Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 2 oktober 2013

Over stikjaloers, gele nummerborden en een Romeinse soldaat

  • Wat vond de drumleraar van Sam het jammer dat Sam stopt met drummen ..... Sam heeft talent, volgens hem. Maar helaas, hij wil echt niet verder. Heel erg treurig ben ik er niet van dat we geen drumstel hoeven te kopen én dat ik niet dagelijks wordt getrakteerd op tromgeroffel!
  • Maandagochtend ben ik mee geweest met Sam's klas naar de bibliotheek voor het schrijversfestival. Daar waren Gerard Mekert en Mark Jansen. Ze deden een voorstelling met veel humor. Vooral van Mark Jansen was ik onder de indruk. En stikjaloers, hij heeft al 200 kinderboeken geïllustreerd! Ooit hoop ik ook een boek te kunnen illustreren!  
  • Sam heeft een mailadres en poehee, wat is hij er blij mee! Natuurlijk hebben we duidelijke afspraken gemaakt! Nu gaan er vooral mailtjes naar mij. In de trant van: "ik kom zo beneden" of "kun je Thabang even sturen?" Wie Sam een groot plezier wil doen kan een berichtje sturen naar muldersam@hotmail.nl
  • Ik had Thabang uitgelegd dat auto's uit Nederland een geel nummerbord hebben en auto's uit andere landen een andere kleur. Nou, dat vergeet hij nooit meer. Bij elk geel nummerbord is hij zo enthousiast dat hij het uitschreeuwt: "mama, die auto komt uit Nederland!!" Je zal maar een half uur op de snelweg zitten ..... het is nooit saai!
  • Sam moest op school in een pauze binnenblijven om zijn rekenwerk af te maken. Hij had teveel gelachen en te weinig gewerkt. Oei. 
  • Afgelopen week had ik een kraamfeestje en een begrafenis, heel dubbel.  
  • In september is het meestal tijd voor het familieweekend! Dit keer in Duitsland (in Xanten). Het weekend stond in het teken van de Romeinse tijd. We hebben een amfitheater en een tempel bezocht, een museum (gelukkig ook leuk voor kinderen!), speelplaatsen en nog veel meer! Thabang werd in het museum nog aangekleed als Romeinse soldaat! 
  • Ik had alleen mijn fototoestel vergeten. Hoe kan je dat nou vergeten? Geen idee! Gelukkig was mijn paparazzi-zus ook mee!  




  • Op zondag zijn we naar een eiland gelopen (het was laag water). Onderweg waren er uitkijkhutten. Ook kwamen we een hele grote heksenkring tegen. Eric (mijn zwager) schopte een groot exemplaar van een omgevallen paddenstoel weg ...... zo bij mijn zus in de nek, hij spatte uit elkaar! Wat een lol! Altijd weer die mannen die zo'n goed voorbeeld geven, ha, ha! 


stuk paddenstoel (van de heksenkring)
  • Bij zo'n familieweekend van de Mulders kant zullen we weten dat we uit een bakkersfamilie komen en mogen stukken taart niet ontbreken, ik heb in 2 dagen 3 stukken taart gehad, smullen!    
  • Nu we met zoveel personen waren konden we het weerwolven spel spelen (vanaf 8 personen). We hadden twee bloeddorstige weerwolven in ons midden en zij hebben alle burgers opgepeuzeld .... het waren Rosa en Sam! Dit was natuurlijk het hoogtepunt van het familieweekend voor Sam.
  • Toen we terugkwamen volgde er een minpuntje, mijn auto wilde niet meer starten (ik kreeg de radio al niet uit zaterdag, maar ik dacht dat dat wel gelukt was, niet dus). Met startkabels was de accu gelukkig zo weer aan de praat.
  • We kwamen er bij toeval achter dat Sam woensdag een kinderfeestje had, de uitnodiging heeft dit huis nooit gehaald, zal Sam wel ergens onderweg verloren hebben.  
  • Thabang doet mee aan 5 proeflessen kleutergym! Op de woensdagmiddag zijn we dus vanaf 14 tot 14.45 uur te vinden in de sporthal in Hellendoorn. Eindelijk mag Thabang ook sporten! 
 

  • Sam is aan het puzzelen geslagen. Eerst een unicef wereldbolpuzzel van 500 stukjes. Nu een hele bijzondere Wasgij puzzel: Sam moet zijn fantasie gebruiken en de aanwijzingen volgen om datgene te puzzelen wat de mensen op de plaat zien? Ben benieuwd! 
  • 's Nachts haal ik Thabang altijd nog even uit bed om een plasje te laten plegen. Als ik dan net een Strepsil heb gehad dan krijg je de gekste gezichten van Thabang te zien, dat vindt hij 's nachts maar stinken! (overdag vindt hij dat juist lekker ruiken).  
  • Sam en Thabang mochten voor het eerst samen (zonder mij) de buurt in om kastanjes te zoeken. Allebei een zak mee en zoeken maar. Komt Sam met een grote gevulde zak weer. De zak van Thabang was leeg!! Sam was helemaal verbaasd, want die van Thabang was ook vol. Waarschijnlijk is hij de hele inhoud onderweg verloren! 
  • En als je de vissen voert, moet je natuurlijk even zelf proeven hoe dat smaakt (Thabang). En dan nog meer willen ook! (de vissen zijn gelukkig nog niet opgeofferd als maaltijd) 

1 opmerking:

  1. Gezellig hoor zo weekend met de hele familie, ook al wordt iedereen opgepeuzeld tijdens het weerwolvenspel ;-)

    Liefs Miranda

    BeantwoordenVerwijderen