Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 2 november 2016

Over een mislukte les, een kop-kontbotsing en dieno'soures filmpjes


  • Woensdag was Thabang ineens echt ziek. Dat werd een dagje op de bank doorbrengen. 
  • En toen heeft hij mij aangestoken, ik ben ook al de hele week niet fit. 
  • Sam was zijn mobiel kwijt. Vonden we hem een dag later achter mijn gordijn weer terug, Ja, later wist hij het wel weer dat hij 'm daar had neergelegd. Hoezo? 
  • We hebben een nieuwe oppas Bart. Hij is nu twee keer geweest. Hij werkt ook bij het Avonturenpark en wilde dolgraag een keer met Thabang naar het pretpark. Wat een geluk voor Thabang! En wat hebben ze het leuk gehad! Toen er een kleine suikerspin werd gevraagd, kwam er een hele grote! 
  • Ik heb ze weer opgehaald. Toen we Bart weer hadden afgezet bij zijn huis, zat Thabang wel heel sip en verdrietig in de auto. Hij moest eigenlijk huilen. Ik dacht dat hij het misschien toch niet zo leuk had gevonden. Maar het was juist zó leuk dat hij het erg vond dat Bart weer naar huis was. Oooooooh, die stoere Thabang toch. Wat is het toch ook een gevoelig mannetje!  

  • Sam had zijn gymspullen vergeten en moest daarom een euro aan de gymjuf betalen. Tssst, dat wordt dit jaar nog een dure grap voor Sam. Ik vind dat trouwens wel een bijzondere maatregel (buiten dat ik denk dat het bij Sam echt wel gaat helpen), wat gaan ze aan het eind van het jaar met al dat geld doen? Apart. 
  • Ook kreeg ik de eerste herinnering van de schoolbibliotheek van Sam ..... boek te laat/nog niet ingeleverd (3 weken, dus 75 cent boete). 
  • Maar verder doet hij het gelukkig erg goed, ondanks het vele maak- en leerwerk en deze week zelfs vier proefwerken, worstelt hij zich er goed doorheen. 
  • Deze week was er in het nieuws dat sommige dorpen slecht bereik hebben en daar hoort Hellendoorn ook bij, dûh! 
  • Ik had dinsdagmiddag een gesprek met de juffen van Thabang. Het was vooral positief en er waren ook een paar werkpunten bij. Ze hadden een heel A4 vol getypt over Thabang. Ze zijn zo mooi met hem bezig, ze kijken echt naar wat hij nodig heeft. Ik blijf er van overtuigd dat leerkrachten een jaar kunnen maken of breken voor kinderen. En zeker de kinderen die iets extra's nodig hebben! Nu alles weer goed afgestemd, op naar een nieuwe fijne periode op school. 
  • Er werd ook nog verteld dat hij in het begin van het jaar soms dingen verzon. Zo had hij gezegd dat hij een keer midden in de nacht wakker gemaakt werd en toen zat er allemaal visite beneden en kreeg hij zomaar een iPad. Ja, ja. 
  • We zaten maandagochtend al om 7 uur in de auto voor een ritje naar Amsterdam: het AMC. We hadden namelijk om half 10 een afspraak bij het audiologisch centrum voor een gehoortest. We waren er precies om 1 minuut voor half 10! We werden opgehaald door een Belgische dame, amai. Gelukkig gaat de test met de computer, want wij verstonden die mevrouw haast niet. De uitslag was helaas helemaal niet goed: hij heeft aan zijn linkeroor bijna 70 decibel gehoorverlies op de hoge tonen (net als oude mannetjes) en de oorzaak is een raadsel. Hij hoeft nog geen gehoorapparaat maar het moet wel besproken worden hoe het nu verder moet, zeker als de achteruitgang zich blijft voortzetten. 

Prikken, geen probleem!
  • Thabang mocht mij trouwens op de heenweg helpen tanken. Hij had de slang er blijkbaar niet helemaal goed in gestopt en hij spoot zijn spijkerbroek onder benzine. Dus we hebben vier uren mét benzinegeuren doorgebracht.   
  • Ik heb elke week wel een leuke uitdaging op schildergebied: een graffiti schilderij met naam, een opbergkist beschilderen, een geboortekaart en een hond in popartstijl. Van alles wat en allemaal blije mensen. Zo leuk!
  • Mijn moeder moest 250 takjes hebben voor een speciaal project. Dat zou ik wel even doen. 250 keer bukken. Met een zeer hoofd, niet echt een aanrader.  
  • We zagen een ongeluk toen we op de snelweg reden: Thabang wist wel hoe dat heette: "Een neus-kopbotsing. Onee, een kop-kont botsing!"
  • Zaterdag avond hadden we een feestje: Monique 40 jaar! Ik was echt niet fit, maar twee shotjes sterke drank werkten wel erg prima voor mijn keel, ha, ha. Het was een geweldig feestje. 

  • Mijn zwager wilde mijn auto verkopen (met mijn toestemming). Belde hij of hij schoon was van binnen. Uhhh, nou, niet echt. Dus ik als een gek poetsen en stofzuigen aan de binnenkant, kwam ik daarna binnen ging het toch niet door. Voor niks een schone auto! (is natuurlijk ook wel fijn)
  • En mijn zwager wilde ook de beloofde planken in de schuur maken. Of hij zaterdagochtend om 8 uur kon komen? Dan moet dus de hele schuur leeg zijn! Dat betekende rap mijn bed uit om 7 uur 's ochtends (ik was ziek, zucht) om de ruimte leeg te maken. Wat staat er eigenlijk gruwelijk veel in de schuur. Een gedeelte ging gelukkig direct door naar de stort. Toen de planken aan de muur zaten moest natuurlijk de hele schuur weer ingepakt worden. Nu een heerlijk opgeruimde schuur waardoor het hele arsenaal aan fietsen weer goed in mijn schuur past!   
  • Ik kreeg vrijdag klassenbezoek. En daar zat ik met mijn kleuters met mijn perfect voorbereide les over de herfst. De twee mannen die kwamen kijken liepen naar binnen en de leerlingen waren zo van de heren onder de indruk dat ik ze met geen mogelijkheid meer mijn kant op kon laten kijken. Daar ging mijn les. Pfffff.
  • Ik had geld op mijn verjaardag gekregen voor een gitaar ...... dus na uitgebreide inspectie op het internet en tig reviews heb ik er één besteld. En nu zo dolblij! Een echte Yamaha in mijn bezit!   
  • Thabang kreeg een schrijfblad mee naar huis. De opdracht: waar denk je aan bij oma en opa? Thabang: "Ik voel me pretig wand mijn oma heft een piano. Ik vind het leuk wand de piano is leuk omdat ik bij oma tv mag kijken dat is leuk. Bij opa en oma mag je veel fietsen dat is ook heel leuk. Mijn opa en oma zijn heel lief omdat ze me verwenen dat is lief van hun en ik mag heel veel tv kijken dat is egt leuk omdat het leuk is. Opa en oma zijn heel lief. Bij opa en oma mag je dieno'soures filmpjes kijken en dat is egt gaaf. " Schattig!
  • Ik was zondag echt wel ziekig (was ook al heeeeeel lang geleden), maar voor de jongens moesten we echt wel even naar buiten. Ik heb mezelf het huis uit gesleurd, ik was niet vooruit te branden. Eenmaal in het bos bleek dat Sam ook niet helemaal zijn dag had. Eerst kreeg hij een zwiepende tak in zijn oog, daarna viel hij achterover van een boomstam, vervolgens bezeerde hij zijn hand aan een touw en Thabang prikte hem per ongeluk met een tak in zijn voorhoofd (waar nu een heuse roodpaarsblauwe open plek zit). 


1 opmerking:

  1. Heel veel beterschap, hier ook kwakkelen. En gaaf jouw gitaar, veel speelplezier!

    BeantwoordenVerwijderen