het turnen een vriendjesles. Iedereen mocht een vriendje meenemen. De les begon om 17.30 uur. Ik kreeg helaas om 17 uur een bericht dat Thabangs vriendje niet meekon. Oh. Heel snel een ander vriendje gebeld en die kon mee, binnen een kwartier stonden we bij Bas op de stoep en hebben ze beide een leuke les turnen gevolgd.   

Op de trampoline!

  • En vrijdag werd het turnseizoen afgesloten met een potje apenkooi, altijd gaaf! 
  • Sam is nu van atletiek af en op zoek naar een nieuwe sport, hij gaat een proefles tennis volgen, een paar judolessen én fitnessen met een vriend. Daarna kiest hij waar hij op gaat, ik ben benieuwd.
  • Ik zorg deze 2 weken voor de bloemen en planten van mijn buren (voor mij altijd al kansloos, maar met dit weer helemaal) en voor de kippen van mijn ouders. Die hadden in 2 dagen 7 eieren gelegd (4 kippen). Sam liet er één vallen in de auto, dat wordt met deze temperaturen vanzelf een gebakken ei.   
  • Om vrijdagmiddag de vakantie in te luiden ben ik met collega's de stad in geweest, heerlijk op het terras gezeten met een hapje en een een drankje. Ik heb dat bijna 6 uur lang volgehouden ;-)
  • Ik kreeg nog een mooie kaart van mijn duo collega:
  • Nu gaan we genieten van 6 weken zomervakantie! We willen graag een keer naar de film, we gaan lekker een midweek naar de Ardennen en we willen een keer een freakshake uitproberen bij Shakes & Cakes.
  • Ik ben begonnen met een nieuwe schilderopdracht, was ik net bezig, landt er drie keer dezelfde vlieg in mijn witte verf .... dus als je een vlieg met witte pootjes ziet?!  
  • We gingen dinsdag zwemmen in Nordhorn. Sam sprong van de duikplank van 10 meter, hoe cool is dat! 
  • En Thabang vond een aansteker. Oeh, dat vind ik helemaal niks. Ik vond dat hij 'm naar de gevonden voorwerpen moest brengen, maar hij wilde er eerst mee experimenteren. Met deze droogte? No way! Gelukkig plonsde hij er even later mee in het water (hij had 'm in zijn zak gedaan) en toen deed 'ie het niet meer. Probleem opgelost!
  • Vandaag 'moesten' we weer voor Vettt op pad. Dit keer om Avatarz bij Oldenzaal uit te proberen. Bij het eerste oefenstukje liep het zweet al in straaltjes achter mijn hemd. Maar wat was het gaaf, echt helemaal super om te doen. En Thabang deed het ook zo goed, we hebben zelfs het moeilijkste parcours kunnen doen. En dan die zipline van 170 meter, whoooohooooo! 



  • We lustten wel een jerrycan vol water toen we klaar waren! 
  • Ook al is dit het laatste blog op deze website, ik blijf op Facebook natuurlijk nog wel schrijven! Je kan me daar volgen. 
  • Sam zei dat we toch zowat nooit wat meemaken, dus hij vond het een goed plan om te stoppen met bloggen.
  • Ik denk vooral dat we nog een 'bumpy road' in het verschiet hebben, maar daar gaan we zeker wat moois van maken!! 

Bedankt voor het meelezen!!!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Marije! IK heb steeds genoten van je logjes. Zoooo jammer dat je stopt... Maar weet je? Ik denk dat je het nog gaat missen, en dat we over een half jaartje gewoon weer mee kunnen lezen hier!!!
    Marianne (en Bertho)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een avonturen deze laatste blog. Zonde dat je drie zwembaden hebt moeten proberen. Hoop voor je dat de laatste het wel heeft overleefd uiteindelijk.

    BeantwoordenVerwijderen