Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 5 juli 2012

Kindertekeningen




Ik heb in het tijdschrift J/M het artikel: "Wat kindertekeningen je vertellen" gelezen. Het begint zo: Of ze nu in Katwijk wonen of in Calcutta, alle drie-jarigen tekenen 'kopvoeters', 5-jarigen laten lachende zonnetjes zien en meisjes van 8 tekenen elfjes en prinsessen, dat is geen toeval. De tekenontwikkeling loopt namelijk synchroon aan hun psychische groei.

Het is een interessant artikel en ik heb ook het boek: "kinderen geven tekens" in huis. Bijzonder leuk om je in kindertekeningen te verdiepen.

Nu heb ik de meest recente tekening van Thabang eens goed bekeken .... hij heeft mij getekend! Helaas zie ik geen koppoter! En hij is toch al bijna 4 jaar. Misschien gaat de bovenstaande theorie niet op voor Lesotho? Of is de psychische groei van Thabang zo belabberd? Nee, hoor .... gewoon de tijd geven, komt best goed, lijkt me!

3 opmerkingen:

  1. Bertho was 3 1/2 toen hij voor het eerst een potlood in zijn handen kreeg. Hij tekent nu pas koppoters.... Hij vindt tekenen ook helemaal niet leuk, is een jongen... Allemaal dingen die niet echt meehelpen! Ach, hij is weer goed in andere dingen. Iemand onder de tafel kletsen bijvoorbeeld....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He maar hij gebruikt tenminste wel veel verschillende kleuren :) Groet Mariella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij herken ik wel je vrolijke zomerjurkje erin. Leuk boekje lijkt me.

    veel groeten Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen