Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

vrijdag 20 januari 2012

Update


  • We zijn al weer 2 weken thuis!
  • Het gaat heel goed, we hebben een heerlijke tijd samen. Vooral veel genieten (en af en toe doodvermoeiend).
  • Sam vindt het maar wat leuk met zijn nieuwe broer, echt fijn! Sam is hier het grote voorbeeld, Thabang doet alles na. Ben ik niet altijd blij mee! Sam houdt er ook van om Thabang te klieren en uit te dagen en Thabang geeft altijd een reactie! 
  • Als Sam vriendjes mee naar huis neemt, krijgen we vaak leuke vragen en opmerkingen. Dat Thabang en Sam niet zo goed bij elkaar passen. Of de vraag: "zou die bruin blijven, denk je"? Na het vertellen van mijn favoriete oordoppen-op-eet-anekdote zegt een vriendje: misschien eten ze daar altijd wel oordoppen. 
  • Thabang is onafscheidelijk met zijn bruine pop (die we Thabi hebben genoemd, zo werd Thabang in Lesotho genoemd) en speelt complete rollenspellen na (mooi om te zien, want hij doet precies bij Thabi wat ik bij hem doe).
  • Thabang noemt mij altijd mammie.
  • Deze week moest Thabang wat onderzoeken ondergaan (soort adoptiescreening). Zo kreeg hij een Mantouxtest (TBC test, prikje in de arm), we moesten Thabang met 3 mensen vasthouden, o, o, wat is 'ie sterk! Ook moesten we 4 potjes met poep vullen (bacteriën, parasietentest). Aangezien Thabang de hele dag zowat op de wc zit om te plassen en 'kakka' te doen, leek me dat geen probleem! Wel dus. Mooi dat er géén kakka kwam! Er is een handfoto gemaakt om de leeftijd van Thabang vast te stellen, dit lijkt te kloppen. Weten we dat ook weer, fijn!
  • Zoals ik al eerder schreef, we lachen er heel wat af (deze week kreeg ik er tijdens het fietsen gewoon koude tanden van!): Thabang laat bijvoorbeeld zijn pleister aan Mungo zien. Als je met Thabang door de supermarkt gaat dan maakt hij heel veel lawaai (zeker boven de 50 decibel, dus dat hoort officieel bij geluidsoverlast). Als hij het laagje ijs van de buitenspiegels van de auto aflikt (blij dat z'n tong niet bleef kleven). Toen ik mijn mobiel een hele dag kwijt was en ik Thabang de schuld had gegeven (oeps). Als hij dagen met mijn ecobal voor in de wasmachine rondloopt. Als hij tegen de ontbijtkoek zegt: see you tomorrow. Als ik onder de douche sta doet hij het licht uit (Sam deed dat 'vroeger' ook, maar die deed hem na een tijdje wel weer aan). Als Thabang dat ene verschrompelde mandarijntje uit de prullenbak wil opeten (die in Sam's zijn weergevonden gymtas zat). Als ik Thabang niet heb verstaan, vraag ik: wat zeg je? Dan zegt Thabang: dankjelel! Dat bedoel ik niet. Dacht ik dat het leuk zou zijn als Thabang met zijn eigen karretje boodschappen mocht doen, stond ik uiteindelijk bij de kassa, stond Thabang al buiten met zijn karretje met onbetaalde boodschappen. Als we gaan wandelen met de hond doet Thabang Mungo een sjaal om, de lieverd! Minder grappig vond ik het dat hij het vriesvak-raampje doormidden heeft gebroken, Thabi in de wc liet vallen en een kannetje kapot heeft laten vallen. 
  • Thabang pikt de Nederlandse taal goed op. Hij zei vandaag de hele tijd chocoladepasta, heel belangrijk woord bij ons in huis! Het is trouwens niet handig als je zegt: "doe maar geen zeep in je gezicht" (dan gaat er dus wel zeep in het gezicht).
  • Thabang kan héél goed zelf spelen. Auto's, treinen en alles met knopjes is het leukst!
  • Toen we deze week in Amsterdam waren en ik een praatje maakte met iemand (veel aanspraak als Thabang er bij is) vroeg iemand of we wel RTL 4 konden ontvangen in Hellendoorn, nou ja zeg, ha, ha!
  • Mijn computer begon sinds zondag al gek te doen (knipperen, zwart scherm) en dinsdag deed hij niets meer. Mijn helpdesk (=Joost) heeft hem nog geprobeerd te redden, maar helaas, niet gelukt. Ik heb zo'n goede helpdesk dat er zelfs al een nieuwe computer op komst is, ben benieuwd!



2 opmerkingen:

  1. Wat leuk toch om te lezen! fijn dat je weer kunt bloggen, ik was al aan het afkikken... ;-)
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar je kan zo met hem op straat lopen zonder dat hij stil staat bij ieder wiel van stilstaande auto's om de wieldoppen te bewonderen? Hij loopt niet hele dagen, binnen en buiten, dag en nacht met een zonnebril op? Hij kan al op schoenen lopen zonder raar te waggelen? Speelt het liefste met de lichtknopjes van de lamp waar jij onder zit? Of alle lampen die hij ziet, dus ook in lift, lantarenpalen, neonreclames, aanwijzen en eisen dat jij ook kijkt?Oohhhh, dan valt het best mee ;-))
    Enne, kan je hem al vinden als hij in het donker in je bed ligt (vond ik in het begin echt moeilijk, maar ik durfde geen licht te maken uit angst D wakker te maken).
    Grappig al die aanspraak he? Ik had een meisje in de speeltuin die me aansprak en vroeg of hij mijn kindje was. Toen ik dat bevestigde vroeg ze "weet u dan misschien hoe hij heet?"
    De foto van je koppel is weer fantastisch marije!

    Ga lekker door met genieten!
    Groeten Tanja (Darvenson)

    BeantwoordenVerwijderen