Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

vrijdag 26 augustus 2011

Op vakantie



Ik had niet gedacht nog een keer als “laatste keer” met Sam alleen op vakantie te gaan!
Maar met veel plezier gingen we afgelopen dinsdag naar de Loosdrechtse plassen. Met véél plassen! We hadden pech met het weer: dinsdag onderweg noodweer, woensdag hebben we bijna de hele dag in de regen gefietst; zelfs staand wezen picknicken in de regen met ons meegekregen lunchpakketje, donderdag hadden we een binnenprogramma: science center Nemo Amsterdam (toen was het natuurlijk stralend weer!). En vanmorgen vertrokken en weer fikse buien en een boel geflits (niet van de snelheidscamera).
We zaten in een hotel (gelukkig niet op een camping) in Loosdrecht en in Wassenaar. Er zit trouwens weinig verschil in prijs tussen kamperen en de hele goede hotelaanbiedingen (14,95 p.p. voor een nachtje hotel, voor kamperen ben je ook zo 20-35 euro per nacht kwijt met z’n tweeën). En wat vinden we het heerlijk om ’s ochtends aan het ontbijt te schuiven: het leukste moment van de dag …. bakje koffie, eitje, yoghurt, croissantje en de kletspraatjes van Sam.

Toen we de sjieke lift in stapten was Sam erg onder de indruk van de rood met goud beklede binnenkant: “wow, wat populair hier”! Huh, wat zeg je, Sam?  
Die sjieke & luxe boel in de hotels hoeft van ons niet zo en dat past ook niet echt bij ons. Zo gaat Sam soms stuiterend op zijn billen van elke traptree af, lacht hij regelmatig te hard, hangt hij aan de reling, laat hij soms de inhoud van zijn mond zien tijdens het eten (opvoeding is nog lang niet klaar), loopt hij in het hotel op foute teva’s, komt hij ’s avonds meestal een keer in zijn boxershort naar beneden, wiebelt hij iets teveel op zijn stoel, doen Sam en ik tikkertje en verstoppertje in de hotelkamer (we hadden een grote kamer), ook een koprol op de boxspring gaat Sam niet uit de weg! We zijn dus niet echt geschikte hotelgasten, maar we zijn wel heel lief en je hoort ons nooit klagen!


Als Sam ’s avonds naar bed gaat barricaderen we de hele bedrand met stoelen of andere grote dingen, zodat Sam niet uit zijn bed valt (misschien overbodig maar Sam is nogal beweeglijk en uit ervaring weet ik hoe hard een dreun op de grond klinkt, en dan zit de schrik er zo in dat ik geen oog meer dichtdoe). Nu hoor ik alleen nog maar af en toe een plof als zijn arm tegen de stoel slaat of krijg ik zelf een arm in mijn gezicht.



Potje bowlen!
(heerlijk met onze natte regen-voeten in de bowlingschoenen zonder sokken!)



Science Center NEMO is het allerleukste museum dat ik ken! Er is genoeg te doen: NEMO heeft vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen, waar je je de hele dag kunt vermaken. En afblijven is verboden .... net iets voor Sam! 
Sam vroeg vorige week wat 'schijtkunde' is, dus dat kon ik hier mooi uitleggen.
Dit was de tweede keer dat we er waren, maar eigenlijk moeten we hier elk jaar naartoe! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten