Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 6 mei 2015

Over uit eten met je jas aan, zo dood als een pier en een blender-blunder

  • Zaterdag even een terrasje gepakt met Thabang! Daar zijn we wel voor in! Hij mocht trouwens voor het eerst zelf een ijsje halen (ik had hem 1,30 euro meegegeven). Hij had een softijsje met spikkels gehaald. Komen we er later achter dat het ijsje alleen al 1,25 was en dan moeten daar de spikkels nog bij op. Hij is vast gematst. Zo leert 'ie natuurlijk nooit met geld omgaan ;-)   
  • Nu lekker twee weken vakantie!
  • Heb ik eindelijk eens (al bijna drie maand) een vriendje! Eentje die ik óók leuk vind! Sam en Thabang helemaal in de ban ervan ("mag ik het al op school vertellen?", "hebben jullie al gezoend?"). Toen Thabang het hoorde vroeg hij gelijk of dat z'n nieuwe vader was? Ahum. En Sam vroeg zich af als we gaan samenwonen of hij dan nog wel ei en kaas mag eten want dat lust 'vriend' niet. En Thabang beloofde plechtig bij de 1e ontmoeting met man geen scheten en boeren te laten en zei zelfs 'u' tegen hem toen hij aan de beurt was met ganzenbord. Zet 'ie er ineens een punt achter! Dat was het dan weer. Ik ben gewoon gedumpt, dat was toch al meer dan 10 jaar geleden. Autsj. Einde verhaal. Jammer. Nu weer 100 % single. 
  • Voor het nieuwe thema kriebelbeestjes op school deed ik de voorbereidingen. Dus ik zocht hier ook maar eens onze insektendoos op, had ik 'm eindelijk gevonden, zaten er nog diertjes in! Ja, inmiddels zo dood als een pier natuurlijk. Arghhhhh, zielig. Er heeft iemand hier blijkbaar vergeten die beestjes na inspectie weer de vrijheid te geven! 
  • Soms heeft Thabang het over de juf van de BSO die is overleden. Hij verteld dan zelf dat zij een sterretje is geworden (heb ik het nog nooit over gehad). Op de vraag van mijn kant of er een hemel is en of zij nog mee kan kijken zegt Thabang resoluut: "Nee, natuurlijk niet, sterren kunnen toch niet zien!"
  • Donderdagavond op bezoek geweest bij de kampavond van mijn school (groep 7/8). Lekkere dingen, spannende spelletjes en een mooi knapperend kampvuur! (en nu helaas vijf muggenbulten op mijn hoofd).
  • Maandag lekker gegeten bij mijn tante in Enschede! We aten door mijn tante zelfgemaakte hamburgers en die konden we zelf aanvullen met allerlei lekkere verse ingrediënten met als resultaat een goed gevulde, megagrote hamburger (zo één die echt niet in je mond past). Zegt Sam ineens: "die van de McDonalds zien er beter uit!" Oh, dat zeg je toch niet! 
  • Donderdagmiddag ben ik samen met mijn duo-collega naar de school/klas van Thabang geweest voor een uitleg over een bepaalde methode die wij ook willen aanschaffen op onze eigen school. Dat vond Thabang maar gek, dat zijn juf zijn eigen moeder van alles moet uitleggen!
  • Het is bijna Moederdag. Sam: "Mam, wat vind je van een blender?" Ja, leuk en natuurlijk is dat ook een beetje eigenbelang want Sam is dol op fruitshakes en smoothies. Dus hij wilde er één bestellen via bol.com. Ik adviseerde om toch nog even verder prijzen te gaan vergelijken. We vonden een veel goedkopere, een echte Tefal. Een paar dagen later kwam de pakjesbezorger een wel heel klein pakket afgeven. Huh, zit daar een blender in? Ik pakte 'm uit. Was het een nep-blender voor in zo'n klein kinderkeukentje, speelgoed dus! Dom! 
  • Die moest dus weer retour! En toen toch maar even goed verder gekeken. Nog even wachten tot zondag, maar dan kom ik in het bezit van een heuse Tristar blender!    
  • Sam heeft weer een druk programma, deze vakantie. Spelen met Joep (vooral Monopoly!), logeren bij Cas en skypen met vriendjes! Hij is ook nog met mijn ouders bij de dodenherdenking geweest. Heel fijn dat hij daar heen gaat, want ik vind dat erg belangrijk.  
  • Thabang zette een auto op zijn hoofd en liet vervolgens de wielen ronddraaien. Resultaat: één dread minder (ik moest 'm losknippen). 
  • Mijn ouders waren vorig jaar 40 jaar getrouwd en toen hebben we een dagje dierentuin cadeau gedaan. En zondag was het eindelijk zover (hoewel ze inmiddels al ruim 41 jaar getrouwd zijn). We zijn 's morgens om half negen vertrokken naar de Osnabrück Zoo. Het was prachtig: de beesten (inclusief paringsdans van de struisvogels), het weer en de lekkere cappuccino's! 










  • Daarna een hapje eten bij Pier 99 in Nordhorn (aanrader). Helaas was de reservering niet helemaal goed gegaan (die had ik geregeld, ik kan ook echt géén Duits)! En dan ben je met z'n elven. Gelukkig konden ze nog net twee tafels vinden waar we aan konden zitten.
  • Thabang was in de dierentuin 'per ongeluk' onder een sproeier beland. En niet een klein beetje nat ...... echt helemaal kleddernat. Er was niks droogs meer te vinden aan zijn lichaam. Mijn zus heeft zich over hem ontfermt en wat droog-pogingen ondernomen in het dichtstbijzijnde toilet. Resultaat: nog steeds alles nat. Dus dan maar uit eten met de jas nog aan (dat was echt het enige droge)!    

  • Na een dag hard werken kom ik bij mijn auto, ligt er een briefje achter de ruitenwissers. Ik was allang blij toen ik zag dat het geen bekeuring was!! Daarna lees ik de getypte brief: "Hallo, vorige week stond ik naast je geparkeerd. Bij het instappen waaide het portier uit mijn handen en schampte het tegen je rechter portier. Mijn excuses! Ik heb gezien dat één kras van mijn auto komt, de andere krassen zaten er al. Misschien moeten we even contact hebben." En dan met nummer en email erbij. Wauw, wat netjes en eerlijk! En de kras valt ook wel mee. Bijzonder! En wat fijn dat er zulke mensen bestaan!
  • Dit was het voor deze week, nu ga ik me mentaal voorbereiden op een nacht kamperen!!! Morgen gaat het gebeuren, van donderdag op vrijdag. Niks voor mij! Thabang en ik in één tent en Sam in één tent. Ik heb alvast 3 flessen wijn klaargezet! We gaan met vijf PABO-vriendinnen (gaat er überhaupt geslapen worden?) en de kinderen. Oja, Thabang vraagt of Bollie, onze vis ook mee mag naar de camping, ha, ha!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten