Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 7 oktober 2015

Over twee natte broeken, een nieuw spreekwoord en een angstaanjagende griezelgrot

  • Ik was vorige week mijn haar aan het kleuren. Thabang zag dat. Zegt hij: "Zou het hierna nog weer mooi worden, denk je?" Hij vond het oerlelijk.
  • Thabang en ik stonden buiten toen het al donker was, zag Thabang een vleermuis vliegen. Wat was hij verbaasd. Huh, hier in Hellendoorn? Bij ons huis! Hij was helemaal door het dolle heen. Sam moest gelijk komen kijken en de volgende dag moest de juf hierover ingeseind worden (zij had ooit een kast open gedaan waar een vleermuis uit vloog, aldus Thabang). 
  • Sam laat Thabang graag klusjes voor hem doen. Nu liet hij Thabang een handdoek halen om de trampoline droog te maken. Zegt Sam: "Wie lui is moet slim zijn!"
  • Thabang heeft vier proeflessen breakdance. Ik heb de eerste les meegekeken. En wat gaaf was het! Een hele stoere leraar (ook met kroeshaar en dat is zeldzaam hier in Hellendoorn, hoor). Het ging erg gestructureerd en er werd veel aandacht besteed aan teamwork. Er vlogen allerlei coole termen in het rond: we gaan 'rocken' en zorg voor je eigen 'space', etc. Het is precies iets voor Thabang en hij heeft er talent voor! Wordt zeker vervolgd!


  • Thabang fietste iets te dicht achter Sam, raakte de achterkant van de fiets en daar lag hij op de grond. De elleboog kapot, maar verder gelukkig niks. 
  • Zaterdagochtend werden we verwend met eigengemaakte zandkoekjes van Stef. Komt 's middags de buurvrouw met een halve tulband-chocolade-cake. Om te smullen!! 
  • Zegt Sam: "Waarom zijn anderen altijd goed in koken!" Slik, pijnlijke waarheid. 
  • Thabang zit helemaal onder de krentenbaard, het is echt een nachtmerrie aan het worden. Thabang heeft een hoge pijngrens, maar heeft nu echt grote wonden. En hoe kan zo'n wond nu dichtgroeien onder je oksel? Dat beweegt continu en het is er warm en broeierig. Dan roept hij me om 02.00 uur 's nachts en dan is zijn hele pyjama en laken nat van wondvocht. En pijn dat het doet. Meerdere keren per dag doen we een schoon shirt aan en elke dag een nieuwe pyjama. Thabang is zo'n bikkel, maar je ziet aan hem dat hij pijn heeft. Ik werd er zelf ook zo naar van. Ook zijn hele neus zit vol krentenbaard, hij kan niet eens meer ademhalen door zijn neus. En ook is zijn rechteroog weer de klos. En ik zie nieuwe plekken op zijn rechterbil en achter zijn oor. Brrrr, het gaat echt weer over, maar ik ben er nu echt wel klaar mee! 
  • Het was maandag dag van de leraar! Wat ben ik toch blij met de allerleukste onderwijsbaan! Wel jammer dat het kabinet niet meewerkt en dat er sinds 1 augustus 2015 een hele lelijke cao is ingegaan (meer uren per week maken, meer terugkomen dus oppas zoeken en minder vakantie). 
  • Wat hebben we een geluk met het weer, lekker veel buiten spelen:
  • Thabang kreeg Hubba bubba kauwgom van mij en wat is 'ie dan dolgelukkig. "Mam, ik vind jou de liefste moeder van het hele jaar!"
  • Ik kreeg een brief van het AMC, aankomende donderdag een afspraak met de logopedist van de keel-, neus- en oorafdeling. Er is vast iets uit dat overleg met het multidisciplinaire team gekomen over het gehoor van Thabang. Ik moet werken en dus afspraak verzet naar half november. 
  • We gingen zaterdag op de fiets naar Nijverdal, er waren een soort van vervroegde dierendag-activiteiten en daar wilden we wel even een kijkje nemen. Kwamen we mijn moeder tegen, binnen vijf minuten zaten we op het terras met ijs en een verse jus d'orange. Sam en Thabang hebben zich vermaakt met een hondenshow, vogels kijken en konijnen aaien. Thabang's broek was wel verdacht nat nadat er een konijn op gezeten had!
  • Thabang was boos op mij en hij schreeuwde: "Omdat jij altijd zó kinderachtig doet!"
  • Sam mocht van mij geen schietsimulator-app downloaden. Ik zag de teleurstelling in zijn ogen. Even later zei hij: "Mam, ik snap het wel, ach, je wil gewoon een goede moeder zijn!"
  • Thabang wil op brei-les ...... om een sjaal voor mij te breien! Hoe hij daar bij komt? Geen idee.
  • Wat zat Thabang te genieten van z'n roze blaaskauwgom. Vlak voordat hij ging slapen vertelde hij dat hij hem in de prullenbak had gegooid. Verdacht, want normaal moet ik hem dwingen om hem in de prullenbak te gooien. Dus ik vroeg Thabang om eerlijk te zijn en of hij hem misschien per ongeluk had ingeslikt (dat mag van mij namelijk niet)? Ja, dat was het! Even later ligt meneer in bed. De tanden gepoetst, voorgelezen en tig kusjes gegeven. Zegt hij ineens: "Zo, nou ga ik lekker mijn kauwgom verder opeten". En probeert aan de binnenkant van de pyjama de verstopte kauwgom te pakken, wat natuurlijk niet lukt omdat het compleet vastgeplakt zit aan de stof. Wat had hij een spijt. "Ik zal het echt nooit meer doen!" Dus nieuwe pyjama aan en de 'kauwgom-pyjama' naar de diepvries verhuisd, wie weet krijgen we het er nog weer af.  
  • Afgelopen zondag even de berg op fietsen en toen waren we er voor ons jaarlijkse pretpark-uitje: het Avonturenpark. Stonden we een half uurtje later bij de achtbaan. We wilden net instappen, moest Thabang plassen. Nu direct. En dat was drie seconden later te zien. De broek werd steeds donkerder. Dus de hele broek nat, ondergoed, de sokken en de schoenen. Poehee. We zijn naar de gevonden voorwerpen gegaan en ze hadden nog wel wat reservekleding liggen. Alleen was die broek vier maten te groot en te lelijk. Oeh, dat is maar moeilijk voor Thabang! Ik heb gewoon een ‘hangverhaal’ opgehangen over dat rappers en andere coole gasten in van dit soort grote baggy broeken rondlopen. Probleem opgelost. Omdat het op dit moment Heksendoorn is was het hele park aangekleed met pompoenen, bezems, spinnen, heksen, vleermuizen en andere enge dingen. In het spookhuis was het écht te griezelig (verklede mensen die je laten schrikken, de gruwelijke geluiden, bewegende skeletten, etc.), ook voor grote mensen! We wisten niet hoe snel we bij de uitgang moesten komen. Wij gaan er never nooit weer in. Eén van die spoken kende Thabang en dat maakte het alleen nog maar angstaanjagender. Werd Thabang even later ook nog misselijk in het schip, wat maar niet op zijn commando wilde stoppen. Thabang heeft 't weleens fijner gehad! 
  • Broek uitgewassen (het bleek een broek voor 12-jarigen te zijn) en komend weekend zal ik 'm weer even netjes terug bezorgen bij 't Avonturenpark.






De wildwaterbaan, hier nog droog!

3 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Ivm de krentenbaard: Zo te lezen zijn de wonden te groot, maar anders is deze pleister een mogelijke hulp: Snelle Wondgenezing Pleister voor Vochtige Wondgenezing van Hansaplast. Niet op de krentenbaard plakken.. wonden genezen echt sneller.
    Sterkte ermee.
    Groeten,
    Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu wil ik een foto van je haar zien :-). Wel balen van de krentenbaard, sterkte Thabang en jij met het verschonen en aanzien! Mooie foto van die spin, brrrrrrrrrrrrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. haha, die Sam "Mam, ik snap het wel, ach, je wil gewoon een goede moeder zijn!"

    BeantwoordenVerwijderen