Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 20 december 2012

Serious request


 
Deze week staat het hier ook een beetje in het teken van de geweldige acties rondom het glazen huis in Enschede. 3 dj's van 3fm zetten zich in voor Serious Request, de opbrengt gaat naar het rode kruis die zich dit jaar inzetten voor de baby sterfte:

Ruim 5,5 miljoen baby’s sterven elk jaar binnen een maand na de geboorte of voor en tijdens de bevalling. Babysterfte is een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt. Oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding. Klinieken of ziekenhuizen zijn vaak voor zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby’s niet bereikbaar of niet toegerust op de verzorging van de allerkleinsten. Veel vrouwen weten niet goed hoe zij goed voor een pasgeboren kindje moeten zorgen. Met eenvoudige hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Daarom vraagt 3FM Serious Request dit jaar aandacht voor deze kwetsbare allerkleinsten.

Op dinsdag was er bij Sam en Thabang op school een soort van glazen huis/glazen klas. Zo kon ik om 9 uur een kijkje nemen (van achter het glas) in de groep van Thabang. Om 14 uur zat Sam met zijn groep in de glazen klas! Er moest natuurlijk wel betaald worden voor dit gegluur!



Op woensdag ben ik met mijn groep (van Onderwijscentrum Het Roessingh) naar het glazen huis in Enschede geweest. Daar werd door medeleerlingen de cheque van 16.073 euro overhandigd!

Vandaag was er bij Sam en Thabang een kerstmarkt op school, ook voor dit goede doel! Er was van alles te doen, er was zoveel werk van gemaakt. We hebben een plaatje aangevraagd, Sam en Thabang zijn op de foto gegaan met een arreslee + honden, we hebben een raadspel gedaan, we hebben een werkje van Sam, eetbare sneeuwpoppen en een pak koekjes gekocht en toen hadden we zo'n 7,50 euro minder in onze portemonnee!

Het mooiste van dit doel is dat het zo leeft in Nederland en dat mensen de leukste acties bedenken. Het maakt ook niet uit hoeveel je geeft (of het nou 10 euro is of een veel groter bedrag), iedereen kan wat bijdragen.

 
 
Ook in Lesotho is er soms geen goede medische zorg waardoor er kinderen sterven, dit las ik afgelopen week op het weblog van het tehuis van Thabang (Beautiful gate):
 
15-20 of Beautiful Gates babies were buried in this cemetery as there were no ARV's to help reduce the side affects of HIV/AIDS. Many children were so sick when they came to Beautiful Gate that there was no hope for recovery.

 
Er is inmiddels een gedenkmuur:
 
 

The history of Beautiful Gate is painful, but also full of hope. It was heartbreaking to love and lose so many little ones, but they brought hope, love, and peace to those little ones who went on to heaven and there are so many more who have been adopted and are enjoying a second chance with a family who loves them and who will never let them go .......
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten