Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 4 oktober 2012

Rechtbankzitting


Vandaag was het zover .... de rechtbankzitting. Thabang en Sam mochten vrij van school (en ik heb geruild). En samen met mijn moeder waren we om 11 uur bij de rechtbank in Almelo. Bij binnenkomst eerst door de detectiepoortjes. Het leek er even op of de zitting niet doorging en er werd druk heen en weer gelopen door een meneer. Toen mochten we de rechtzaal binnen en plaatsnemen op de blauwe stoelen. De rechter ging heel leuk om met Sam en Thabang en vroeg ze de hemd van het lijf. Hij vertelde dat dit de leukste zittingen waren met alleen maar vrolijke mensen (klopt!). Thabang vond vooral de microfoon erg interessant en haalde zo het schuimbolletje eraf. Verder hebben Thabang en Sam zich gelukkig keurig gedragen (ik had vooraf wel wat instructies gegeven).
De rechter heeft de uitspraak ondertekend. Thabang heeft nu officieel de Nederlandse nationaliteit!
(en zoals een vriendin zei: we hebben er ook een heerlijk Hollands weertje bij).
Nederland telt nu 16.761.792 inwoners.

Dus jippie, jippie, jippie! Thabang hoort er nog meer bij (kan dat?)!
Tijd om het te vieren! Met taart natuurlijk! Opa kwam er ook nog bij, we hebben heerlijk zitten smullen.
Al met al vind ik het best snel gegaan (ik heb de immigratie en naturalisatiedienst nu echt niet meer nodig, laat ze die verblijfsvergunning maar lekker zelf houden).
 
 
Nu moeten we 3 maanden wachten (er mag nog bezwaar gemaakt worden tegen de uitspraak van de rechtbank) en dan kunnen we vanaf 4 januari ook echt de allerlaatste stap maken: de aanvraag van het Nederlandse paspoort! Gaan we daarna leuke vakantieplannetjes maken voor buiten Nederland.
 
We waren al buiten bij de rechtbank en toen ben ik toch nog even teruggelopen om te vragen of de foto's van in de rechtzaal gepubliceerd mochten worden .... dat mocht wel, dus bij deze:
 
 

 

 
 


4 opmerkingen:

  1. Hartelijk gefeliciteerd, eindelijk heb je geen illegaal meer in huis. Dit vraagt om een feestje! Dus eigenlijk dubbel feest! Dierendag voor Mungo en de uitspraak voor jullie 3.
    veel liefs Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd. wat fijn dat Thabang nu ook een nl er is.dus nu een echte Tukker:-) :-) :-) .
    Groetjes sabina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een bijzondere dag weer zeg!! Gefeliciteerd!!

    BeantwoordenVerwijderen