Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 31 januari 2013

Over lieve post, een kruimeldief en zumba lippen

  • Thabang gaat elke dag om 19 uur naar bed en afgelopen maandag zelfs nog 5 minuten eerder .... er moest natuurlijk om 19 uur tv gekeken worden. Vanaf 2014 Koningsdag op 27 april, leuk!
  • De sneeuw is weg en Thabang krijgt gelijk de lente/zomer in zijn bol .... hij wil alleen nog maar shirtjes aan met korte mouwen. Dat mag van mij niet, dus nu stroopt 'ie zelf z'n mouwen maar op om toch enigszins met blote armen te kunnen rondlopen.
  • Wat vond Thabang het spannend om naar het zandkasteel te gaan. En wat was 'ie serieus tijdens de voorstelling. Alles wat koning Koos, Sassa en Toto zeiden werd door Thabang zeer precies opgevolgd (zingen, stampen, een aap nadoen, etc). En wat was de teleurstelling groot toen het was afgelopen. Hij wilde echt niet mee naar huis. Hij heeft werkelijk waar wel 100 keer (en ik overdrijf niet) gezegd dat hij het zo mooi vond en vraagt continue waneer we weer gaan. Wat zo lief was is dat Sam het ook voor Thabang zo leuk vond om naar de voorstelling te gaan. Later vertelde Sam dat hij het stiekem ook wel erg leuk had gevonden.
  • We hebben het foto-plak-boek wat ze in het tehuis van Thabang hebben gemaakt tevoorschijn gehaald. Onafscheidelijk is Thabang ermee. Ik zal binnenkort een paar foto's uit dat boek plaatsen.
Sam en de iPad
  • Thabang was lief aan het spelen op zijn eigen bed, valt 'ie zo het bed uit (terwijl er een tegenhoud plankje voor zit) .... precies op zijn lip (weer dik), als het zo doorgaat loopt 'ie het hele jaar met zumba lippen!
  • Sam had een prachtige tekening gemaakt met veel 5-en erop. Ik vroeg waarom het cijfer vijf erop staat. Dat is voor Thabang's vijfde verjaardag ..... lief, maar dat duurt nog wel heel erg lang (7 september).
  • Er is een meisje verliefd op Sam, volgens Sam is dat niet echt leuk. Behalve als het natuurlijk hét meisje is waar hij verliefd op is (hij is al jaren verliefd op hetzelfde meisje, helaas nog niet wederzijds).
  • Thabang had bij iemand keurig de vloer schoongemaakt met een kruimeldief. Toen eindelijk alles schoon was, liet hij hem per ongeluk vallen, het hele ding uit elkaar en alles van de afgelopen periode zo op de grond, gets. Kon hij weer opnieuw beginnen, gelukkig mocht hij nu met de grote stofzuiger.
  • Weer een paar schilderijen klaar, pfoe, mijn nieuwe baan als juf laat zich maar moeilijk combineren met alles wat ik voorheen deed! Dat wordt binnenkort keuzes maken, pijnlijk, want ik vind veel te veel leuk!
  • Bij Sam op de muziekles zit een meisje van zijn vorige school (groep 1 en 2 heeft hij in Nijverdal gedaan), ze missen hem nog steeds. Grappig, want Sam zelf weet niet eens meer wie er toen in zijn klas zat, hij heeft geen idee. Met 1 vriendje doen we elke vakantie nog een logeerpartijtje, dat zijn 2 handen op 1 buik.
  • Thabang kwam thuis met het verhaal dat ze op school toch dat 'ene prentenboek' hebben gelezen over die vlaggetjes knippen uit mama's jurken .... ai, ai, ai.
  • Als ik haast heb dan is Thabang de Afrikaanse relaxedheid zelf ..... en duurt het minstens een kwartier voordat hij bijvoorbeeld zijn schoenen aanheeft.
  • Ik twijfelde even of ik deze zou opschrijven, maar het is gewoon grappig, dus hier komt 'ie: Thabang komt 's morgens naar me toe met de vraag: "zijn jouw borsten ook cirkels, mama?" Tsja, euh, nou, ja, .... 
  • Toen we maandag thuis kwamen lag er voor Thabang bijzondere post op de mat .... van zijn vriendinnetje Lerato, een prachtige regenboog voor 'Tambang' en ze had er bijgeschreven dat zij hem zo mist, lief! En dan nog de hartjeschocolaatjes die erbij zaten, mmmm.

3 opmerkingen:

  1. Leuke update weer!
    En dat koppie van Lerato toen ze de onderste foto zag.... om over de reactie nog maar niet te spreken: "oh mama, ik ben verliefd op Thabang. Als je verliefd ben, kun je dan trouwen???"

    Thabang, wees voorbereid!!

    Dikke kus van Lerato!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Marije & Connie, ik heb wel zin in een Basotho bruiloft hoor ;)

    Groetjes Mariella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, dat lijkt mij ook wel wat!!!!
    Groetjes,
    Carolien

    BeantwoordenVerwijderen