Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 3 juli 2013

Over spoken, Fristi en boodschappen mikken

Smile!

Kussengevecht! Altijd leuk en ook spannend
voor alle objecten in de woonkamer!
  • Ik kreeg van grote zus een tip: je moet de wc-rol plat maken, dan rolt 'ie niet meer en dan worden er ook geen meters wcpapier meer door het toilet gespoeld! Gaan we proberen!  
  • Thabang werd 2 dagen achter elkaar aan het eind van de middag ziek. De koorts loopt dan op tot bijna 40 graden. Als ik 'm dan in bed leg met een washandje op zijn hoofd, ligt 'ie uren later nog precies zo. Bij Sam heeft een washandje er nooit meer dan 1 minuut op gelegen. De volgende dag is Thabang weer fris en fruitig, heel apart.
zieke Thabang
  • Toen we zaterdag boodschappen gingen doen had Thabang weer wat nieuws bedacht: onze boodschappen pakken en bij tegenliggers in de winkelwagen mikken! Pffffff! "Ja, sorry mevrouw, doet 'ie anders nooit."
  • Het gaat nog steeds goed met Thabang op school. Het is nog net te vroeg om te juichen dat hij er helemaal doorheen is, maar toch wel heel fijn!! 
  • Hij kreeg ook een alternatief rapport: Thabang, dit schooljaar ben je bij ons op school gekomen. Je hebt al een beetje je plekje gevonden op school en je kan al heel goed: werken op de computer en gymmen. Wij vonden het leuk dat je bij ons in de klas begonnen bent. Veel plezier in het nieuwe schooljaar!

  • Sam heeft donderdag zijn einduitvoering mét getuigschriftenuitreiking gehad van de muziek. Hij was met zijn groepje als tweede aan de beurt, maar toen nummer 1 uitviel, moest hij dus gelijk, slik. Hij was zenuwachtig! Zeker toen hij ook nog een solo mocht doen! Na het optreden zei hij: ik tril als een rietje!! Hieronder kun je het filmpje van zijn solo bekijken. Wel een beetje jammer van het geluid van zo'n goedkoop-marktplaats-keyboard-geval, maarja .....  ik ben natuurlijk wel erg trots op mijn mannetje!! 
    Het was helaas wel z'n laatste optreden, want hij stopt met keyboard lessen.

 
  • Thabang komt nu in een ik-ben-bang-voor-spoken-fase! Vooral als hij moet gaan slapen. Laatst moest hij er zelfs een keer hartverscheurend om huilen.
  • Thabang geloofde me eerst niet toen we het erover hadden dat baby's bij hun moeder melk uit de borst kunnen drinken, hij lachte me vierkant uit. Nu lijkt hij het toch te geloven en vraagt of er ook Fristi uit komt?!
  • Zaterdag gingen we naar Rhenen voor een kraambezoek bij Marloes, Jan en Boaz. Wat een prachtig kereltje, huis en wat een gave wilde tuin. Thabang mocht kersen plukken, frambozen proeven, eieren rapen, klimmen, over touwen lopen en zelfs de kippen uit de hand voeren (dat durf ik niet eens). 

  • Sam had toch ook weer zo'n prachtig rapport, een ruim voldoende is de laagste score die erbij staat! Hij heeft 25 x goed en daarnaast hele goeie cijfers (waaronder 4 x een 8,5).
  • Wat zweet Thabang 's nachts! Als je een halve liter vocht verliest per nacht, doet Thabang vast het dubbele, hij is kleddernat. Je ziet het gewoon glanzen tussen z'n dreadjes!

    We kregen speelgoed uit Thabang's klas mee om schoon te maken
  • Voor alle kinderen die op school regelmatig overblijven is er één keer per jaar een speciaal broodje-knakworst-maaltijd. Sam was misselijk geworden. Hij had dan ook vijf broodjes met knakworst gegeten, tssssst!
  • Zondag gingen we spontaan met Stephanie en Stef naar de modelvliegshow hier in de buurt. Dat is toch echt wat voor jongens (anders was ik er vast ook nooit geweest). Maar leuk om een keer te zien, al die stunts. Er belandde ook nog een vliegtuig in de sloot. 
  • De rapporten voor de kinderen uit mijn klas zijn klaar, de ouderavonden zijn geweest, Sam heeft op school getrakteerd, we hebben allerlei mensen en juffen bedankt, de roosters voor volgend schooljaar zijn klaar en ik heb hier en daar wat gehamsterd, want de komende 6 weken wordt er zo min mogelijk gewinkeld! 
  • En dan was daar nog Sam's kinderfeestje (en ook die van Joep)! We zijn met 15 jongens naar een camping in de buurt geweest. Daar konden ze lekker springen, zwemmen en spelen. Het was hartstikke leuk, maar poehee, al die jongens bij elkaar!!! 's Avonds was ik best wel gevloerd, zeg maar!
  • Nog 2 dagen en dan hebben we vakantie!! Ik heb een slaaptrainer gekocht, zodat Thabang hopelijk niet voor 6 uur uit zijn bed komt (pas als de aap zijn ogen open heeft, mag Thabang het bed uit) en als het goed is gaat de haan nog voor zondag weg (de gemeente is er mee bezig) ...... dan kan ik 6 weken heerlijk slapen!


    En hier nog wat foto's van het kinderfeestje van Sam:




     


Geen opmerkingen:

Een reactie posten