Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 29 april 2015

Over rollebollen, een duur hondje en water IN de auto!

  • Zaterdag de hele dag in de regen de jongens aangemoedigd bij de atletiekwedstrijden in Enschede. Ik was die regen gelijk al weer zat (wat raak je verwend door dat mooie weer)! Thabang heeft 1x brons (hoogspringen) gehaald en Sam 2x brons (verspringen en kogelstoten). 
  • De 1e muggenbulten zijn alweer een feit! Ze weten me altijd feilloos te vinden. Het blijkt in je genen te zitten, dus ik heb blijkbaar gewoon pech en een onwijze aantrekkingskracht voor die stomme beesten!
  • Vrijdag waren de Koningsspelen bij Sam en Thabang op school. Wat hebben ze het leuk gehad! Ook bij ons op school was het erg gezellig. Wel een hele lange dag vol met sjoelen, koekhappen, tennissen, skelteren, luchtkussen springen, karaoke, spijker slaan en nog veel meer. Ik was gesloopt! 
  • Maandag was de Koningsdag. Eerst naar de aubade waar ook werd getrommeld en 'gemajoretterd'. Vroeg mijn vader aan Thabang of hem dat ook niet wat leek, dat trommelen? Nee, maar meedoen met de majorettes wel! Help! Daarna naar de rommelmarkt, het springkussen, blikgooien, eendjes hengelen en natuurlijk tompouce eten!  
      Mijn vader en Thabang, mooi stel! 



Een potje vechten! 

  • Sam en Thabang kregen allebei 2 euro om te besteden op de rommelmarkt. Sam heeft gekozen voor een spel voor op de Wii van Ice age. Thabang stond eerst met z'n 2 euro voor een skelter van 125 euro: "Kan dat?" Nee, helaas. Dus als alternatief een lawaaierige auto en een vies smoezelig hondje waar nog nieuwe batterijen in moesten. Allebei 1 euro! Stuur ik Sam even later met een tientje weg voor het kopen van batterijen, komt 'ie terug met 1 euro, waren die dikke batterijen die erin moesten 9 euro! Met hond dus 10 euro! Maar wat die hond allemaal kan, we hebben zo gelachen! Hij gaat lopen als je op een fluitje blaast of als je zelf fluit en hij kan blaffen, knorren en kwispelen. Hilarisch! Thabang slaapt nu met de hond in een doos naast z'n bed. Hier een video van dit rommelmarkthondje: 

Alle kleinkinderen bij elkaar! 
  • Sam heeft de laatste keer fitness gehad, ook weer klaar! 
  • En dinsdag is de entreetoets van de Cito begonnen. Sam vindt toetsen alleen maar leuk (beter dan les, zegt 'ie dan), wat een luxe! Wel jammer dat hij niet fit is: verkouden, keelpijn, hoofdpijn en wat darmprobleempjes. 
  • Sam was al boos op Thabang. Thabang zat onder het eten in geuren en kleuren te vertellen over het moederdagcadeau wat hij op school had gemaakt. 
  • We hadden zondag een Lesotho 2012 uitje. Alle kinderen die in 2012 naar Nederland zijn gekomen uit Lesotho (dat zijn er 7) kwamen met hun ouders bij elkaar! We zaten op een hele gave hippe locatie in Otterlo (de Houtzagerij) met binnen- en buitenspeeltuin. Nu weer bijgekletst en de kinderen konden zich mooi uitleven.


Thabang & Mohale!

Thabang met z'n vriendinnetje Lerato! 
  • Toen wij net weg waren had één van de kinderen het brandalarm nog ingedrukt, ha, ha! Thabang is niet de enige boef! 
  • We gingen voor de 3e keer met onze auto door de wasstraat! Twee keer ging dat prima! Maar deze derde keer bleek al snel dat onze Citroën compleet niet meer waterdicht is! Het water stroomde naar binnen (en wij zaten er nog in!) en je kan niks doen!!
  • 't Gaat sowieso niet goed met onze vervoersmiddelen. Mijn achterband is lek (hoe ging dat plakken ook alweer?)! En Thabang fietste gisteren rechts, Sam links, Thabang ging linksaf en Sam rechtdoor. Botsing! Nu is het spatbord van Sam helemaal doormidden. 
  • Nog een paar dagen hard werken en dan gaan we genieten van 2 weken meivakantie, heerlijk!
  • Sam & Thabang waren zo lekker aan het rollebollen in het gras:  





Tot de volgende keer! 

3 opmerkingen:

  1. En aanmoedigen in de regen staat ons dus ook te wachten, hmmm. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele fijne vakantie! Groetjes uit Lagos! ( en sorry dat de reactie in 3-en komt!)

    BeantwoordenVerwijderen