Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

vrijdag 6 april 2012

Einde verlof en meer



  • We hadden een logé: Cas, een vriendje van Sam. Prima combinatie met Thabang erbij! Gezellig!
  • Het was zondag 1 april! Dus (zoals elk jaar) heb ik een grapje uitgehaald met Sam en Cas. Om 11 uur zouden we met de auto gaan (maar die had ik de avond ervoor al om de hoek gezet), blijkt de auto gestolen! Ze trapten er compleet in (we moesten de politie bellen en hoe komt Cas nu thuis en of ik wel geld had om een nieuwe auto te kopen, etc). Sam kon het grapje dit jaar wel waarderen (bij die van vorig jaar moest 'ie huilen).
  • Thabang moest voor een speciaal onderzoek nuchter blijven tot half 2 's middags, niet grappig! (Ik kon natuurlijk ook niet voor zijn neus lekker een boterhammetje op gaan eten). En dan ook nog 16 buisjes bloed geven, er kwam geen eind aan, zielig!
  • Het praten van Thabang gaat heel goed vooruit! Hij maakt ook steeds meer zinnen! Sommige woorden lijken wat betreft uitspraak erg op elkaar. Bijvoorbeeld als Thabang "viet" zegt, dan kan dat vies, fiets of vis betekenen. Meestal komen we er wel uit! 
  • Hmmm, met 2 jongens op pad om schoenen te kopen .... dat kostte me wel wat zweet! Maar nu kunnen we zeker weer een half jaar vooruit!
  • Thabang is heel behulpzaam, hij wil overal bij helpen, heel lief!

  • Thabang is deze week 2 hele dagen naar het kinderdagverblijf geweest! Toen ik hem om half 5 op kwam ophalen, wilde hij helemaal niet mee, hij drukte me weg! Ik moest zelfs boos worden om hem mee te krijgen. Ik ben diep verontwaardigd! (wel heel fijn dat hij het zo leuk had)
  • Toen ik naar boven wilde gaan om me om te kleden, bleef ik toch nog even bij de deur staan .... gingen Sam en Thabang stiekem in de keuken een paaseitje eten: betrapt en een boze mama!
  • Ik heb nu zelfs 2 oppassen gevonden, heel mooi!
  • Sam heeft zijn rapport gekregen, ziet er geweldig uit!!
  • Je kan je handen ook wassen in de wc, dacht Thabang .... gewoon je handen in de wc houden, doortrekken en je handen zijn weer blinkend schoon!
  • We zijn met Loes, Giel en Tessa naar een speelparadijs geweest (Ballorig), het was er gelukkig lekker rustig, dus lekker spelen!

  • Ik heb al een 'concept van het verzoekschrift (rekest) tot erkenning en omzetting van de adoptie' binnen. Nu goed doorlezen, een paar aanvullende stukken opsturen, een vette rekening betalen (zou dit echt de allerlaatste zijn?) en dan kan het bij de rechtbank worden ingediend! Ook komen er officieel een aantal namen bij (vernoemd naar mijn lieve ouders), ook de achternaam van Thabang zie je terug ..... Thabang Estefan Rico Lerotholi Mulder. Er staan wat fouten in de papieren, dus het blijft spannend allemaal!! 
  • Ik heb alle foto's ingeplakt! 2 boeken van Thabang en 1 boek van Sam. Bij het inplakken kwam de hele reis weer even langs, een heel bijzonder gevoel! De boeken van Thabang en Sam zijn heel verschillend. Sam heeft namelijk zijn eigen reis met zijn eigen toestel vastgelegd. Dus veel zwembad op de foto, gekke bekken of bijvoorbeeld een flesje Fristi, een kapotte auto, etc .... heel leuk!
  • Nu is mijn verlof écht op en ga ik komende week weer lekker aan het werk, ben heel benieuwd!
Bouwen tot het plafond!


 

4 opmerkingen:

  1. Hoi Marije,

    Wat leuk weer om te lezen hoe het allemaal gaat.
    Fijn dat Sam zo goed rapport heeft en wat een uitvinding van Thabang zeg, een handenwas-wc ;-)
    Fijn paasweekend!!

    Liefs Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. die 1 april grap... briljant gewoon! haha!
    gr. joost :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, je verlof zit er al weer op! Zal ook wel weer even wennen zijn, een nieuw ritme met werken, maar het gaat vast ook goed. Super om nog steeds je verhalen te lezen en zo op de hoogte te blijven! Fijne paasdagen en werk ze komende week!
    Groetjes, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Marije,

    Jeetje wat gaat de tijd toch snel, verlof alweer voorbij. Nog wel even lekker genieten van het paasweekend samen. Sam goed gedaan hoor zo'n supergoed rapport! Thabang, wat ben jij een goede hulp, dat vind mama vast erg fijn.

    Liefs,
    Natacha

    BeantwoordenVerwijderen