Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 17 januari 2013

Over de bankrekening van Thabang, een brievenbus-gebit en mooie neusgaatjes

  • Thabang moest met de klas optreden in het theater op school. Ook Sam zat er als publiek bij. Sam zei dat Thabang het hartstikke leuk deed. Van een juf hoorde ik dat hij zelfs zat te swingen als hij niet aan de beurt was.
  • We kregen een bankafschrift van Thabang's rekening..... 0 euro! Het is dan wel crisis, maar dit is wel heel zielig! Binnenkort zijn spaarpot maar eens legen bij de bank!
  • Vorige week ben ik naar het ijsbeelden festival in Zwolle geweest. Het thema was dit keer de sprookjes van Grimm. Heel leuk om een keer tussen de ijssculpturen te lopen, gemaakt van 250 duizend kilo ijs en 250 duizend kilo sneeuw.
  • Sam wordt groot! Hij wil nu zelf zijn kleding uit de kast kiezen, prima! Al zal ik binnenkort wel even alle lelijke dingen eruit gooien, want daar heeft Sam een neus voor! En als je hem in een t-shirtje ziet lopen terwijl het -8 is ..... dan weet je het maar vast dat dat mijn schuld niet is. Hij zoekt trouwens wel keurig de sokken in dezelfde kleur als z'n shirt/trui!
  • Ik werd nog gebeld door een instantie, ze snapten maar niks van al die namen van Thabang. Je zult maar Thabang Estefan Rico Lerotholi Mulder heten .....
  • Toen er op een ochtend werd gezappt langs Nederland in beweging, stonden er in no time 2 jongens fanatiek mee te bewegen! Daar heb ik nou nooit last van op de vroege morgen!
  • Thabang's heeft de grootste lol nu zijn tand er uit is ..... het lijkt wel een brievenbus. Er past bijvoorbeeld hagelslag door. En boontjes! En misschien ook wel frietjes.
  • Sam is goed in het opzoeken van grenzen en het discussiëren. Dit keer ging het over het leeg eten van zijn bord. Ik moest even de strenge moeder uithangen en hij heeft het onder flinke druk van mij opgegeten! Lag hij later met buikpijn in bed, ai!    
  • Afgelopen zondag was het feest, de buurman werd 50 jaar. Leuk feestje gehad. Thabang heeft zijn sjoelprestaties nog weer even laten zien.
  • Sneeuw en kou, dat betekent hier ook handschoenproblemen! Nou had ik maandag 'paar 1' meegegeven aan Thabang. Hij kwam terug met niks. Dinsdagochtend 'paar 2' meegegeven (en ondertussen alvast 'paar 3' gekocht) en hij kwam zonder handschoenen terug. Dinsdagmiddag 'paar 3' meegegeven en vastberaden om niet met niks naar huis terug te gaan. Inderdaad kwam hij weer zonder handschoenen naar buiten, dus naar binnengestuurd (ondertussen heb ik bij de gevonden voorwerpen 2 paar weer compleet kunnen maken van vóór de kerstvakantie). Touwtjes, in de jaszak laten stoppen, ik heb van alles geprobeerd. Sam is helaas niet veel beter. En ik ben ook al met mijn derde paar van dit seizoen bezig.
  • Toen ik héél boos was geweest op Thabang, probeerde hij het even later goed te maken. Dan zegt 'ie bijvoorbeeld dat ik een mooie neus heb met 2 mooie neusgaatjes ..... ja, ja, slijm, slijm!
  • Ik heb spierpijn. Nee, niet van het wandelen met mijn moeder door de verse sneeuw, maar van het maken van een schilderij van 1 meter bij 1 meter op een klein kamertje ..... ik moet me echt in allerlei bochten wringen, heel onhandig! Maar hij is wel klaar. Verzenden was wel een probleem, hij was te groot en werd 2x geweigerd.
5 minuten lopen van mijn huis, paarden in het wild
  • Nu waren we de afgelopen week sowieso niet handig bezig, Sam heeft een ongelukje gehad in de douche en is 2 keer van de fiets gevallen (toen er nog geen sneeuw lag) en Thabang is 1 keer tegen een paal gefietst. Ik heb eieren kapot laten vallen en overal verf opgesmeerd waar het niet hoort! Sam is uit zijn broek gescheurd (bij z'n billen), dat was op school gebeurd en dat wist hij wel, maar hij kon toch niet zien dat dat gat zo groot was?!
  • Ik had wat kriebel op mijn hoofd in de kerstvakantie (is nu weg, hoor). Had Sam maandag's op school gezegd tegen de luizenmoeder of ze ook even bij ons thuis wilde komen om mama te komen controleren!
  • Ik heb de juf van Thabang gesproken, hij gaat heel goed vooruit met de sociale vaardigheden, hij is lief en maakt vriendjes! Ze kon merken dat ik er thuis veel mee bezig ben (en dat is ook zo). Wel fijn om te weten dat iets werkt!
  • Niet alleen sneeuwpret deze week (bericht volgt nog). Sam krijgt een paar schaatslessen (van kennismaken met sport) op de ijsbaan in Enschede. Het duurde een uur en ze waren maar met z'n drieën, bijna privéles. Sam vond het nog veel tekort. Thabang kon ondertussen lekker op het springkussen. Ik vond het lang genoeg, brrrr!
 

Hier moet Sam onderdoor, moeilijk!


2 opmerkingen:

  1. Handschoenen zijn bij jullie drieën dus niet veilig ;) Wat een geluk dat je zo dicht bij de wilde paarden woont...ik ben toch een beetje jaloers. Wat leuk dat Sam schaatsles heeft. Groetjes Mariella

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke update, wat je maak je toch veel mee met twee van die jongens in huis.

    BeantwoordenVerwijderen