Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 9 november 2016

Over een rokend apparaat, een voetbalelftal in de onderbroek en het roze bekkie van Thabang

Onscherp, maar toch leuk genoeg!  
  • Het geld voor de nieuw te bouwen school (in de Filipijnen) van het Jan Mulder Memorial Fund is binnen! We moesten 2000 euro hebben en we zitten er ruim overheen, zo mooi! 
  • Ik was nog steeds een beetje ziek, pas nu weer bijna beter. 
  • Niet goed getimed …… want dat was alweer met Sam een avondje plezier. Nouja, plezier; een hoorcollege over de ruimtevaart van André Kuipers. We hebben er dus ook nog iets van op gestoken. Twee en een half uur kletst die man! En dat in combinatie met prachtig aanvullend beeldmateriaal, het was geen seconde saai. Het is mooi en bizar om toch even te beseffen hoe klein je bent in ons enorme melkwegstelsel.


  • Dan kom je thuis na zo’n mooie voorstelling en dan natuurlijk gelijk even kijken bij mijn prachtmannetje Thabang die dan op zijn allerliefst ligt te slapen …… ligt ‘ie daar met zo’n compleet roze bekkie!! Hij had stiekem plakverklikkers (die had Sam van de tandarts gekregen) ingenomen, whaha! 
  • Sam heeft zijn eerste onvoldoende ooit gehaald: een vijf. Hij had een spreekopdracht voor Frans, maar dat stond niet in het systeem van Reggesteijn omdat het een individuele opdracht was. Hij had niet in zijn agenda gekeken en was het dus straal vergeten. Jammer, joh, volgende keer beter. 
  • Sam moest een filmpje opnemen in het Engels. Samen met een vriend zijn ze daar heel lang mee bezig geweest. Ze hadden iets te veel lol en er moest zoveel uit geknipt worden dat er te weinig film overbleef. Dus dat moest opnieuw!  
  • Thabang dacht eerst dat we van zand koekjes gingen bakken. Gelukkig niet.
  • Thabang heeft een zakje koekjes gebakken voor juf Sharon, juf Marlou, de directeur Johan en opa en oma. De rest hebben we lekker zelf op gesmikkeld.    

Thabang kan zo vlogger worden! 
  • Zo raar maar ik kan de stemmen van Sam en Thabang bijna niet uit elkaar houden. Als er één van de twee van boven iets roept dan weet ik niet wie het zegt. En aan de telefoon hoor ik helemaal geen verschil. Dat hoor je het pas als er inhoudelijk gesproken wordt. Zit er bijna 10.000 kilometer tussen de geboorteplaatsen hebben ze dezelfde stem (en accent, haha).  
  • Oh, vorige week ging het helemaal los rondom adoptie! Op tv, radio en internet. Nederland moet stoppen met adoptie van kinderen uit het buitenland. Dat schrijft de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) in een advies aan het kabinet. Volgens Hoksbergen krijgt Nederland de kneusjes! Thabang kijkt ook het jeugdjournaal en kan óók lezen, hoor!! Natuurlijk ben ik het ermee eens dat het het allermooist is als Thabang gewoon bij zijn papa en mama had kunnen blijven. Lesotho heeft het Haagse verdrag ondertekend en dan moeten ze eerst kijken of adopteren in eigen land mogelijk is. Maar dat was helaas voor hem niet zo. Dan is het toch juist geweldig dat wij nu een gezin vormen! 
  • Thabang's reactie: "Gelukkig, dan ben ik mooi op tijd naar Nederland gekomen!"
  • Sam moest op de schoolfoto. Ik doe niet meer aan bestellen, want wat doe je ermee? Maar toen ik de envelop open deed kwam daar de onderstaande foto uit ...... grrrrrr, die heb ik dus toch gekocht! Bah, gewoon een té mooie foto met slimme (lees: stomme) verkooptechnieken. 
  • Ik moest van alles lamineren. Dat apparaat begon flink tegen te sputteren en maakt een hels lawaai. De papieren gingen er steeds langzamer door, maar hij deed het nog. Bij de laatste twee papieren had hij er echt geen zin meer in en begon hij plotseling te roken! Snel de stekker eruit. Dat was echt het einde van de machine. Thabang en Sam gelijk:"Mogen we hem kapot gooien en slaan? Hij doet het nou toch niet meer!" Zucht, wat is dat met 'jongens' en 'kapot'? En ja, dat ding ligt nu in gruzelementen. 
  • Ik heb na vier dateloze maanden weer eens een date gehad en ik kan er nog niet over uit, het kan zijn dat ik er t.z.t. nog een keer over schrijf, heel bijzonder! Er komt in geen geval een tweede date, dat is alles wat ik er nu over kan zeggen. 
  • Ik haalde Thabang op van het turnen (dat is tegenwoordig op vrijdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur, poehee, hij ligt normaal om half 8 in bed). Ik loop dan altijd door de dameskleedkamer naar de zaal waar de heren turnen. Ik loop nietsvermoedend de kleedkamer binnen: staat daar een heel mannenvoetbalelftal zich om te kleden ..... OMG!!! Ik stamelde nog iets van sorry, maar mijn verhitte hoofd is die avond niet meer afgekoeld.
  • Het was weer tijd voor het vullen van de schoenendoos van Actie4kids. Dan kan er een kind blij gemaakt worden met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten en speelgoed. Ze gaan dit jaar naar Oost Europa, West Afrika en het Midden Oosten. Een prachtige actie! 

1 opmerking:

  1. Is ook een prachtige foto van Sam! Enne een vijf halen terwijl je niet geleerd hebt? Slimmerik die Sam!

    BeantwoordenVerwijderen