Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

vrijdag 28 december 2012

Over schaatsen, een horloge en een paniekuitbraak

  • De vakantie is begonnen .... twee weken! Heerlijk bijkomen. Al begint de dag net zo vroeg als anders, we hoeven niet zoveel en hebben lekker tijd om te relaxen (veel spelen, kleuren en spelletjes doen). Op een gegeven moment ging Thabang mama en papa (?) tekenen. Ik snap het nog niet helemaal.
  • Dat we afgelopen zondag 1 jaar bij elkaar waren, dat moest gevierd worden! En wat is het allerleukst voor Sam en Thabang? Zwemmen & pannenkoeken eten! Dus we zijn met Judith en Eric naar Arnhem gegaan waar we dat in de praktijk hebben uitgevoerd! Heel gezellig!
  • Nieuw in de vocabulaire van Thabang: bommetje (zwemmen), meisjes zijn saai en o, o, ik heb zweetvoeten!
  • Ik had een beloningssysteem voor Thabang. Als Thabang lief is voor Sam en andere kinderen dan kan hij appeltjes verdienen ..... bij 10 appeltjes is de boom vol en krijgt hij een kleinigheidje! Het gaat de laatste paar weken zo goed, de boom was zo vol! En nu heeft 'ie een horloge gekregen (heel goedkoop, maar hij werkt wel echt!). Beetje spijt heb ik er wel van, hij is er zo blij mee, ik moet nu al 4 dagen elke drie minuten z'n nieuwe horloge bekijken! En hij blijft maar roepen dat het 1 uur is, de hele dag!
  • Nou zijn Thabang en Sam stapeldol op de christmas-special van Ice age die we hier op dvd hebben. Ze hebben het steeds over de jij-bent-stout-lijst! Ik kan zelf ook best twee namen bedenken .....
samen naar Ice age kijken
 
  • Thabang kan echt niet zonder toezicht! Op zich niets nieuws, maar soms gebeurt dat toch even, anders is het geen doen. Thabang zou me helpen met het stofzuigen van de auto. En Sam zou even douchen. Ineens roept Sam dat er een spin boven zijn hoofd hangt! En hij is er bang voor. Thabang neemt alvast even een kijkje bij deze paniekuitbraak. Ik doe rustig aan. Dat had ik beter niet kunnen doen. Het leek Thabang wel leuk om met kleren aan (inclusief jas) ook even met Sam te douchen!!!!! De spin heeft het niet overleefd, hij is vakkundig met een tandenborsteldoosje geplet en door het putje gespoeld.
  • 2e kerstdag zijn we naar mijn tante en oom in Enschede geweest. Daar hebben we heerlijk geschaatst in de stad. Sam & Thabang zijn mooi fanatiek allebei! Op een gegeven moment ben ik zelf flink onderuit gegaan. Thabang kwam gelijk aangesneld. Niet om te kijken of alles goed met me was, maar om mijn broek schoon te likken (er zat een laag sneeuw/ijs op)! Daarna lekker warme chocolademelk met slagroom gedronken en we hebben lekker zitten gourmetten.




mmmmmm......

    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten