Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

zondag 14 mei 2017

Moederdag

  • Het is vandaag Moederdag!  
  • Zeker een mooie gelegenheid om aan de Afrikamoeder van Thabang te denken. Je zou toch willen dat ze af en toe eens even kon zien hoe het hier met Thabang gaat. Helaas weten we niks van haar, geen naam, geen foto, we weten niet eens of ze nog in leven is. Met Thabang kan ik dit gelukkig goed bespreken. Ook zijn er vaak vriendjes die hier vragen over stellen, we zijn er open over (wel op kindniveau natuurlijk).
  • En dan zijn er nog de mensen die zo graag moeder willen worden, maar waarbij dat (nog) niet lukt. Dat lijkt me zo moeilijk.
  • Of dat je moeder er niet meer is, wat een groot gemis zal dat zijn. 
  • Mijn Moederdag begon om 7 uur vanmorgen. Ik hoorde getrippel op de gang en vervolgens werd er een lekker Moederdagontbijt in elkaar geflanst. Dit keer beschuit met aardbeien, een warme koffie (wow, dit jaar was er echt helemaal niks op aan te merken) en een gebakken ei in de vorm van een hart (ho, een poging tot de vorm van een hart). Brrrrr, zo'n vet ei op de ochtend naar binnen werken valt niet mee. En een geweldig hart van chocolade die ze vorige week stiekem met z'n tweetjes hebben uitgezocht bij chocoladewinkel (van 11,50 euro, zei Sam). En dan het knutselwerkje van Thabang wat vol trotsheid werd overhandigd: een mooi beplakte theepot met thee (ssssst, ik lust geen thee). 
  • Dankbaar dat ik moeder mag zijn van deze twee prachtkinderen ..... wat leer ik veel van ze! 

  • En natuurlijk sta ik extra stil bij mijn eigen moeder. Zij is zo lief voor mij, altijd. Ik kan me niet herinneren dat ze niet lief voor me was. Nou, ik denk dat míjn kinderen zich dat later echt wel kunnen herinneren, haha. 


Het lijkt wel of het steeds erger wordt (falende kookkunsten, 
van een hoverboard kletteren, een belabberde huishouding 
en dan hebben we nog al die mislukte 
datepogingen inclusief Pokémons zoeken)

1 opmerking:

  1. Ahhhh wat een lief ontbijt en cadeau's!! En volgens mij doe je jezelf echt tekort! Je bent toch een geweldige en lieve moeder!

    BeantwoordenVerwijderen