Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

dinsdag 27 juni 2017

In actie!



Vandaag gaan ze staken in het basisonderwijs. 85 % van de scholen doen mee. Thabang mag vandaag ook een uurtje later beginnen. Ik ben niet zo van het staken, maar deze keer sta ik er wel achter!

Ik ben het vooral eens met de werkdruk die omlaag moet! Op mijn vrije dagen en in de vakantie ben ik zo ontzettend veel aan het werk: mail, rapporten, gesprekken voorbereiden, Cito's nakijken en invoeren, verslagen schrijven, moetwerkjes in elkaar flansen, notulen uitwerken, weekbrieven voor ouders schrijven, hoeken voorbereiden, spullen verzamelen, et, etc. Oja, de lessen moeten ook nog voorbereid!
Het loon vind ik wel prima .... het is precies genoeg voor mij en Sam en Thabang. Iets extra is zeker meer dan welkom.

Natuurlijk is het vooral belangrijk om de goede kwaliteit van het onderwijs te blijven houden, het gaat om de leerlingen! En daarom moeten die klassen ook echt kleiner. Ik werk zelf in het speciaal onderwijs en daar zijn de klassen al een stuk kleiner, maar ook hier zie je de bezuinigingen: er wordt met name gekort op klassenassistenten en die extra handen zijn zo nodig.
Als ik zie in welke grote klassen (30+) mijn vriendinnen staan, op 'gewone' basisscholen. En wat voor problematiek er één klas zit (van adhd tot aan diabetes en dyslexie). Zeer complex allemaal. Eigenlijk zouden ze allemaal wel uit het onderwijs willen. Nou, dat is echt geen goed teken!

Dus teken die petitie !!!!


Als ze daar in Den Haag nu eens bereid zijn om flink te 
investeren in het onderwijs, dan kunnen we lekker 
aan de slag blijven met ons mooie vak!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten