Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

zondag 11 maart 2012

Weer een update

  • Heel fijn om te merken dat Thabang en Sam het zo mooi met elkaar kunnen vinden. Ik mag zelfs niet eens meer de buggy drukken (Sam doen!). En ik kan ze 's avonds met z'n tweetjes naar boven sturen en dan komen ze beide keurig met de pyama's aan weer beneden (zonder bovenverdieping-verbouwing)!
  • Thabang heeft zijn vriendinnetje uit Lesotho gesproken (Lerato). Heel leuk. En Thabang was heel enthousiast. Helaas snapten ze elkaar niet. We moeten maar eens snel een speelafspraak maken!
  • We zijn bij de oogarts geweest. Daar moest Thabang allerlei plaatjes opnoemen, nou, dat ging niet zo best .... lekker zo'n test die een beroep doet op de taal! Voor de oogmeting kreeg Thabang 3 oogdruppels per oog (voor het verwijden van de pupil). Het schijnt dat hoe donkerder de huidskleur en de ogen, des te moeilijker de druppels hun werk doen, dat wist ik niet, geen idee. Na 20 minuten inwerken ging het onderzoek prima. Uitkomst: voorlopig geen bril nodig (zo'n bril blijft toch ook nooit op z'n neus zitten?).

  • De taalontwikkeling gaat goed vooruit, al blijft het voor velen nog puzzelen. Af en toe komen er wat vreemde zinnen uit, die niet passen in de context (zo riep hij tijdens een telefoongesprek dat ik in mijn mand moest, ja, ja).
  • Nou, ik heb er een echte bondgenoot bij! Thabang doet alles na .... dus ook als ik loop te mopperen of boos ben op de mevrouw van de Ohra of als er een vogel op mijn auto heeft gepoept. Thabang wordt er dan ook helemaal driftig van: mama boos, stoute mevrouw, stoute vogel! 
  • Er wordt toch wat gedaan aan de kriebelbillen en de Lesotheaanse parasieten bij Thabang. Een pilletje en wat drankjes moeten de maden, wormpjes en ander gespuis laten verdwijnen!
  • Thabang vindt z'n plekje in Nederland wel. Hij vindt kibbeling lekker, is gek op drop en kaas en wil zelfs wel spelen in de regen! Nu nog leren fietsen (op een driewieler), Thabang heeft werkelijk geen idee hoe zoiets werkt.
  • Thabang is 6 dagen in de week heel lief en grappig en zit dan goed in z'n vel. Maar 1 keer in de week staat 'ie 's morgens op met een niet al te best humeur! En dat komt de hele dag niet meer goed. Hij zeurt, hij kan ineens niet meer zelf spelen en hij doet dan alles wat dwarse peuters doen! De dagen wisselen, dan heeft hij een baaldag op maandag of op woensdag, etc.
  • Sam had deze week z'n eerste Bingo avond (via de tennis), hij vond het maar spannend toen hij bijna zijn kaart vol had!
  • Schade van Thabang tot nu toe: 1 eetbord, 1 speelgoedhijskraan, deksel van de prullenbak eraf, 1 rits van jas en 1 van het bankkussen, 1 buggy, 1 kopje, het koelkastvriesklepje, 2 lampen, 1 gordijn, 3 speelgoed autootjes en 1 blauw scheenbeen van mama.




2 opmerkingen:

  1. Hoi marije,
    Fijn dat het goed gaat bij jullie?
    Thabang is volgens mij al goed ingeburgerd als ik dat zo lees.
    Goed hoor. Fijne zondag! Geniet lekker samen.
    Groetjes marleen wermink.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. whahaah! zo leuk om te lezen, en wat herkenbaar!
    Als we afspreken kunnen we kibbeling met ze gaan eten, wij hebben er hier ook zo één! En ook de kaas en de drop doen t hier erg goed, leuk he!
    Het Nederlands gaat hier zo snel, af en toe lig je echt in een deuk.. kun je natuurlijk ook wel merken dat Lerato wat ouder is, maar toch blijft t knap!
    Naar Thabang kijken blijft vaste prik na het eten, en ze denkt steeds dat Thabang haar kan horen en zien, dus ze gaat steeds luider praten als ie niet reageert, hihi!
    Geniet van je mannen!

    BeantwoordenVerwijderen