Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 24 juli 2013

Over plonzen, een stukje stekker en een indioot



  • Het is warm weer, dus wordt er heel wat afgeplonst. Bij het Lage Veld, het zwembad in Rijssen en het zwembad in Nijverdal. En ons eigen zwembadje (met kraanwater, brrrr koud). 
  • Thabang is niet bang voor water, hij verdwijnt zo 8 tellen onder water.
  • En er wordt weer heel wat gezweet. Beneden gaat het nog wel, maar boven is het in ons huis een complete sauna. Het maakt Thabang niks uit, die wil graag onder zijn dikke deken slapen ..... dus elke avond maken we daar even een potje ruzie om!  

met Thabang's beste vriendje Stijn naar het zwembad


voor het eerst bommetje van de hoge duikplank!
  • Op vrijdagochtend zijn we vertrokken naar Bergen aan zee voor een heerlijk weekend met mijn ouders, zussen en aanhang en neefje Stef. En wat een geluk met het weer! 
  • Op de heenweg even een (plas)pauze. Thabang moest plassen en ik dacht ik ga zelf ook maar even, maar omdat er zo'n vieze wc bril op de wc zat, moest ik wat capriolen uithalen om de bril niet aan te raken en Thabang en ik moesten daar zo hard om lachen dat er echt (bijna) geen plasje meer kwam! 
  • We sliepen in een hotel vlakbij het strand. Met z'n drietjes op één kamer, weg nachtrust. Sam werd huilend wakker (en draaide zich 563 keer om) en Thabang had nachtmerries. En beide heren zijn 1 keer uit bed gevallen (nu lijkt dat huisje met 3 aparte kamers in Zeeland me ineens helemaal geen overbodige luxe!).



met opa!

lekker achterop bij Eric


bij het bezoekerscentrum in Schoorl


bij de klimduin in Schoorl, naar boven rennen en naar beneden rollen!

  • Zaterdagmiddag namen we een kijkje in het aquarium. Harstikke leuk! We hebben veel krabben, tropische vissen en haaien gezien. En er mochten roggen geaaid worden! 

  • Op zondagochtend deden we mee aan het korren. Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken. Na een 'trek' wordt het net geleegd in een grote bak. Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren, krabben tot de prachtigste anemonen en vissen. Heel interessant. Later mochten Sam en Thabang de vangst in een bakje weer terug naar de zee brengen. Ik vond het wat minder fijn om te weten wat er allemaal onder onze voeten in de zee te vinden is. 
hier trekken ze aan het touw waar het visnet aan vast zit





  • Toen ik weer in Hellendoorn was moest ik helaas alweer een telefoontje plegen naar het hotel, de oplader van de i-Pad blijkt maar gedeeltelijk in mijn tas te zitten, de rest hangt nog in het stopcontact in hotelkamer 24. Gelukkig hebben ze het teruggevonden en is hij nu met de post onderweg!
  • Thabang is deze week een nog ergere knoeipot dan normaal: toetje om, aardbeien in mijn witte stoffen stoel en kauwgom in mijn bank. 
  • Tussen al het vakantieplezier moeten er ook verplichte klusjes gedaan worden: 2 schilderijen, Lesotho progress report schrijven, 1200 foto's bestellen (ik heb een waardebon) en me herregistreren voor de beroepsgroep van kindercoaching (ik kom net 2 punten tekort, balen, maar er komt vast een oplossing).  
  • Thabang begint zijn woordenschat goed uit te breiden. Hij zei zelfs toen hij wat van het strand pakte: "ik lijk wel een strandjutter!" Helaas pikt hij ook snel de minder mooie woorden op, hij noemt me indioot (idioot) en dan mag ik vooral niet lachen! En hij zei: "mam, je bent een bullebak". Toen ik zei: ach, je weet niet eens wat dat betekent zei hij: o, jawel hoor, zo heet de hond van de slager in het boek over een mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept"! Aha!
  • Dinsdag was er een dagje Oud Hellendoorn. Er was van alles te doen en te beleven in het teken van vroeger. Oude trekkers bekijken, dorsen, manden vlechten en een ritje met treintje Bello mocht niet ontbreken, we zaten helemaal voorin.  



Ik zei tegen Thabang: "doe er nog maar een schepje bovenop" 
(ik bedoelde zand!) en Thabang legt keurig 
zijn schepje er bovenop, ha, ha!
  • Hier nog even een filmpje van de terugweg uit Bergen aan zee (inclusief kauwgom):

1 opmerking:

  1. Wat een prachtig weer en vakantie hebben jullie, geniet maar lekker verder!!

    BeantwoordenVerwijderen