Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

vrijdag 5 mei 2017

Voedselbank



 
  • Thabang gaat in juni de eerste communie doen. Vaak zit daar een goed doel aan verbonden en dit jaar wordt er geld ingezameld voor de voedselbank in de gemeente Hellendoorn. Ik had er vaak van gehoord, maar hoe dat allemaal precies werkt bij de voedselbank, daar had ik geen idee van. Ze zochten ouders die met groep 4 mee wilden rijden. Dat wilde ik wel. Afgelopen dinsdagmiddag zijn we daar naartoe gegaan.
  • We kregen een warm welkom van een aantal vrijwilligers (er werken wel 60 tot 70 mensen, poehee). De Voedselbank Hellendoorn verstrekt wekelijks gratis voedsel aan mensen in de gemeente Hellendoorn die het tijdelijk even erg moeilijk hebben en afhankelijk zijn van te weinig leefgeld. 
  • Na de uitleg, de ranja met wat lekkers was het tijd om aan de slag te gaan. Met veertien duo's moesten er boodschappenkratten gevuld worden. Iedereen kreeg een lijst en dan was het de bedoeling om de juiste levensmiddelen in de kratten te stoppen. De kinderen gingen erg serieus aan de gang, mooi om te zien.

  • Het geld wat de kinderen gaan inzamelen komt speciaal ten goede aan de kinderen in onze gemeente, zodat ze een keer wat leuks kunnen doen of een verjaardagspakket kunnen krijgen (met traktaties, ballonnen, een cadeautje, etc). De kinderen (en de ouders) waren helemaal onder de indruk, wat een mooi doel om geld voor te geven ..... dat wordt veel klusjes doen Thabang!

1 opmerking: