Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

vrijdag 27 januari 2012

Over woordlijsten, doktertje spelen, een 8+ en meer

  • Wat ben ik blij dat het allemaal zo goed gaat. Natuurlijk weet je van tevoren dat het een sprong in het diepe is .... maar dit is wel een hele leuke, mooie sprong! Apetrots ben ik ook op Sam! Die maakt elke ochtend de mooiste woordlijsten voor Thabang (kan hij woordjes leren).


Let vooral op het woord verrekijker .... Sam schrijft verderkijker!
  • Er waren afgelopen week een boel "eerste keren" voor Thabang. Zo zijn we zondag met de trein naar Zwolle gegaan en woensdag zijn we wezen zwemmen in Ommen. En tsja, we zijn bij McDonalds geweest (was net zo gezond bezig, maarja ....).

  • De Nederlandse woorden die Thabang uitspreekt zijn steeds beter te verstaan. Knap! Sommige letters zijn moeilijk, zoals de 's' (vies wordt viet, poes wordt poet etc).
  • Thabang is een ster in imiteren: hij zegt alles na (zegt 'ie bijvoorbeeld ineens: hé, joh!). En hij doet alles na (zag ik hem ineens heel hard tegen de blokkerende wielen van de buggy schoppen, ik ben niet het goede voorbeeld!).
  • Ik ben voor het eerst een klein uurtje zonder Thabang geweest ... even naar de kapper (ik heb nu een pony!) Ik was benieuwd wat Thabang ervan vond zonder mij .... nou prima, hoor!! Hij heeft me niet gemist! Het is bij oma & opa ook veel te leuk!
  • Het slapen gaat geweldig. Na het tanden poetsen en een boek voorlezen (moet elke dag dezelfde zijn) blijf ik 1 minuutje op zijn kamer zitten en dan gaat Thabang lekker slapen. Vanaf een uur of 5 kruipt Thabang bij mij in bed en slaapt dan door tot 7 uur (precies de klok rond). Ik heb nu een niet-uit-bed-val-rek gekocht. Ik dacht elke keer dat Thabang bij mij uit bed zou vallen en daardoor was ik zo alert dat ik zelf niet meer kon slapen.


  • Zaterdag hoorde ik lawaai (kling, kling, kling) en ik dacht: wat is dat toch? Bleek Thabang een kopje in de wasmachine gedaan te hebben. En ik maar denken dat hij zo goed aan het helpen was!
  • De opvang van Thabang is geregeld. Vanaf 1 april gaat hij 2 dagen naar het kinderdagverblijf. En ik heb de officiële aanmeldingsformulieren ingevuld voor school (na de zomervakantie al, jakkes)!
  • Thabang is echt een allemansvriendje (hij omhelst mensen op het perron, kruipt bij iedereen op schoot), dus daar gaan we nog verder mee aan het werk (zonder z'n spontaniteit/enthousiasme te verliezen natuurlijk).
  • Hier weer het vaste thema: plassen. We gaan vaak en veel! Zelfs tijdens het hond uitlaten. Bij de Mac waren we te laat en deed 'ie het in zijn broek. Later met servetjes op het kinderstoeltje in de auto weer naar huis! Hmmm, je snapt dat ik nooit in een trein zonder wc zal stappen!
  • Thabang kan lang achter elkaar zelf spelen. Sam wil niet onderdoen voor Thabang dus hij gaat ineens ook zelf spelen! Deze week speelde Thabang doktertje. Echt veel snapt hij er nog niet van. Met een stethoscoop luistert hij naar mijn billen en op Mungo's hoofd!
  • Sam had tegen mijn moeder verteld dat hij ons 'nieuwe gezin' een 8+ geeft! Heel fijn! 


7 opmerkingen:

  1. Die laatste foto... zie Mungo kijken hahaha! Geweldig! (en mooi dat het zo goed gaat!!)
    groetjes
    Joost

    BeantwoordenVerwijderen
  2. whahahaha, die Mungo.... onder toezicht van de dokter, geweldig!! En wat lief van Sam!!!!
    Mooi cijfer ook, een 8+....
    wat heerlijk toch!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer geweldige foto's! Ik vind die verderkijker wel een veel beter woord. Geniaal van Sam. En wat een smelt foto, dokter Thabang met Mungo. De hondenbezorgdheid is dus geheel niet nodig geweest :-)

    Mariella

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ligt ie lekker in zijn bedje! En respect voor Mungo hoor, hij laat het toch mooi allemaal over zich heen komen dat opaatje!
    Ben benieuwd naar je pony...
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super dat het zo goed gaat! Ik geniet van je verhalen en de prachtige foto's! Wat een plaatje is het toch. Tot gauw!
    Liefs Carolien Kamphuis

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat bijzonder om jullie belevenissen te lezen. Super ook de foto's van jullie tijd op het terrein van Beautiful Gate,met voor ons bekende gezichten. K'zou het leuk vinden om jullie een mailtje te sturen, kan dat ook naast deze publieke reactie?
    Groet van Augusta - adoptie moeder van 4 Basotho dutchies. jeroen_augusta@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een 8 plus, daar kunnen maar weinig woorden tegenop!

    BeantwoordenVerwijderen