Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 12 juli 2017

Over Sam's kooktalent, Thabang's eerste medaille en een mobielachteroverdrukpoging



  • Ik heb altijd een briefje waarop ik alle dingen schrijf die we doen en wat voor 'lollige' opmerkingen de kinderen maken. Die ben ik nu dus kwijt. En ik heb geen idee meer wat er allemaal voorbij kwam de afgelopen weken. Ik moet dus iets meer moeite en graafwerk doen om dit blog te maken.   
  • We hebben laatst een heel eind gefietst. Sam & Thabang konden lekker spelen in het water daar (zie bovenstaande foto's). Ik heb gefascineerd naar deze bij op de bloem gekeken en heb met mijn compact camera deze foto gemaakt.  
  • De 200.000 views aangetikt op mijn weblog, dus een mooi excuus om eens sushi te proberen met de kinderen. We haalden het dure spul bij een nieuwe zaak in Nijverdal. Vol verwachting gingen we aan tafel. De stokjes klaargelegd, want je moet het natuurlijk wel goed doen. Thabang en Sam vonden het absoluut niet lekker en ik werd dus geacht om alles alleen op te eten, want weggooien is vreselijk zonde. Wat heb ik heerlijk in mijn uppie zitten te smullen.
  • Er was in Hengelo een uitvoering van de gitaarles voor publiek, ieks! Mijn moeder en Sam kwamen kijken. Ik was best zenuwachtig en voelde me weer even een jaar of tien. Gelukkig is het goed verlopen en hebben we met onze groep vier nummers gespeeld. Daarna lekker tapas gegeten en een wijntje gedronken. 
  • Vervolgens door naar Enschede voor een workshop bloggen (van Vettt.nl). Daar heb ik een heleboel tips gekregen om het bloggen verder te verbeteren. Ik lap op dit blog trouwens alle regels aan de laars. Maar als ik voor Vettt blog zal ik me meer aan de richtlijnen houden. 
  • Morgen is Sam jarig ..... maar ik moet helaas de hele dag werken; van 7.00 uur tot 21 uur ben ik weg. Wat zuur is dat. Dus vandaag Sam al superblij gemaakt met een heuse Huawei telefoon mét 32 GB geheugen (dat was het probleem met zijn vorige telefoon). Zondag gaan we zijn feestje vieren. 
  • Niet al te vaak meer, maar af en toe doen Sam en ik nog en spelletje. Ik ben een hopeloze verliezer.
  • Sam is voor controle naar de orthodontist geweest. Hij heeft de beugel zo goed gedragen, de onderkaak is zelfs te ver naar voren gekomen. Binnen een paar weken wordt de nieuwe blokjesbeugel geplaatst. Spannend hoe dat allemaal gaat verlopen, schijnt best pijnlijk te zijn in het begin. 
  • Mag ik aan u voorstellen: meester Thabang! Hij heeft mij zeer goed geholpen op Onderwijscentrum Het Roessingh. Hij heeft gewerkt met de kinderen, rolstoelen gedrukt, het tanden poetsen voorgedaan bij een les over hygiëne, tig bekers open gemaakt, pauzedienst gedraaid, fruit gepeld, opgeruimd en alle 1000 andere dingen die juffen & meesters doen. Het was me een waar genoegen!


  • Thabang vond het blijkbaar toch allemaal wel spannend bij mij in groep 1 en plaste per ongeluk een megagrote plas in zijn broek. De broek, sokken, schoenen en ongeveer een vierkante meter plas op de grond. Daar stond Thabang met een sip gezicht. Geeft natuurlijk niks, kan gebeuren. Ik had helaas geen reservekleding bij me, maar gelukkig konden we op school een broek uit groep 4 lenen. Probleem opgelost. 
  • Thabang was na de turnles aan het treuzelen met het toetje (het is dan al 21.15 uur). Dus ik zei: "Hup, schiet op". Zegt Thabang: "Mijn oma zegt dat ik er altijd van moet genieten!" Ik heb gelijk oma maar even opgebeld, haha.  
  • Sam was met zijn groepje op school eerste geworden met Masterchef. Hij heeft panna cotta en empanadas gemaakt. Het ziet er heel smakelijk uit! 
  • De prijs was een slagroomtaart, ook mmmm. 
  • Thabang deed afgelopen zaterdag voor het eerst mee aan de clubkampioenschappen van de jongens t/m 18 jaar. 
  • Hij heeft voor het eerst een medaille gehaald .... de vierde plek. Wat een knapperd. Toch denk ik dat het niet klopt. De rest is veel ouder en turnt beter en op een hoger niveau. Maar voor Thabang supermooi!   
Dit was bij de training van afgelopen vrijdag, leuke samenwerking!




  • Ik had samen met Thabang vandaag het jaarlijkse 10 minuten gesprek van turnen. Hij doet het wel prima, hij moet zich alleen nog wat beter leren concentreren. Dat is wel herkenbaar. Maar als je kijkt waar hij vandaan komt, dan kan ik alleen maar trots zijn!
  • Wow, zo druk weer de laatste twee weken van het schooljaar. Ook met iedereen bedanken: de juffen van Thabang, de directeur, de gitaarjuf, mijn collega's waar ik dit jaar mee heb gewerkt en bij mij op school gaan er 25 (!) collega's weg.
  • We hadden een personeelsfeestje. We moesten ons verzamelen bij het Mystiek theater in Enschede. We werden met groepjes van zeven personen door een spookhuis geleid. De gehele avond stond in het teken van een moordspel. Om tips te kopen kon je fiches verdienen in het casino. Zo gelachen en ontzettend vals gespeeld. 
  • Thabang: "Mam, ik ken de regels wel, ik wil ze alleen niet herhalen." 
  • Mijn tante Mirjam paste een middag op Thabang. Toen ik hem weer ophaalde was de mobiel van mijn tante weg. Wij overal zoeken. Geen telefoon. Op een gegeven moment vroeg Mirjam of 'ie niet in de tas van Thabang zat. "Nee, natuurlijk niet", antwoordde Thabang. Toen hij dat later zelf even checkte ..... "oh, toch, hij is per ongeluk in mijn tas gevallen". 
  • Wat was het prachtig weer afgelopen zondag. We waren dit jaar nog niet bij Het Lage veld geweest, dus dat hebben we nu maar weer eens gedaan. Genieten! 



1 opmerking:

  1. Prachtige foto's!!
    Niet anders bloggen, ik vind deze geweldig!! Leest lekker!
    En wat knao van Thabang!! Snap dat je trots bent!

    BeantwoordenVerwijderen