Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

zaterdag 25 augustus 2012

Over het avonturenpark, pingpongen en ziek zijn

  • We hebben vorige week een tafeltennistafel gekregen van mijn oom en tante! Heel gaaf, knalblauw. Dus vanaf nu regelmatig pingpongen ... leuk! Helaas vindt Mungo de bal ook heel aantrekkelijk (dus we hebben een extra spelelement). 
  • We zijn met een vriendinnetje van Sam naar het Avonturenpark geweest (1 keer per jaar, dat moet haast wel als je in Hellendoorn woont). Thabang mocht ook mee en durfde bijna overal in, wat een stoere vent.



Waarom wil niemand met mij hierin?
  • Sam wordt steeds zelfstandiger. Zo mocht hij alleen op de fiets naar de C1000 voor een paar boodschappen en op de camping alleen naar het zwembad (hij heeft A en B diploma). Als ik later aan zijn campingvriendje navroeg of het goed ging met Sam zei hij: "soms verdrinkt Sam bijna, maar dan help ik hem wel even" (niet echt een fijne geruststelling).
  • Sam en ik zitten elke zondag weer om 19 uur voor de tv .... studio sport. FC Twente staat (nu nog) bovenaan. Zorgen dat Thabang dan in bed ligt, want hij terroriseert soms het tv kijken zoals met de olympische spelen, ha, ha.

  • Thabang en Sam mochten even met opa en oma mee om naar een menwedstrijd (met paard en kar) te gaan. Familie van mij deed mee en ze sleepten de 2e prijs binnen. Sam mocht ook nog even mennen!
  • Het fietsen van Thabang gaat snel vooruit: minder geslinger en hij kan zelf opstappen.
  • Thabang is al meer dan 4 dagen erg ziek. Net toen dinsdag zijn vriendje Mohale uit het tehuis uit Lesotho + zijn mama hier kwamen spelen. Ze zijn de hele dag geweest, maar Thabang heeft bijna alleen maar geslapen. Dat wordt een nieuw afspraakje maken! Thabang had zelfs zo'n zere buik dat ik midden in de nacht naar de huisartsenpost ben geweest. En dan is het zo onhandig als alleenstaande moeder. Ik had Sam al in de auto zitten (in hemd en ondergoed vanwege de warmte) en bedacht dat dat allemaal niet zou gaan lukken met 2 kinderen bij het ziekenhuis. Gelukkig was buurvrouw Monique thuis en kon Sam via de babyfoon in de gaten worden gehouden, zodat ik alleen met Thabang naar Almelo kon. Ze konden gelukkig niets ernstigs vinden bij Thabang. Thabang slaapt vooral overdag en 's nachts houdt hij me veel wakker. De zetpillen werkten ook niet mee (die waren half gesmolten vanwege de warmte). Tijdens een telefoongesprek kroop hij op mijn schoot, ik dacht wat voel ik voor warms, plaste hij per ongeluk over me heen. Tsja, hij is zichzelf echt niet deze week, er kan geen lachje van af. Gelukkig hebben we (bijna) niets in de planning en kan hij lekker hele dagen op de bank doorbrengen. Ik heb voor Sam wel een paar keer een vriendje georganiseerd, want Thabang die niet met hem kan spelen en van hele dagen thuis blijven wordt Sam al snel een beetje gek. Ik ook trouwens, was blij dat mijn moeder me donderdagochtend even kon aflossen zodat ik een half uurtje boodschappen kon doen.
  • Oma gaat elk jaar een paar dagen met Sam op stap. Dit jaar hadden we een ander plan. Sam een nachtje met oma in een trekkershut in Appelscha. Dan zou ik Sam de volgende dag ophalen en Thabang brengen voor een nachtje met oma in een trekkershut. Helaas is Thabang nog lang niet fit genoeg om mama te verlaten. Sam vindt het natuurlijk prima om wat langer met oma door te brengen.
  • Het was niet mijn favoriete week, naast de slapeloze nachten heb ik mijn been bezeerd, is mijn zelfgebakken pizza mislukt, ben ik mijn horloge verloren, deed Thabang's fiets het niet meer, verrekte ik een spiertje in mijn rug, liet ik een volle fles rosé kapot vallen in de keuken en zat mijn persoonlijke helpdesk in tijden van ziekte (mijn zus, de eerste hulp arts) ver weg in een hutje in Oostenrijk. Lichtpuntje is dat ik een nieuwe printer heb geïnstalleerd en dat hij het doet!
  • We gaan hopelijk komende week nog even flink genieten .... nog 1 week vakantie te gaan!

2 opmerkingen:

  1. Beterschap voor Thabang! En nog een mooie laatste vakantie week! Groetjes Mariella

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat vervelend, en juist met dat mooie weer (behalve gister en vandaag dan). Hoop dat het snel overgaat en jullie toch een leuke laatste vakantieweek hebben!

    Marianne en Bertho

    BeantwoordenVerwijderen