Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 16 februari 2012

Afgelopen week


  • Thabang was de afgelopen week 2 keer een beetje ziek. Vast Nederlandse griepvirussen te pakken!
  • Ik heb foto's laten afdrukken ....... honderden!! Nu nog inplakken!
  • Wat is Thabang een knoeipot. De eerste dag in Nederland was ik al klaar met omgevallen bekers en heb ik de overstap gemaakt naar een anti-lek-tuit-beker (die niet anti-lek is). Toch probeer ik Thabang bij het eten wel uit een gewone beker te laten drinken. Ik zit er bovenop, dus geen geknoei zou je denken. Maar het is elke dag: flats, melk of water over de kleren en op de grond (en dan kan Mungo wel ineens heel rap uit z'n mandje komen!). Deze week presteerde hij het om te klappen (voor zichzelf nog wel) met een beker in zijn handen, grrrrr! 
  • Thabang heeft zo'n lekker bruin kleurtje. Het nadeel is dat ik naast hem permanent bleek lijk (lijkbleek).
  • Ik heb ontdekt dat Thabang een "schoenenfetisj" heeft: het liefst loopt hij de hele dag op allerlei verschillende schoenen, geen paar gaat aan hem voorbij: sloffen, laarzen, klompen, slippers, etc. De maat doet er niet toe (mag ook van Sam of van mij zijn).


  • Thabang zegt bij het wassen van z'n handen (na élk toliletgebruik): "niet zo hard". Omdat ik al zeven weken bij elke handenwasbeurt dat ene zinnetje zeg als hij de kraan opendraait .... hij denkt vast dat dat het woord voor kraan is!
  • We hadden er deze week ook een off-day bij zitten. Thabang en ik waren vervelend en snel geïrriteerd. Aan het eind van de dag waren we allebei boos op elkaar. Toen we het weer goed wilden maken, gaf hij zijn hele diner over op mij! En bedankt, hé!?
  • We hebben verschrikkelijk gelachen toen Sam z'n goocheldoos tevoorschijn haalde. Sam heeft alle trucs op Thabang uitgeprobeerd! Nepsnot, overgeefsel, namaakhondendrol (waarbij Thabang's wijsvinger naar stoute Mungo ging), een kakkerlak in zijn drinken, bloedende vinger, etc, etc. Hilarisch!! Thabang kon er de humor gelukkig wel van inzien.
  • Het is overduidelijk dat Thabang in de "ik zeg nee fase" zit. Alles is nee. Je mag in de buggy gaan zitten. Nee. Dan gaan we zo de kleren aandoen. Nee. Ga je jas maar even pakken. Nee. Zullen we een boekje lezen. Nee. Wil je een koekje? Nee. We gaan Sam ophalen. Nee. Enzovoort! Thabang ligt mooi op schema met zijn drammende peuter-fase & peuterpubertijd!!
  • Hij steekt trouwens ook nog van alles in de mond .... even een hondenbrokje proeven, autowieltjes, blokken, etc. En aan de wasbak te zien, is hij die ook nog telkens aan het aflikken (omdat hij meestal onder het eten naar de wc moet vind ik op de wasbak resten eten terug).  
  • Hier nog een filmpje:


Je zult je dag niet hebben en dan met zo'n stel aan tafel zitten .......




1 opmerking:

  1. Toevallig had ik vandaag een mindere dag, maar ik heb weer een glimlach op mijn gezicht.

    veel liefs, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen