Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

zaterdag 14 juli 2012

Over Dora, beschadigingen en het pleinfeest


  • Afgelopen weekend hadden we een logee, Mariella. Dus we moesten intern even een logeerpartijtje organiseren. Sam bij Thabang op de kamer en dan kan Mariella in Sam's bed. Na 1 keer terug leggen in bed, gingen ze beide al slapen, wat een brave jongens (daar denk ik op andere momenten weleens anders over).
  • Er was groot feest op school bij Sam, het jaarlijkse pleinfeest. Ik mocht ook een handje helpen bij het stokkenvangspel, leuk! De helft van de opbrengst gaat naar Kika. Dus een mooie reden om voor weinig op het springkussen te gaan, touwtje te trekken, mee te doen aan het Rad van avontuur, grabbelen in een grabbeljurk, eendjes vangen, etc. Sam heeft ook nog een rode rugzak gewonnen.

  • Het enige voordeel van harde regen en in de auto zitten is dat Thabang het bescheurd van het lachen ..... hoe sneller de ruitenwissers, hoe harder het lachen!
  • Thabang is sinds kort fan van Dora (onee!) en vraagt nu telkens of hij televisie mag kijken. En dan zegt 'ie telkens: "Slieber niet spelen" (i.p.v. Swieber niet stelen). Nu dacht ik heel lief te zijn en Dora en Diego pasta als avondeten te bereiden voor beide heren. Zaten ze daar allebei met een pruillip .... Sam vond het niet lekker en Thabang dacht vast dat het om chocoladepasta ging, de teleurstelling was van z'n gezicht af te lezen. Zucht.   
  • Het gezicht van Thabang heeft veel te verduren, zijn blauwe oog is nog niet weg, en deze week had hij een bloedend oor, twee keer een bloedlip en bij zijn neus was het ook kapot.
  • Ik ben ook niet de handigste de laatste week. Verkeerde bak aan de weg, leunen tegen de wasmachine (waardoor die nog een keer aan gaat met de al schone was), slapen met een fris briesje (maar vergeten de hor dicht te doen, gestoken door mug in bil), 1 strook gras overgeslagen met maaien en eiwit toevoegen (i.p.v. de eidooiers) bij het maken van een gerecht en uit de droger kwam allemaal papier? Oja, en met een satéprikker in je vinger prikken en er dan zure matten-suiker in krijgen, au.
  • Thabang lijkt deze week niet helemaal fit en houdt zichzelf wakker met al dat gehoest (en mama ook, helaas). Donderdagavond werd Thabang echt ziek (koorts) en daar ging mijn zorgvuldig geplande verjaardagsfeest-voorbereiding voor Sam. Thabang was 's morgens bij het ontbijt op bed brengen naast een beetje ziekig, ook chagrijnig en vreselijk jaloers ("ik ook jarig").
Thabang viel zelfs op de bank in slaap
(niet echt een fijne houding)
  • Echt aftellen: nog 1 week en dan hebben we vakantie!
  • Sam heeft zijn rapport gekregen. En wat ben ik trots .... heel mooi! Hij had zelfs voor rekenen een 9+ en een 9,5 op zijn rapport, dat rekenkundig inzicht heeft 'ie vast van mij:-)



1 opmerking:

  1. Wow, wat een mooi rapport heeft Sam, gefeliciteerd. Goed gedaan Sam! En natuurlijk hebben Sam en Thabang zich van hun beste kant laten zien tijdens de logeerpartij, je hebt voorbeeldige zonen ;)
    Groetjes Mariella

    BeantwoordenVerwijderen