Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 15 april 2015

Over gezigzag, een taart mét bloemen en op het matje komen bij de directeur!


  • Vorige week mocht Thabang afzwemmen voor zijn B diploma! En hij heeft het gehaald. Toch had hij zijn dag niet, het ging helemaal niet goed. Toen hij in het water naar het publiek moest zwaaien ging hij zelfs kopje onder. Hij was gewoon heel moe, hij had 's morgens in de klas ook al een verjaardagsfeestje van de juf gevierd. Maar we zijn nu van de zwemlessen af, alleen nog maar lekker vrij zwemmen! 
Met (suiker)tante Judith!

  • En op het laatst mochten de kinderen badmeester Theo (zijn lievelingsbadmeester) in het water gooien, mét kleren aan en met z'n bril nog op, hoe gaaf is dat! Zie filmpje:
  • Bij afzwemmen horen natuurlijk taartjes! Dus ik had via de AH zeven kleine 1-persoons appeltaartjes besteld. Kwam ik ze 's ochtend ophalen, waren ze nog niet klaar. Of ik later wilde terugkomen. Prima. Een paar uurtjes later weer naar Albert Heijn voor die lekkere taartjes ...... hadden ze 7 grote appeltaarten afgebakken! Maar wat moet ik met zeven appeltaarten?? O, sorry, mevrouw, hebben we de verkeerde gebakken? Ja. O, we komen wel nieuwe bezorgen. Ik zei dat dat niet hoefde en dat ik later wel weer zou komen. Tegen 12 uur kwam ik terug en daar waren ze! Ik kreeg er zelfs een bos bloemen bij als goedmaker en omdat ik zo leuk had gereageerd! Heel attent, ik was er helemaal blij van! 
  • We hebben een logé in de schuur, een roodborstje is daar een nestje aan het maken. 
  • Zaterdag en zondag stond het familieweekend op het programma. Altijd leuk. Dit keer in Friesland! 
  • Zaterdagochtend moest Thabang eerst gymmen en daarna zijn we vertrokken. Ik had niet op de kaart gekeken, maar alleen via de Tomtom de plaats ingesteld. We kwamen door allemaal kleine plaatsjes en via allerlei slingerwegen in Zwolle terecht. Als ik dat geweten had, daar kan je ook in één rechtstreekse weg naartoe. Nu waren de kinderen na een half uur zigzaggen al wagenziek en we moesten daarna nog een uur! 
  • Op zaterdag stond er een lange fietstocht gepland. Het weer gooide roet in het eten en de route moest flink ingekort worden. Het waaide zelfs zo hard op een brug dat Sam moest afstappen, hij waaide zo om. 

Melk drinken op het fietspad!


  • 's Avonds kwam er een lekker buffet en daarna was het tijd voor het weerwolvenspel. Vier potjes hebben we gedaan (ik was 1 keer weerwolf en 2 keer heks, superleuke rol!).
  • Toen ik 's nachts om 10 over 12 naar de kamer ging was de wekker van Thabang aan het afgaan (dat ding heeft weer kuren). Maar daar worden de jongens helemaal niet wakker van (en dat ding ging toch echt al 10 minuten af). 
  • Thabang had genoeg tijd om met zijn allerliefste vriendinnetje te sjansen: nichtje Nikki! En toen hij ook nog voor het eerst een flesje mocht geven was hij zo ontzettend blij! 

  • 's Morgens lekker ontbijten en toen buiten wachten ...... op de knalgele schoolbus! We deden een rondje Friesland. De buschauffeur kon prachtige verhalen vertellen. 
  • We stopten nog ergens voor wat drinken met lekkers en we konden mooi het spel 'boom verwisselen' spelen! 


  • En ook ons jaarlijkse potje voetbal gespeeld, wat een stelletje fanatieke en vooral ook stijve harken zijn we!

  • Tijdens de geschiedenisles wist Sam wel wat van Napoleon: "het zijn de lekkerste gele zure snoepjes die er zijn!"
  • Donderdag ben ik met alle kinderen uit de klas naar de Paaskermis in Enschede geweest. Alle kinderen met een beperking mogen daar naartoe en mogen dan overal gratis in! Geweldig!
  • Afgelopen maandag is het schilderij van het Koningspaar uit het kunstdepot van het gemeentehuis opgehaald, nu definitief van mijn schilderij af! De meneer die het kocht was zo blij! Toen ik ermee over straat liep werd ik nog nagefloten door een grote groep jongeren en ze gaven me een applaus omdat ze het zo mooi vonden, ik kreeg er een rood hoofd van! 
  • Sam had vrijdag een verjaardagsfeest! Twee klasgenoten hielden een stuntfeest (met alle jongens van de klas). Door brandende ramen springen, van 5 meter naar beneden vallen, elkaar over de bar gooien, nepvechten, etc. Hij was zo enthousiast toen hij terug kwam hij ratelde aan één stuk door. 
  • Thabang kwam terug van school. Met allemaal vogelpoep op zijn billen/broek. Blijkbaar heeft een vogel precies zijn zadel als kak-plekje gebruikt! 
  • Spierpijn overal, al 6 dagen! Waarvan? Eerst van het overal kinderen in en op tillen bij de kermis, toen van het fietsen met hele harde tegenwind, daarna van het voetballen en wandelen en toen van het skeeleren.  
  • Toen Thabang zondag boos was zei hij tegen mij: "jij bent een stomme mama, ik wil geen moeder zoals jij, ik wil een lieve vader en een lieve moeder." 
  • Ik had afgelopen maandag een "date" (nog steeds zelfde man:-)). Eerst wezen wandelen. Had ik net heerlijke saucijzenbroodjes in de oven warm gemaakt, gaat de bel. Mijn vriendin! Goede timing! Ze had haar autosleutels samen met de boodschappen in de kofferbak achtergelaten en de auto zat nu op slot! Tsja. Of ik haar even naar haar huis wilde brengen! Tuurlijk. Dus man alleen in mijn huis gelaten en snel naar haar huis, reservesleutel opgehaald en vriendin teruggebracht naar haar auto. Supersnel weer naar mijn date geracet en gesmikkeld van een lauw saucijzenbroodje. Blij dat ik niet de enige kluns ben.
  • En toen ging dinsdagmiddag de telefoon! Juf Jeanette (van groep 2). Oh, dat betekent vast niet veel goeds. Of Thabang verteld had wat hij had gedaan? Nee. Hij had met twee vriendjes in de zandbak geplast! Erg!!! Toen ze de heren naar binnen had gestuurd, waren ze niet erg onder de indruk. Dat vroeg om hardere maatregelen. Dus moesten ze naar de directeur! Die heeft ze even stevig aangesproken! Thabang had vreselijke spijt! 
  • Gisteren was het Free Coneday en dat betekent gratis ijs bij de Ben & Jerry's, leuk zo'n ijsfabriek in Hellendoorn! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten