Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

zondag 20 mei 2018

Over een vette knie, een verdwenen boek en een vermiste telefoon

  • Daar is ze weer, Lola ..... voor 1 dagje! Dat lieve, leuke beest. 
  • En alweer mooi weer om te wandelen, we treffen het wel. 
  • Thabang moest maandag naar de dokter om de hechtingen eruit te laten halen. Dat zag er nog niet zo fraai uit, het was helemaal ontstoken en er kwam rommel/prut uit (Thabang noemde het honing?). Hij mag nu gelukkig wel weer alles. Dus hup, ook weer naar het turnen. 
  • Helaas kreeg hij donderdag op school een bal tegen zijn vingers en de ringvinger klapte helemaal naar achteren, het lijkt gekneusd. Ik durfde hem niet weer thuis te laten van het turnen, dus ik heb 'm gewoon naar turnen gestuurd (ik kon ook niet anders want ik zat in de kerk voor een vormsel van Suze, de dochter van mijn beste vriendin).  
  • Toen we trouwens bij de dokter in de wachtkamer een potje: 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' deden had Thabang deze speltitel wel heel letterlijk genomen. De kleur was bruin. Toen ik het echt niet raadde gaf hij toe: het waren mijn ogen. Ja, die zie ik natuurlijk niet!  
  • Sam en ik hadden het over kilo's aankomen. Thabang gaf heel serieus aan dat hij wel weet wel waar al dat vet zich ophoopt in zijn lichaam: in zijn knie, want daar kwamen laatst vetbolletjes uit ;-)
  • Wat een geluk .... een overbuurman met een eigen tractor. En jep, Thabang mocht mee! 
Hij zwaait nog even!
  • Sam had dinsdag een SO van geschiedenis. Helaas was zijn boek zoekgeraakt. Lang leve de app, want hij kreeg de leerstof zo via Whats app door van zijn vrienden. Na het SO heeft hij de gevonden voorwerpen gecheckt en inderdaad .... daar lag 't boek.  
  • Sam moest aan het werk bij mijn zus. De hele vijver ontdoen van het alg. Kruiwagens vol heeft 'ie eruit gesleept. En hij doet daar veel snoeiwerk (ik wist niet eens dat 'ie het kon). 

Even goed in de vijver spieken en je ziet een heleboel kikkers.
  • Vorige week was het Moederdag. En weet je wat ik nou zo leuk vind aan het moederschap; je doet nog eens nieuwe ervaringen op: autorodeo 🚗🤠 ..... dat had ik anders vast nooit beleefd!!🤣🤣...
  • Echt heel apart om daar eens rond te kijken, wat bizar om met echte auto's op elkaar te botsen. Dat mensen hele middagen in schuurtjes doorbrengen om wrakken op te lappen en een kleurtje te geven. Thabang en Sam vonden het natuurlijk helemaal geweldig. Ik hoop zo niet dat dit een jaarlijkse nieuwe traditie wordt.  
 



Als je een indruk wil hebben hoe zo'n autorodeo gaat, 
moet je echt even kijken: 


  • Thabang kan zijn eigen 'smaakpupillen' zien en stak daarbij zijn tong uit. Ik denk dat hij smaakpapillen bedoelt! Wel knap dat 'ie ze kan zien. 
  • Ik ging met mijn moeder wandelen bij Haarle, alle rododendrons zijn in bloei, wow, zo gaaf al die kleuren roze, wit en paars! 
  • Het was nogal een zware week op school. Er was een extra vergadermiddag, een schoonmaakavond en ik had gesprekken met ouders; 5 x 45 minuten met betrokken therapeuten, artsen, ouders, de intern begeleider en het klassenpersoneel. Nu in dit Pinksterweekend alle verslagen uitwerken. Nog 9 weken bikkelen.   
  • Mijn zusje was hier zaterdag even met mijn nichtje Nikki, zegt ze ineens dat er een oproep op Facebook staat: 
Iemand zijn telefoon kwijt?
  • Ondertussen werd ik al een paar keer getagd, oeps. Het is een hele oude telefoon van mij, die mag Thabang soms voor de lol mee. Hij heeft dat ding bij zich voor de stoerigheid & status, want hij weet het wachtwoord niet, er zit geen sim-kaart bij, hij kan er dus echt niks mee. Maar hij was er altijd zo blij mee en kon er heerlijk de macho mee uithangen (soms moet je toch wat, als het aan hem ligt liep hij al met piercings, tatoeages, gouden kettingen, bier en sigaretten rond). Ik vroeg aan Thabang of hij zaterdag bij de Albert Heijn was geweest? Nee, zei hij. Ik geloofde hem natuurlijk niet, want ze hadden die mobiel daar gevonden. We zijn 'm samen gaan halen. Bleek dat ding al een week daar te liggen (was 'íe dus toch niet zaterdag geweest;-). Ze hadden gedacht dat we 'm wel snel zouden ophalen, ik wist niet eens dat dat ding zoek was. De caissière had mijn andere zoon (Sam dus) vrijdag nog wel zien lopen in de AH ..... die had stiekem een doos chocoladezeevruchten gekocht en samen met een vriend opgegeten. Jongens, zucht. 
  • Zondag zijn we eerst taart gaan eten bij mijn ouders, daar zijn wij altijd voor in. Toen mijn ouders er bij kwamen zitten hadden Thabang en Sam de taart al op, die kunnen echt de hele dag wel (lekkere dingen) eten. 
  • Daarna door naar het Hulsbeek in Oldenzaal; een mooie recreatieplas. En je kan er ook nog skaten! 


Bij Thabangs voet zit een jong vogeltje, 
volgens mij denkt 'ie dat Thabang zijn moeder is! 





Volgende week weer nieuwe belevenissen!

1 opmerking: