Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 8 maart 2012

Frustraties

Instanties, ik word er gek van! Met ons drietjes gaat het super, maar de instanties laten het afweten (beter dan andersom natuurlijk). En uiteindelijk komt het vast goed!
Maar wel heel vervelend. Zo willen ze Thabang alleen verzekeren voor de ziektekosten als ik een overdrachtsformulier van stichting Kind & Toekomst met de datum van de overdracht (23 december) mee stuur. Maar die krijg ik van de stichting niet (het was ook tot op het laatste moment onduidelijk of de ontmoeting door zou gaan). Kind en Toekomst zegt dat een rechtbank uitspraak voldoende moet zijn (van mei 2011). Tweemaal (1 was er kwijtgeraakt?) opgestuurd naar mijn zorgverzekering, maar nu willen ze toch het overdrachtsformulier, die ik niet krijg.
Nog geen bericht van de Immigratie- en naturalisatiedienst en nog geen burgerservicenummer. En geen papieren uit Lesotho die ik nodig heb om allerlei andere zaken te gaan regelen. Onder andere de rechtbankprocedure die ik moet opstarten. Schiet dus niet op.
En dan net pech met de kinderbijslag. 6 januari in Nederland gekomen, het gaat per kwartaal (dus per 1 april) en dan na afloop. Dus in juli de eerste keer kinderbijslag.
Bureaucratie, ben er wel even klaar mee!  


5 opmerkingen:

  1. Bah wat frusterend zeg!! Heeft K&T een reden waarom ze dat formulier niet geven, en willen ze niet een kopie toe sturen anders? En ken je misschien geen ouders die bij dezelfde zorgverzekeraar als jou zitten, dan kan je navragen hoe hun het voor elkaar gekregen hebben.
    Succes ermee!!

    Liefs Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marije,

    Op de site van de SAV staat het volgende:

    De kosten voor medische behandeling zijn verzekerd vanaf het moment dat de adoptie in het land van herkomst is uitgesproken of daar de gezagsoverdracht met het oog op adoptie heeft plaatsgevonden. Nu wil de zorgverzekeraar dit natuurlijk zwart op wit hebben van K&T. Waarom stellen zowel de zorgverzekeraar als K&T zich zo rigide op? Ik weet niet of het van belang is of in het land van herkomst een zwakke of een sterke adoptie is uitgesproken? Misschien kun je het de SAV of de in het artikel genoemde koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland vragen? Ik had destijds bij Menzis geen enkele moeite om zelfs voor m'n vertrek zonder enige moeite en zonder aanvullende documenten een zorgverzekering af te sluiten. Ze gingen ermee akkoord als het bsn etc met terugwerkende kracht werd aangeleverd zogauw het beschikbaar kwam. Sterkte ermee! groet Marieke
    http://www.adoptie.nl/m/faq_kosten/mn/2/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jemig, wat een gedoe hé......
    ben je al door je chocolade?? ;-)
    Wij zijn verzekerd bij Menzis, en konden dr al verzekeren voor ons vertrek,per de overdrachtdatum, BSN mogen we later doorgeven, geen probleem.... erg fijn dus.
    Maar goed, daar heb jij nu niks aan... :-(
    Zo vervelend dat je ook de stukken uit Lesotho nog niet hebt, grrrr!!! Maar gelukkig heb je een heerlijke zoon!

    Heb je de nieuwe filmpjes van Lerato al gezien?? O.a. die van het kijken naar Thabang?? ;-) erg grappig!Spreek je snel!
    xx van ons!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Huhh, waarom krijg je van K&T dat formulier niet? Balen dat dingen dan tegenzitten, houd vol!

    Groetjes,
    Paulien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kun je niet de uitspraak van de rechtbank samen met het inreisvisum van Thabang meesturen naar de verzekering en dan voor de ludieke kant ervan een foto van Thabang met de Nederlandse krant van die dag erop? Dan is aangetoond dat de overdracht is geweest. En even informeren naar het emailadres om een klacht in te dienen.
    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen