Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 29 januari 2014

Over geploeter, groot nieuws en glimbillen

     

  • Groot nieuws: Thabang kan snuiten! Twee jaar lang hebben we geprobeerd, voorgedaan, geoefend, verteld, laten zien. Maar hij bleef alles opsnuiven! En nu ineens kan hij het!
  • Wat bestaan er toch ongelooflijke mooie plekken op de aarde: http://www.boredpanda.com/amazing-places/
  • Toen we een bos bloemen hadden gekocht, kreeg Thabang ook een mooie roos van de verkoper. Die moest natuurlijk mee naar huis, want hij wilde hem direct weggeven aan ..... Sam! Lief! Thabang vindt het ook steeds leuker als Sam bij hem in de buurt is. Als Sam te lang alleen op z'n kamer zit te lezen, dan roept Thabang hem dat 'ie naar beneden moet komen! Maar er is ook vanuit Thabang nog steeds rivaliteit te bespeuren, stel je toch voor dat ik Sam liever of leuker vind of meer kietel? Dat mag echt niet gebeuren!
  • Uit recent onderzoek blijkt dat aantrekkelijke mensen meer kans zouden hebben om een dochter te krijgen. De minder knappe mensen zouden vaker een zoontje verwekken. De studie van Satoshi Kanazawa, psycholoog aan de London School of Economics, analyseerde de gegevens van 17.000 Britten die geboren werden in 1958. De leraren van de proefpersonen werd opdracht gegeven de personen op hun zevende te beoordelen op aantrekkelijkheid. Deze proefpersonen gaven op hun 45ste zelf het geslacht van hun kinderen op. De minder knappe kinderen kregen meer zonen!
  • Het was wel een geploeter, gezweet en gemartel, maar nu is het nieuwe schilderij voor boven de bank klaar!
  • Thabang wast zich altijd zeer grondig (liters zeep)! Zo ook dit keer. Dus ik zei dat hij zo mooi schoon was geworden en dat hij er helemaal van ging glimmen! Vraagt Thabang of ik mijn spiegelbeeld soms in zijn billen zag en toen draaide hij zijn billen naar me toe, hi, hi!
  • Sam mocht afgelopen week de hele week met de schoolbel bellen. Dat mag alleen als je in groep 6 zit (1 week lang), wat een eer! Maar maandagochtend was hij toch wel blij dat hij daar niet meer aan hoefde te denken. Hij was vorige week ook nog hulpje en dan ook nog toevallig met het meisje waar hij verliefd op is! Tel daar de Citotoetsen bij op, een moeilijke Knex superswing zweefmolen (die hij per se nu wil maken) en een verkoudheid. En dan is deze week ook nog het vervolg van de Cito toetsen, een aardrijkskunde proefwerk, een biologieproefwerk en op donderdag zijn boekbespreking! Mwah, Sam heeft een pittig weekje! Doen we verder maar lekker rustig aan!
  • Toen ik zei dat ik een zere buik had, zei Thabang: ik zal je wel even laten schrikken!
  • Thabang had scherpe nagels en ging met z'n voet langs de hand van Sam .... 3 vingers open en toen liep Sam dus ineens met 3 pleisters.
  • Zondag kwamen vrienden met hun kinderen langs (we waren met z'n 12-en), hebben we het chocoladefonduen nog eens even overgedaan! Erg gezellig en lekker!
  • Zaterdag lekker gefietst, ergens een bakje koffie gedronken en Thabang kon nog lekker even springen! 
 
Ook Thabi moest bij ons aan tafel om te eten!
  • Thabang blijft een boef! Hij had een hap van de (neger)zoen van Sam afgegeten (valt niet op ;-) of als Sam z'n melk op drinkt komen er ineens 3 stukken mandarijn tevoorschijn. Of de post door de brievenbus weer naar buiten gooien, ook leuk!
  • Thabang kan woorden goed in woordstukjes hakken (zoals schoorsteen heeft 2 woordstukken, pyjamabroek heeft er 4). Rijmen is een ander verhaal. In 1x begreep hij het (zei hij) ..... "das" rijmt op "sjaal", ha, ha!
  • Thabang wil er graag nog een tand uit, dan wil hij een tandfeestje! Ik denk dat hij een tanden fee bedoelt! 

Mijn eigen Duo Penotti! 

1 opmerking: