Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

vrijdag 25 januari 2013

Over knippen, geschiedenis en een rollator

  • Ik geef geschiedenis aan de kinderen van groep 3 en 4. Nou, dat viel niet mee met woorden als schoof, halmen, dorsvlegel en aren lezen. Ik leer er zelf ook nog wat van!
  • We hebben niet alleen een echte sneeuwpop gemaakt. Thabang heeft op school een sneeuwpop geverfd. Daarbij heeft hij denk ik ook een poging gedaan om zelf als sneeuwpop te fungeren, er zat allemaal witte verf in zijn haar!
  • Sam heeft vandaag zijn eerste boekbespreking gehad. Zondag had hij al opgeschreven wat hij allemaal wilde vertellen. Het ging natuurlijk over een boek van Roald Dahl: de griezels. Mathilda hebben we trouwens net uit ..... het mooiste boek in de Roald Dahl lijst tot nu toe! Nu gaan we beginnen aan 'heksen'. Toen Sam informatie had opgezocht over Roald Dahl, zagen we dat hij zo'n moelijke jeugd had gehad. Toen hij vier jaar oud was stierf zijn vader aan longontsteking en enkele jaren later stierf ook nog zijn zusje. Op de lagere school, een kostschool, werd hij veel gepest en door de leerkrachten vernederd en geslagen. Op zijn rapport stonden vaak opmerkingen zoals: “Hij heeft geen enkel gevoel voor taal” en “ Hij schrijft precies het tegenovergestelde van wat hij bedoelt” of “ Hij heeft een zeer beperkte woordenschat en zijn zinnen lopen slecht of zelfs helemaal niet”. Ze noemden hem lui en zonder fantasie. Heel bijzonder, want wat kan hij mooi schrijven! De boekbespreking ging goed en Sam was helemaal niet zenuwachtig (daar ben ik nou jaloers op!).
  • In het weekend hebben we verder vooral gerelaxed. En alvast even de carnavalskleren uitgeprobeerd. Voor Sam het liefst zo weinig mogelijk poespas, voor Thabang het liefst veel van alles, het kan niet gek genoeg! Hij heeft de hele zondagochtend als pandabeer (mijn pak van vroeger) doorgebracht. En als politie-agent. En als brandweer. En met zo'n geweldig afro-kapsel-pruik!

  • Sam wilde graag zaterdagavond samen met mij naar "mijn vader is de beste kijken". Nou is dat niet mijn favoriete programma (al is mijn vader wel de beste!), maar vooruit dan maar. Toen Sam daarna vroeg of hij even op de computer mocht 'googlelen', ging hij kijken of er ook een programma van "mijn moeder is de beste" bestaat. Nog niet. Het lijkt Sam wel leuk, maar mij lijkt het niks.
  • Thabang roept al een half jaar een paar keer per nacht of ik wil helpen om zijn deken goed te leggen. Ik denk dat het niet echt om de deken gaat, maar dat het even een soort check is of ik er echt nog wel ben (even contact zoeken). Prima natuurlijk, maar het duurt elke keer wel zeker een uurtje voordat ik weer slaap. We hebben nu afgesproken dat hij 's nachts niet meer roept en dat werkt! Ook weer opgelost.
  • Sam's haar werd veel te lang, hup naar de kapper ermee! Sam vindt dat gefriemel vreselijk. En Thabang wil juist zo graag naar de kapper (maar die hoeft nou net niet). Gelukkig mocht Thabang ook even in de stoel zitten en ze hebben zeker zo'n 5 haartjes geknipt, Thabang blij!
  • Ik heb deze week zelf een dagje in de Drunense duinen doorgebracht. Wel weer op tijd terug sjezen om Thabang en Sam weer van school te halen. Het was er prachtig.
  • Toen ik met Thabang aan het tekenen was vertelde hij dat de andere kinderen op school zeggen dat hij dat niet mooi kan. Als we af en toe blijven oefenen ... dan komt het vanzelf!   
  • Sinds afgelopen augustus had Thabang niet meer gelogeerd, maar toen ik een avondje naar Amstel live ging, mochten Sam en Thabang een nachtje naar opa en oma! Altijd leuk! En ik kon heerlijk uitslapen (al was ik om 6 uur klaar wakker, gewoon blijven liggen!!). Toen ik tegen 12 uur de boys weer ging ophalen ..... dat was zo leuk, wat een enthousiasme! Thabang liet me niet meer los! En Sam schreef ergens op een papiertje dat hij blij was dat ik er weer was. De logeerpartij was inclusief wasservice, ik kreeg de kleren gewassen weer mee!
  • Sam is een boekenwurm aan het worden .... hij leest vóór schooltijd al 280 bladzijdes (wel van een stripalbum, maar toch). Hij is ook weer zo afschuwelijk vroeg wakker elke keer.    
  • Toen Sam vorige week moest schaatsen heb ik me vreselijk moeten inhouden, ik wil ook! Dus terwijl Sam les kreeg, hebben Thabang en ik ook de ijzers ondergebonden en onze eigen schaatskunsten uitgeprobeerd! Heerlijk! Voor Thabang had ik als hulp een rollator ingeschakeld, handig! Hij vond het allerleukste als ik met hem op de rollator ging rondscheuren .....
 

 ik heb me hier ook al een heuse-oude-oma-
achter-de-rollator-houding aangemeten!

1 opmerking:

  1. Bertho wil ook zo graag meedoen aan Mijn moeder is de beste! Als jij nou ook meedoet, kunnen we tegen elkaar :-) !!

    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen