Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 2 november 2011

Geduld

Het woord geduld wordt gebruikt om het vermogen ergens op te kunnen wachten mee aan te geven. Geduld geldt als een deugd; het tegendeel ervan is ongeduld. Iemand wordt als geduldig aangeduid als deze in staat is te leven met onvoldane verlangens of onvervulde wensen, of de vervulling hiervan al dan niet bewust uit te stellen. Deze eigenschap verhoudt zich nauw tot het begrip hoop. Geduld is ook de eigenschap om een situatie die men als negatief ervaart, zoals lang moeten wachten op iets, te kunnen verdragen zonder kwaad te worden of ander ongewenst gedrag te gaan vertonen.
Nou, wachten op Thabang is wel de "aller-ultiemste-geduld-oefening" ... het scheelt niet veel of ik ga echt wel ongewenst gedrag vertonen, hoor!



Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren veel geoefend met geduld. Vooral met Sam! Eerst 5 jaar lang élke dag mijn bed uit tussen 5 en 6. Of zoals deze week als we de klok een uur terug zetten ... dan hoor ik om half 5 of 5 uur al geluiden uit de kamer van Sam en hangt er het volgende briefje op de deur:


Disco, 's morgens? ... ook goedemorgen!
Maar ook met tandenpoetsen, kleren aantrekken, spelletjes, naar bed gaan, haren wassen!, driftbuien, naar school gaan, zelf spelen en fietsen stelt Sam mijn geduld op de proef!

En dan is daar nog Mungo; oud en mank, waarbij het uitlaten nu de grootste uitdaging van de dag is. Hoe krijg ik hem naar 'om de hoek' voor zijn dagelijkse plas en poep? Eerst uit de mand komen, hij komt er alleen nog uit voor een hondenkoekje! En dan zeker 100 meter sjokken met verschillende ingelaste pauzes (weet hij veel dat ik moet werken, Sam naar school moet brengen en 1001 andere dingen moet doen). En trekken aan zijn riem helpt niet echt .... ach, kijk zelf maar:

3 opmerkingen:

  1. "Hoe meer geduld je hebt, hoe meer de mensen er gebruik van maken....."
    Arme jij....
    Red Bull door Mungo's brokken??
    Heb medelijden met je hoor ;)

    groetjes

    Joost

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach gut, die ouwe Mungo! Hij kijkt alsof hij wil zeggen "sta niet zo aan die riem te trekken vrouwtje, je ziet toch dat ik mijn best doe!"
    Oud met ere hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Marije,

    Geduld.....ik weet precies wat je bedoeld. Je wordt er soms moedeloos van en wilt niet langer wachten. Mijn man en ik staan alweer 13 maanden op de wachtlijst voor een kindje uit Lesotho en wij hebben helaas nog geen telefoontje gehad. Iedere dag is de telefoon 'heilig' want je weet dat ze toch een keertje gaan bellen ;-) Heel fijn dat jullie al wel weten dat Thabang binnenkort deel van jullie gezin is. Ik vind het dan ook heel leuk en leerzaam om te horen hoe alles na het voorstel in Lesotho verloopt. Ik wens je heel veel succes met wachten en hopelijk zie ik binnenkort het verlossende bericht dat de koffers gepakt worden en dat jullie Thabang op mogen halen.

    Groetjes,

    Kim

    BeantwoordenVerwijderen