Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 30 november 2016

Over een rijke stinkerd, een misconflict en een bedopmaakexcuus


Lenig, hé?!

Het gat in de broek legt helaas de illusie bloot! 
  • Dinsdag ben ik met mijn vader naar het museum de Fundatie in Zwolle geweest. Fijn om even tijd te hebben met z'n tweetjes. En dan ook nog educatief verantwoord! En culinair verwend met monchoutaart, mmm.   
  • Thabang vraagt van alles over de winterslaap van dieren. O.a. hoe ze dat doen als ze moeten plassen? 
  • Thabang had woensdagmiddag vriendje Stijn te spelen. We hebben even een bezoek gebracht aan sinterklaas. En wat nam hij uitgebreid de tijd voor de jongens, ik vond het haast te gênant want er stond zo'n lange rij! Dat maakte de sint niks uit. Thabang mocht allerlei vragen stellen en ze moesten een liedje zingen. Natuurlijk als beloning een hand pepernoten. 

  • Daarna met een treintje door Nijverdal met pieten die gekke fratsen gingen uithalen. 
  • Zelf mocht ik op school de rommelpiet uithangen! Erg leuk! De kinderen vonden het maar gek in mijn groep 1 met al die rommel. Groep 2 en 3/4 hoorden dat al snel en kwamen allemaal bij ons in de klas een kijkje nemen.   
  • Ik heb een nieuwe Tony chocolonely reep ontdekt die té lekker smaakt: wit wortel walnoot! 
  • Ik heb de docu gezien van 'Emma wil leven' op NPO 3. De 18-jarige Emma had zes jaar lang anorexia. Had. Want nu is ze dood. In de documentaire vertelt ze haar verhaal. Heel aangrijpend.
  • Sam had een vier gehaald voor een Engelse schriftelijke overhoring, gelukkig mocht hij een herkansing doen en is het een zeven geworden, keurig.
  • Sam moest in een groepje werken en er ontstond tussen twee groepsgenoten een 'misconflict', volgens Sam. 
  • We hebben pepernoten gebakken en ze zijn gelukt, mmmm! 

  • Sam heeft een prijs gewonnen met het afgelopen atletiekseizoen: een bronzen standaard, knap gedaan, Sam!
  • Mijn vriendin & man waren 12,5 jaar getrouwd! Hoe bijzonder is dat! Zaterdagavond een gezellig feest gevierd. 's Middags stiekem een sleutel geleend (belde ik bij het verkeerde huis aan, deed er een man helemaal bezweet open, oeps) en het huis versierd en volgehangen met foto's uit de oude doos, ook de minder charmantere exemplaren.
  • Mijn moeder gaat nu met pensioen. Al weken waren we daar voorbereidingen voor aan het treffen. Mijn moeder wilde iedereen knapzakjes meegeven. Die moesten gevuld worden met snoephartjes en kaarsen en daar heb ik bij geholpen ...... ik kon geen hartjes meer zien (325 zakjes gevuld).
  • Er gingen drie hartjes in een zakje en er ontstonden soms wel wat vreemde combinaties: 'zoen' 'mij' 'niet' en 'hoi' 'schatje' 'app me' of 'leuk' 'sms me' 'snoes'.
  • Vrijdagavond was het officiële afscheid van mijn moeder in de kerk. Wat was het prachtig en ontroerend! En wat heeft ze veel moois betekend als pastoraal werker voor heel veel mensen! 
  • Sam mocht helpen met het uitdelen van de zakjes. 
  • Na de dienst was er een receptie, met een optreden van het Filipijns koor. 


  • Sam kwam bij me met een wetenschappelijk blad: "Als je je bed niet opmaakt, heb je minder last van kleine beestjes, zoals de huisstofmijt". Mooi excuus, Sam!
  • We hadden zaterdag en zondag overdag lekker niks: lezen, bankhangen, spelletjes en Thabang heeft een mooie hut gebouwd! Bij de ingang hangt het bordje: "niet voor mama alleen voor drinken en eten wel voor sam en bart (de oppas) mag erin". 
  • Met Thabang en oma nog even een lekker rondje gelopen bij Haarle (inclusief getoeter van midwinterhoorns, vuurkorven en warme chocolademelk).  
  • Even waande ik me een heuse rijke stinkerd! Na járen (afgelopen maandag precies 12,5 jaar gescheiden; mijn allermooiste, pittigste, ontroerendste, leukste en meest intense jaren én nog nooit zoveel gelachen) viel ineens deze brief bij mij op de mat: Beste mevrouw Mulder, Uw ex-partner heeft pensioen opgebouwd bij ons pensioenfonds. Bij uw scheiding is een deel van dit pensioen voor u gereserveerd. Dit noemen we het bijzonder partnerpensioen. Wij geven u graag de keuze om uw pensioen te laten staan of om in één keer te krijgen. Als u kiest voor de officiële afkoop dan krijgt u uw pensioen binnen drie maanden op uw rekening. U krijgt dan 1 bedrag op uw rekening. Dit is 0,17 euro bruto (er wordt nog 36,55% belasting op ingehouden, tssst). Drie brieven printen en een retourenvelop sturen is duurder dan wat er voor mij overblijft. Gekke bureaucratie!

2 opmerkingen:

  1. Dus als ik hartjes in zakjes wil hebben, moet ik jou bellen ;-)?! Jij hebt nu ervaring (hihi). Nee hoor, zal ik je niet aandoen. Mooie foto's van de dienst. En van de jongens natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MIJN ECHTGENOOT WEG EN DR SUNNY HEEFT HEM BIJ MIJ TERUGGEBRACHT EN IK BEN BETROKKEN EN MOEST HET GOEDE NIEUWS VERSPREIDEN

    Mijn naam is Lotte. Ik was getraumatiseerd en gebroken toen mijn man me verliet en ik kon maandenlang niet herstellen. Ik heb er alles aan gedaan om hem terug te krijgen, maar het mocht niet baten. Ik vertrok naar een andere stad in de hoop opnieuw te beginnen. Ik kwam in contact met een andere man met wie ik mijn best deed om samen te zijn, maar het lukte niet omdat ik niet van hem kon houden. Ik wist dat ik nog steeds van hem hield en mijn man terug wilde. Dus ging ik op zoek naar hulp en toen vond ik DR SUNNY vanuit verschillende perspectieven en las ik over hem. We raakten aan de praat en ik liet hem alles begrijpen wat ik moest weten, ik vertrouwde hem en volgde de procedures. Hij werkte voor mij en herstelde de liefde en verbinding tussen mij en mijn man en direct na 48 uur, zoals hij beloofde, zocht mijn man me op en we praatten en hij kwam naar me toe om me te zien waar ik was en we werkten dingen uit en het gebeurde gelukkig weer samen. DR SUNNY is betrouwbaar en kan u ook helpen als u zich voor iets tot hem wendt. WhatsApp hem gewoon +2348082943805 of neem contact met hem op via e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen