Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 4 augustus 2011

De Hond



Dit keer krijgt de hond een plekje op het weblog. Hij heet Mungo en loopt al zo’n 10 jaartjes aan mijn zij. Het is een engelse bulldog. Hieronder wat informatie:

De Bulldog is één van de liefste en zachtaardigste van alle honden ….. klopt helemaal!

Deze hond is aanhankelijk en betrouwbaar ….. zeker weten, hij wil het liefst de hele dag op je voeten liggen. Betrouwbaar is ‘ie ook; vorige week waren we bij een vriendin, kwamen we terug, hadden we de voordeur per ongeluk open laten staan. Ligt hij heerlijk in het zonnetje op het pad van de voortuin, geen haar op zijn kop die nadenkt over een ontsnappingspoging!

De bulldog beschikt over grote moed en uitstekende vaardigheden om te bewaken. De vermogens van deze hond om te bewaken zijn in de wereld van de honden ongeëvenaard ….. dit is bij ons exemplaar absoluut NIET het geval! Hij is juist overal bang voor en vertoont ‘autistische trekjes’. Als ik een schilderij weghaal gaat hij tegen de achtergebleven spijker blaffen. Als ik ga schoonmaken dan rent hij weg (stel je voor dat ik wat laat vallen). Of als er een fiets op het pad staat dan vind ‘ie dat eng. Hij schrikt snel. Of is dat een overgebleven trauma van ooit een kerstboom en 30 ballen op je kop krijgen? Bewaken? Ha, ha, als iemand hier wat komt stelen dan is een aai over zijn kop of kriebelen op zijn rug voldoende om het hele huis leeg te halen!

Altijd op zoek naar menselijke aandacht, is de Engelse Bulldog op en top een mensenhond …. Ja, altijd op zoek naar aandacht, het liefst gaat hij nog mee naar de wc!

Toch hebben sommige Engelse Bulldogs de neiging om een dominant karakter te tonen. Een strenge en sterke baas kan dit probleem makkelijk recht zetten door de hond zorgvuldig af te richten en leiderschap te tonen ….. tsja, dit behoeft geen uitleg, toch?!

Engelse Bulldogs zijn erg goed en verzorgend met betrekking tot kinderen. Ze houden ervan om tijd met kinderen door te brengen …. én omgekeerd, Sam is dol op Mungo!



Deze honden houden niet van beweging, dus ze moeten niet worden overvoerd. Deze hond is gevoelig voor extreem heet weer. In de zomer moeten de vouwen en rimpels regelmatig worden gepoederd …. Mungo is gek op beweging, ik ging er altijd mee fietsen, nu hij wat ouder is wordt het wel wat minder. Neus poederen? Hmmm, dat heb ik nog nooit gedaan!

De levensverwachting van het ras is: ongeveer 7, 8 jaar …. of meer zo te zien rondlopen!

Vanwege de korte snuit zijn ademhalingsproblemen bij Bulldoggen niet ongewoon. Dit ras heeft de aanleg om een hartaanval te krijgen als het erg heet weer is. Huidontstekingen en heupproblemen komen ook regelmatig voor bij de Engelse Bulldog …. qua gezondheid is het hier vooral overgeven! Zeker een paar per week, dat is dus tot nu toe zeker zo’n 1500 keer (!) overgeefsel opruimen, jakkes! En de bijbehorende timing is uitstekend te noemen (vooral als ik haast heb of als ik naar iets belangrijks moet). Daarnaast laat hij zo’n vier keer per dag een plens water uit zijn enorme wangzakken vallen (Sam zorgt voor de juiste verhouding met zand). Nog een nadeel: hij kan vreselijk stinken! En bij teveel opwinding valt hij neer (lijkt op epilepsie), waarna hij vrolijk weer opstaat. Gras zaaien wordt een lastig klusje omdat Mungo altijd gaat liggen waar ik net graszaadjes heb gestrooid (de zaadjes lijken wel geabsorbeerd te worden door zijn vacht). Dat hij mijn tulpen uit de tuin opeet nemen we voor lief!!

Maar verder is het is een geweldige beest, hoor!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten