Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

vrijdag 30 maart 2012

Update

  • Thabang heeft een zorgverzekering: EINDELIJK! Met medewerking van Kind & Toekomst, die de overdrachtsdatum wilden noteren op een blaadje!
  • Thabang is dol op rollenspel .... als Sam er niet is, zet hij een denkbeeldige Sam achterop zijn fiets en brengt hem naar school. Of de beer moet naar het ziekenhuis. Of hij gaat zelf weg naar het kinderdagverblijf om met de kinderen te spelen. Een rondje om de 4 tuinstoelen later is hij terug (mooi excuus voor kusjes)!
  • Dinsdag voor het eerst bij het consultatiebureau geweest en zijn eerste dktp inenting is een feit, au!
  • Bij het naar bed gaan lezen we altijd boeken. Met Sam ben ik nu de fantastische meneer Vos aan het lezen (Roald Dahl), prachtig! Thabang kiest elke keer zelf een boek. De laatste tijd pakt hij vaak Droppie. "Mijn kinderen zijn mijn grootste rijkdom, mijn schatten, het allerliefste dat ik heb!" Dat zijn mamma’s woorden. Dus weet Farafina zeker dat mama heel blij zal zijn met haar verjaarscadeau: een kleine witte baby die Farafina in het Afrikaanse oerwoud gevonden heeft. Het is eigenlijk een omgekeerd adoptieverhaal. Ik heb alleen nog een lelijk 2e hands en afgeschreven exemplaar op de kop kunnen tikken, maar we hebben er veel plezier van!

  • Stonden we bij de kassa van de C1000 (en ik druk met inpakken, pinnen en kletsen). Houdt Thabang een bak druiven boven ze hoofd .... gooit 'ie ze gewoon! Alle druiven uit het bakje! Nouja, zeg! Dat doe je toch niet. Thabang vond het in ieder geval erg grappig, ik niet (helaas geen beeldopnames).  
  • Het minst leuke van moeder zijn vind ik oppas zoeken. Ik haat het. Met het werk in aantocht en leuke nieuwe afspraken kom ik er niet onderuit!
  • Sam is afgelopen dinsdag begonnen met atletiek (hij volgt 5 proeflessen). Hij vond het zo spannend en vroeg me van tevoren mijn hemd van mijn lijf (en hoe gaat dat dan en wie geeft les en wat moet ik doen en blijf jij kijken en en en en?). Na afloop was Sam zó enthousiast (hij wil gelijk van tennis af). Even afwachten of dat enthousiasme blijft!?
  • Ik, alleenstaande moeder?? Nee, hoor, Sam ontpopt zich hier als een ware moeder bij Thabang in de buurt! Alle regels moeten strikt worden nageleefd (hmm, net alsof hij dat zelf ook doet?). Ik hoop dat Sam gewoon lekker gaat spelen, niks geen bemoei!
  • Thabang is in deze maanden maar liefst 100 gram gegroeid, dat is niet veel!
  • Thabang heeft zijn eerste werkje van het kinderdagverblijf mee naar huis gekregen; een lieveheersbeestje beplakt met stippen. Ik supertrots natuurlijk!
  • Gisteren moest Thabang voor het eerst naar de tandarts. Hij ging liggen, mond open en vond het allemaal wel prima. De tandarts en ik zijn het eens .... Thabang heeft een prachtig gebit! Sam wordt op de wachtlijst gezet voor de orthodontist (die zag ik niet aankomen, huh?!).
  • Naast alle verplichte dingen hadden we genoeg tijd om te relaxen: ijsjes eten op het terras, spelen bij de dagcamping Holterberg, bij de zandkuil, fietsen, in de speeltuin en bij Woody's.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten