Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 22 juni 2016

Over stomme vlekken, een vreselijk schaapscheerdersfeest en weer een hubba bubba boevenactie!

  • Ik was die rotzooi IN Thabang's haar zo zat, ik heb hem eens een grondige knipbeurt gegeven! Eigenlijk wilde ik hem helemaal kaal scheren en dan opnieuw (frisse) dreadjes laten groeien, maar dat mocht absoluut niet van Thabang.  
  • We zijn wel naar het schaapscheerdersfeest in Nijverdal geweest, dat leek Thabang nou zo leuk om te zien hoe ze die schapen van de wol ontdoen. Er was van alles te doen: wol spinnen, kraampjes met producten, broodjes bakken boven een vuurtje en natuurlijk het schapen scheren bekijken! 


  • Nou, daar was niks feestigs aan!! Ze gaan allemaal nogal grof om met die beesten. Sam en ik konden het echt niet aanzien, Thabang zat gefascineerd te staren naar het geheel en wilde niet meer weg.
  • Toen we eindelijk 'ontsnapt' waren hebben we lekker gepicknickt, dat dan weer wel. 


  • Thabang is zijn standaard verloren onderweg naar school, die viel gewoon van zijn fiets af.
  • Op mijn school hebben we een studiemiddag gehad over meervoudige intelligentie. Daar gaan we vanaf komend schooljaar mee werken. Kinderen leren op verschillende manieren. De psycholoog Gardner heeft ze in 8 groepen ingedeeld. Iedereen heeft ze alle acht, maar in meer of mindere mate. Je kan rekenslim zijn en taalslim, beeldslim, muziekslim, beweegslim, natuurslim, zelfslim en samenslim. Ik kwam vooral uit op beeldslim, zelfslim en samenslim. Sam heeft ze bijna allemaal goed ontwikkeld. 
  • Thabang had de wc borstel gebruikt ..... niet helemaal op de juiste manier. Ik heb gelijk maar een nieuwe gekocht voor 0,99 cent bij de Action. 
  • Zaterdag was er de tweejaarlijkse Kidsday bij Go Planet in Enschede. Honderden (chronisch) zieke kinderen worden dan een middag verwend met lekkere dingen, kermisattracties, clowns, een Ferrari simulator, schmink en een optreden van de jongensband B-Brave. En er waren drie voetballers: Wouter Brama, Thomas Bruns en Tim Breukers. Ik mocht fungeren als ontvangstcomité voor de uitgenodigde kinderen van onze school (een kans voor een kind school). Zo mooi om al die kinderen eens lekker ongegeneerd te zien genieten. 
  • Ik ging boodschappen doen met Thabang (dat komt nauwelijks meer voor om speciale redenen ;-). Hij mocht een rol Hubba Bubba pakken. Hij had het gevonden en we gingen vervolgens naar de kassa. Eenmaal bij de kassa had ik mijn boodschappen op de band neergelegd. Nu moest Thabang de kauwgom erbij leggen, maar hij vertelde dat hij die niet meer had. Ik geloofde hem natuurlijk niet. Een andere caissière zei even later tegen mij dat er een rol kauwgom uit zijn kontzak stak. Onee! Gapper! Op de band ermee!
  • Wat ben ik aan het klungelen met vlekken in de kleren (van de kinderen én mijzelf), ik krijg het echt allemaal niet schoon; vetvlekken, grasvlekken, sinaasappelvlekken, spaghettivlekken, kettingsmeervlekken en nog meer van die onmogelijke en hardnekkige vlekken. Hoe irritant!
  • Gelukkig zijn de onderstaande vlekken inmiddels verdwenen (ik stond namelijk even onder de douche):
  • Thabang zit er soms net een lettertje naast: sigagret (sigaret), pokporn (popcorn) en bumkerklever (bumperklever). 
  • Sam heeft waarschijnlijk dinoplaatjes in zijn broekzakken laten zitten .... er kwam iets papierachtigs uit de droger! 
  • Hoewel het zo goed gaat met Thabang blijft hij twee dingen zo ingewikkeld en moeilijk vinden: drukte (als er ergens veel mensen zijn) en nieuwe dingen. Hij moest voor het eerst naar de turnschool in Rijssen. Dan is hij zo zenuwachtig dat hij er een zere buik van krijgt. Ook al vond hij het achteraf helemaal geweldig (er was een soort grote bak met allemaal stukken schuim waar je lekker zacht in kan landen na een salto of andere sprong).  
  • Ik was mijn bed aan het verschonen. Thabang vroeg direct of ik in mijn bed had geplast, whahaha. 
  • Het was afgelopen week de week van de kunst bij mij op school. Dit keer in het kader van drama/theater als kunstuiting. Elke ochtend werden alle leerlingen op een speciale wijze ontvangen. 
  • Ook moesten we een optreden doen. Dat valt bij kleuters niet mee, je staat dan vooral zelf veel te zweten en met een rood hoofd op het podium! 
  • Ik kom gelukkig ongeschonden uit de grootse reorganisatie op mijn werk, ze laten me lekker in groep 1! Wat ben ik blij! 
  • Thabang haalde ik donderdag bij mij ouders op, had hij de gymkleren van school nog aan (en sportschoenen), hij vond dat dat best kon! 
  • Sam verveelde zich en moest een A4-tje maken voor een verjaardagsfeestje van een meisje uit zijn klas, had hij ineens een document van 203 Word pagina's.
  • Sam deed zaterdagavond met de hele klas mee aan een pubquiz. Hij is met zijn team laatste geworden. Wel gek dat Sam er op zaterdagavond niet is, dat kwam tot nu toe niet voor. Zal wel steeds vaker gebeuren.
  • Toen mijn overburen vorige week trouwden hadden vrienden 35 hanen achter hun huis gelaten, wat een grap! Inmiddels zijn ze vertrokken en anders waren ze vast op de buurtbbq belandt.  
  • We worden altijd helemaal gek van de muggen hier. Thabang was dit keer extra aardig voor die kleine prikkende tweevleugelige insecten, door 's nachts het raam wagenwijd open te zetten (zonder hor). Tel daar zijn eigen gezweet bij op = extra veel muggen en muggenbulten. Via de gang weten ze direct de weg ook naar mijn kamer te vinden, zzzzz.
  • Ik wilde voor 1x lekker geroosterde aardappels met schil en kruiden uit de oven proberen (kant en klaar van de AH). Na een half uur haalde ik ze uit de oven en het zag er een beetje vreemd uit. Oh, het plastic had eraf gemoeten en ik had ze moeten omscheppen, hoe moeilijk kan het zijn, oeps.
  • Toch raar, zo'n Vaderdag hier. Sam met zijn vader op afstand en Thabang waarvan we er niet eens ooit achter kunnen komen wie of wat. Thabang heeft zijn vader getekend (inclusief enorme spierballen, een mooi zwart jasje en een prachtig afrokapsel). Ik heb het eigenlijk het beste voor elkaar met mijn lieve pap! Die trakteerde ons op een heerlijk middagje speeltuin, pannenkoek en wijn!   




1 opmerking:

  1. Wat doen jullie leuke dingen op school! En die Thabang met al zijn streken! Ik hou mijn hart vast hoe het hier later zal gaan.... Wat een lieven vader heb jij!

    BeantwoordenVerwijderen