Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 11 juli 2012

Nutella deel 2!





Zoals beloofd .... een paar Nutella recepten (voor 4 personen):

Koude pudding met Nutella:
Klop 3 eidooiers met 150 gram poedersuiker, voeg 150 gram boter toe en 70 gram Nutella. Roer goed tot een zachte substante: doe dan de stijfgeklopte eiwitten erbij. Doe het mengsel in een kom en zet in de koelkast. Dien na een paar uur op.

Cornflakes met Nutella :
Smelt au bain-marie de Nutella (200 gram) met de boter (100 gram), meng dat met de cornflakes (120 gram) en rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. Leg ze op een schaal en zet ze een paar uur in de koelkast.

Fruitfondue met Nutella:
Zorg voor genoeg fruit (bananen, kiwi's, druiven, aardbeien, sinaasappels en bananen) en verdeel ze in partjes. Doe al het fruit bij elkaar in een schaal en bewaar het in de koelkast.
Bereid de fondue: doe 250 gram en 1,5 dl slagroom in een daarvoor geschikt pannetje en verhit al roerend op laag vuur, zodat de saus mooi vloeibaar wordt. Steek het fruit aan lange vorkjes, stokjes of fonduepennen en doop het in de saus.

Feestelijke stengels;
Smeer Nutella op soepstengels, haal ze vervolgens door taartversiering. Serveer de gekleurde soepstengels in een hoge schaal.

Nutella pannenkoekentaart:
Bak 12 pannenkoeken. Besmeer vervolgens iedere pannenkoek met Nuetella en stapel zo op tot een taart. Eindig met een niet besmeerde pannenkoek en garneer die met suiker stijfgeslagen eiwit (70 gram suiker en 1 eiwit). Zet de pannenkoekentaart een paar minuten in de oven op 220 graden en dien op.




1 opmerking:

  1. Oej, het wordt gevaarlijk om jou blog te bezoeken ;>)

    veel groeten Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen