Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

vrijdag 23 maart 2012

Van alles

  • Thabang kan fietsen! Op een driewieler! Afgelopen maandag had hij het in één keer door!
  • Er werd bij ons aan de deur gebeld. Iemand zocht een bijzonder gezin om foto's van te maken. Of wij dat wilden. Prima, leuk! Zaterdag was de fotoshoot. Op naar het bos. Thabang had helaas geen goed humeur en Sam was telkens nergens te vinden. Er zijn zo'n 100 foto's gemaakt, maar ik vraag me af of er leuke foto's bijzitten. Volgende keer beter!
  • Zaterdag ging ik naar het filmfestival in Nijmegen. Ik moest om 18 uur weg, dit betekende dat Thabang voor het eerst door iemand anders naar bed zou worden gebracht! Hij kon bij mijn vriendin Nienke in een campingbedje komen slapen. Thabang gaat meestal gelijk slapen, maar ik was toch wel erg benieuwd hoe het zou gaan! Prima! 's Nachts heb ik Sam en Thabang weer opgehaald.
  • Op het filmfestival heb ik 4 documentaires gezien, waarvan 1 hele speciale! Mijn nicht Ilja heeft de documentaire geproduceerd! FRAMING THE OTHER is a documentary film about tourism and its complex relationships with indigenous communities. It reveals the intriguing thoughts of a Mursi woman from Southern Ethiopia and that of a Dutch tourist as they prepare themselves for meeting each other. This ultimately results in an awkward encounter that is both moving and disturbing.
    Recently, the Mursi people have undergone a process of ‘touristification’, mainly because of the exotic physical appearance of the women with their large lip plates. While the tourists treat the Mursi people as curiosities to be photographed, the Mursi in turn deal with the influx of the “Other” in their own particular way. Meer informatie: http://icamerayou.com

  • Thabang mocht woensdag voor het eerst een ochtend meedraaien op het kinderdagverblijf. Met veel plezier nam hij afscheid van mij met een dikke zoen! Daaaaag! Het was heel goed gegaan .... niets mee  te doen! Alleen het eten (gezond beleg), daar had hij nog niet zo'n zin in, maar dat zal ook wel goedkomen.
  • Ik had een ochtend voor mezelf. Ik mag het natuurlijk niet hardop zeggen, maar ik vond het heerlijk!!! Ik heb gewoon heel relaxed kunnen winkelen! Zonder dat Thabang iets uit de rekken pakt, zonder waar-is-de-wc-alertheid, zonder trucendoos open hoeven te trekken (nog 2 winkels en dan krijg je een mandarijn)!  
  • Jongens, pffff! Sam heeft het gepresteerd om deze week 4 spijkerbroeken (van de vijf) kapot te krijgen, ik ga toch maar op zoek naar van die (meestal lelijke) strijkplaatjes ofzo. En ik was deze week een keer zo boos op Sam en Thabang dat ik de afwasmachine met een smak dichtgooide, daardoor viel er wat bestek op de grond. Thabang en Sam barstten toen spontaan in snikken uit, zucht. Je zult maar zo'n moeder hebben! 
  • Thabang heeft heel Hellendoorn al afgebakend als zijn territorium met z'n plasjes, ha, ha. Ook in de dierentuin moest er geplast worden (zonder wc dichtbij). Connie maakte er een foto van .... de reactie van Lerato!

  • Ik kreeg via Lerato nog wat 'inside information' .... Thabang was erg ondeugend in Beautiful gate (het tehuis). Hij trok bijvoorbeeld alle schoonmaakspullen uit de kast (emmers, bezem, etc). Zie ik zo voor me!
  • Thabang helpt veel mee in huis (op zijn manier dan). Bij het hondenvoer in de bak doen, bleef hij wel erg lang weg. Ik spiekte even om de hoek, zat hij alle hondenvoerkruimeltjes van zijn handen te likken, blegh!
  • Sam snijdt regelmatig het onderwerp "mannen" aan. Zo vertelde hij dat ik maar niet wat moet beginnen met een voetbaltrainer, die hebben zo weinig tijd. Een profvoetballer mag wel, hoor, mam! Dat lijkt 'm wel wat. Nou, mijn laatste date lijkt een eeuw geleden, maar afgelopen maandag had ik een afspraakje. Een hele bijzondere! Er zit geen toekomst in, maar ik had het nog niet eerder meegemaakt dat iemand een paar gedichten voordroeg en piano voor me speelde.
  • De officiële papieren uit Lesotho zijn binnen! Joehoe! Eindelijk! Er staan bijzondere dingen in: Bijvoorbeeld dat 'the child to be adopted should depart from Lesotho for The Netherlands before the end of June 2011'. Ja, ja. Of er staat: 'Stichting Kind en Toekmost'. Of: The adoptive mother live in a large house with two bathrooms (??) en zo staan er nog een paar onjuiste details in. Nouja, ze zijn binnen en nu kan ik een rechtbankprocedure gaan starten .... een procedure tot erkenning van de buitenlandse adoptie; een adoptie naar Nederlands recht. Ik heb al een goede gespecialiseerde advocaat gevonden, dus kom maar op!


3 opmerkingen:

  1. Wauw, eindelijk dé papieren!
    (Had je de badkamer twee keer op de foto gezet ;) )
    Groetjes, Mariella

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bertho had afgelopen week ook 2 kapotte spijkerbroeken. Niet te geloven.. En niet gewoon een gat, nee, een scheur van de ene kant tot de andere! Vanochtend heb ik er van één een bermuda gemaakt, die heeft-ie nu aan naar de scouting. Van de strijkdingen blijven nooit goed zitten, moet je altijd vastnaaien! Maar gelukkig is het nu mooi weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, die reactie van Lerato... blijft grappig ;-)
    En goed te lezen dat jij ook wel eens boos bent..ik dacht al dat alleen ik daar last van had ;-) De jongens zullen dr vast niets aan over houden hoor, haha!

    Heel fijn weekend verder!

    BeantwoordenVerwijderen