Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

dinsdag 5 april 2016

Over kunstmestkorrels proeven, de nare gevolgen van yoga en iets wits op het autodak

Het buitenseizoen is officieel geopend en dus lekker weer in de hangmat
  • Sam heeft z'n fiets laten keuren, zodat 'íe binnenkort met het fietsexamen mee kan doen. Niet alles was in orde, dus ik ben helaas 60 euro armer.
  • Het was vrijdag 1 april en meestal ben ik al lang met de voorbereidingen bezig. Helaas zijn die van mij mislukt (ik had druiven iets te opzichtig in paaseitjes-papier gewikkeld). Zowel Sam als Thabang hadden het gelijk door. 's Avonds heeft Sam mij nog wel te pakken gehad. Ik opende nietsvermoedend de kraan en ik had spontaan een hele natte jurk, hij had de kraan met tape afgeplakt. De volgende dag vertelde Thabang dat de tv het niet deed. Na uitgebreid onderzoek bleken er geen batterijen in de afstandsbediening te zitten, er viel wel een briefje uit met: 1 april.
  • Thabang is voor het eerst ook op vrijdag bij de turnselectie wezen trainen (van 18-20.30 uur) en hij heeft het fantastisch gedaan! De leiding vertelde dat zijn mond van verbazing was open gevallen bij Thabang! Mooi, mooi, wat een knapperd! 
  • Oké, ik moet niet vlak voor het slapen gaan in bed nog even een column lezen over de huisstofmijt, bedwantsen en meer gruwelijks wat er in mijn bed rondloopt! 
  • Mijn ouders hebben een hele grote tuin! En mijn vader een net gerepareerde achillespees. Maar mijn vader is nog niet geschikt om de tuin in te gaan, dus hebben wij zaterdag geholpen! Maaien, onkruid trekken, het gesnoeide hout afvoeren en met de bladblazer rond (wat bij mij natuurlijk na een half uurtje al spierpijn opleverde .... toch weer meer respect gekregen voor die werkmannen die ik altijd de hele dag met van die dingen zie rondlopen). 
  • Kwam ik onderweg nog iemand tegen die vroeg of ik niet beter in mijn eigen tuin aan het werk kon? Whahaha, met andere woorden: mijn tuin ziet er niet uit!

  • Ik liep tijdens het werken in de tuin tegen een scherpe rand van een kunstwerk, nu een gat in mijn jas. 
  • Thabang schreef op de computer een verhaaltje over: Thabang op fukansie.
  • Als je duizenden & duizenden foto's maakt dan is je computer zo vol en dan wordt 'ie steeds traaaaaager. Irritant.
  • Ik loop nu met een dikke lip rond, ik kreeg net weer eens een knietje van Thabang (ging per ongeluk).  
  • Met alle kinderen van onze school zijn we naar de Paaskermis in het Enschedese Volkspark geweest. De kinderen mogen dan overal gratis in. Ze waren na afloop vreselijk moe en uitgeteld. Dus heb ik 's middags voor het eerst een lesje yoga gedaan. We lagen in de klas op matten en met een deken over de kinderen. Omdat ik alle kinderen goed in de gaten wilde houden had ik mijn hoofd in een rare, ongemakkelijke positie, dat vond mijn nek echt niet fijn. Toen de yoga al lang voorbij was, begonnen de nekklachten pas echt. Ik kon al snel niets meer en het deed zo'n pijn. Zelfs ibuprofen en tegelijkertijd paracetamol en midalgan erop hielpen weinig. De nacht was natuurlijk ook niks waard. De volgende dag toch maar wat diclofenac geprobeerd en daarna ging het wel iets beter. Ik dacht dat yoga zou moeten zorgen voor ontspanning, niet dus. Voor mij geen yoga meer! 
  • Ik ben met mijn vriendin Marlon naar Racoon in Enschede geweest. Wat was het een prachtig concert! Zo genieten. En gezellig. Ik kreeg een geweldig verwenpakket van Marlon: met een grote milka reep, cappuccino, wijn en allemaal andere dingen waar ik verzot op ben, lief!! 
  • Ik dacht dat Thabang erg was ..... Sam kan er ook wat van! Hij had een vriendje achterop en ging daarom zo langzaam dat hij omviel. Met zijn nieuwe schoenen (had hij alleen met Pasen 1 dag aangehad) belandde hij in de modder! 
  • Thabang was even bij mijn ouders in de schuur, daar heeft hij even wat kunstmestkorrels geproefd, jakkes!
  • Zondag vierden we de verjaardag van mijn zus: 40 jaar!! Daar is het altijd een feest voor de kinderen met zo'n geweldige tuin. En dit keer prachtig weer. Er werd van alles gevangen en bestudeerd, vooral kikkerdril is interessant, maar ook salamanders vangen natuurlijk!  


  • Naast de grote vijver zijn er ook veel bomen, werd er veel gevoetbald en hebben we ook nog lekker samen patat gegeten! Ik kreeg de jongens helemaal niet meer mee naar huis. 
  • Thabang kwam maandag zonder jas naar huis, kwijt. En vorige week zijn gymbroek. 't Is ook altijd wel wat! 
  • Sam had laatst een zakje snoep gekregen van de kapper en die los in zijn broek gedaan. In de wasmachine is het getransformeerd tot één grote klomp. Helaas oneetbaar geworden. 
  • We hadden het over met wie je wel een dagje zou willen ruilen. Sam en ik willen graag een dagje Thabang zijn. We zijn zo benieuwd wat er in dat koppie omgaat. Thabang wil een meisje uit zijn klas zijn of mama ("dan kan ik stiekem alle filmpjes kijken die ik wil") of de man met de zelfsturende auto die op school was. Dat lijkt 'm allemaal wel wat. 
  • Ik wilde een proef doen met mijn groep 1. Dan zouden we witte tulpen in potjes water met verschillende kleuren ecoline zetten. En dan krijgen de tulpen de kleur van de ecoline. Ik had een bos bloemen gekocht. Donderdagochtend liep ik met mijn handen vol naar de auto. Terwijl ik de autodeur opendeed, legde ik de tulpen op het autodak. En toen ben ik weggereden. In Enschede lagen ze natuurlijk niet meer op mijn dak. Tssst. De volgende dag met nieuwe bos de proef uitgevoerd! 
  • De man die ik laatst wel leuk vond en waar ik vijf dates mee had ...... nooit meer wat van gehoord! Om het netjes te zeggen: ik vind het stom.  
  • Een man erbij is leuker, maar het heeft ook zo z’n voordelen om single te zijn: Heerlijk alleen slapen in een groot bed van 1.80 x 2.00 meter. En dat zonder gesnurk! Geen verwachtingen t.a.v. het huishouden en ik hoef geen teleurstellingen te verwerken als manlief de vuilnis niet buiten zet, etc. Genoeg tijd voor vriendinnen. Je kunt niet gedumpt worden. Geen rekening houden met schoonfamilie (waar ga je naartoe op 1e Kerstdag/Paasdag?). Je zou met iedereen kunnen flirten (niet dat ik dat doe natuurlijk). Geen kilo’s erbij van romantische etentjes en toastjes op tafel ’s avonds. Ik hoef niet te slepen met kratjes bier. Geen kritiek, lekker alles op mijn eigen manier doen. Geen excuses hoeven te maken voor het ongegeneerde gedrag van mijn kinderen tijdens het eten (zoals boeren, scheten en smakken. Zegt Sam terwijl ik dit schrijf: ”Dat snappen mannen meestal wel, hoor!”). Klusjes zelf leren doen. Je kúnt geen ruzie maken. Geen verantwoording afleggen voor dat ene leuke jurkje wat eigenlijk veel te duur was (of waar je kast al mee vol hangt). Geen gekibbel of gekijf over regels, zelf bepalen hoe je wilt opvoeden! Geeft niet als ik mijn benen een keer niet helemaal mooi gladjes heb. Je huis lekker met veel roze inrichten! Zelf heldhaftig worden en die ene spin opzuigen met de stofzuiger.

1 opmerking:

  1. Hahaha Sam heeft gelijk. Hier een man die heel trots is als zoonlief een dikke boer laat, zucht. Maar die dingen die je opnoemt mis ik af en toe wel. Ach joh een relatie is niet alles, maar alleen zijn ook niet. Want dan mis je het even van je af kunnen praten, een arm om je heen, warmte in bed als je met koude voeten in bed kruipt, lachen met elkaar over de streken van je kind, etc.

    BeantwoordenVerwijderen