Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 14 oktober 2015

Over een wappertand, een wiebelig humeur en waaghalzerij!

  • Nog een paar dagen en dan is het herfstvakantie! Vooral Thabang is er erg aan toe! Het goede nieuws is ook dat de krentenbaard bij Thabang bijna weg is, nog een paar plekjes her en der op zijn lijf, maar het is weer onder controle! Ik dacht echt dat we nog in het ziekenhuis terecht zouden komen.
  • Het humeur van Thabang is wat minder onder controle, wat een chagrijn! Er moet hier thuis flink afgereageerd worden. Niks is goed. En dan mag je ook nog niet je nieuwe schoenen aan naar school. En je mag niet alleen naar huis fietsen en dan mag je niet op de tablet. En geen snoep. En dan moet je ook nog je eigen troep opruimen. En de voetbalplaatjes mogen niet mee naar school. Etc, etc. Ik weet hoe zwaar de eerste maanden in groep 3 zijn en als het allemaal niet vanzelf gaat dan is dat een enorm pittige periode. Maar hij worstelt zich er wel doorheen, komt goed! 
  • Bij het voorlezen 's avonds wijs ik de woorden aan die hij kan lezen en dat zijn er inmiddels al heel wat.
  • Hij zegt dat hij de letters ook in geheimtaal kent en doet dan vervolgens de gebaren die bij de letters horen. Grappig.   
  • Sam wist wel iemand waar ik mee kan gaan trouwen: André Kuipers. En Thabang zag onze oppas wel als toekomstige bruidegom, haha.
  • De mail van mijn werk gaat migreren. De ict vond dat iedereen zijn postvak weleens kon gaan opschonen. Ik heb nog nooit een mail weggedaan en ook niet bij de baan hiervoor. 1000-en en 1000-en mails dus. Niks uitgezocht, maar gewoon alles gewist (behalve de recente mails) en dan maar hopen dat er niks belangrijks bij zat. 
  • Thabang zat weer eens te glimlachen dat ik het niet vertrouwde. Waar lach je om? "Niks, ik denk aan buurman en buurman!" Maar toch vertrouw ik het niet, hoor.
  • Ik had dinsdag juffendag, dan worden de verjaardagen van de juffen gevierd in mijn klas/groep 1. We gingen met de bus naar de stad (Enschede), waar we heerlijk patatjes hebben gegeten en daarna naar de voorstelling: Wij gaan op Berenjacht. Prachtig en best spannend als het donker is en je hoort berengegrom. Het was een mooie dag en het allermooiste was wel dat we álle patat en frikandellen GRATIS kregen (de kinderen en de juffen). Die man van de snackbar vond het zo leuk dat we bij hem kwamen eten met al deze kinderen met een motorische beperking. Lief.   
  • Vanwege de juffendag kon ik Sam en Thabang niet ophalen van school. Dus de uitdaging was: zelf naar huis fietsen (wat echt een uitdaging was want de rem van Thabang zat vast op zijn wiel) en dan zelf ranja indoen en koekjes eten en dan spelen. Voor het eerst een uurtje met z'n tweeën alleen! Vooral voor mij erg spannend. Het was een makkie, prima verlopen dus!  
  • Thabang deed zondag zijn champignonnensoep bij zijn verse fruitsmoothie in, lijkt mij zo'n vieze combinatie!
  • Zondag was het mooi weer én herfst = bos. Heerlijk gewandeld en ondertussen spullen verzameld voor de herfsthoek op mijn werk. Thabang is niet helemaal lekker en dat merkte je aan zijn tempo. Op een gegeven moment heeft Sam hem nog een stuk getild. 

Waaghals! 

Sam viel precies op zijn gat en dat deed 'm vreselijk zeer! 
Nu heeft hij er nog last van ... zou hij gekneuste billen hebben?



  • Er was woensdag een vriendje te spelen bij Thabang. Wat een leuk stel! 
  • Zaterdagavond ben ik met mijn zussen en vader naar een concert van het koor van mijn moeder geweest, het was erg mooi. Zeker met zo'n heel orkest erbij! Ik kwam mijn oude PABO muziek leraar ook nog tegen (die speelde de bas in het orkest). Dat moest natuurlijk gelijk ge-appt worden naar mijn Pabo vriendinnen. Wat hebben we leuke herinneringen! Het blokfluit spelen was vooral een ramp toen!
  • Toen we bij dat concert naar binnen gingen had ik vergeten mijn fiets op slot te zetten, dus ik sprintte naar buiten en dacht ik wel even tussen twee fietsen door te lopen (scheelt weer omlopen), maar helaas gooide ik een hele rits fietsen zo als domino om! Die moest ik natuurlijk eerst weer allemaal rechtop zetten. 
  • Ik kreeg nog telefoon van een klasgenoot van Thabang. Zij had per ongeluk het wensje van Thabang (voor mijn verjaardag) meegenomen en aan haar moeder gegeven! Inmiddels is 'ie weer terug bij Thabang.  
  • Thabang weet wel waarvoor het raampje van de Mc Drive is ..... "Die kunnen ze dan dicht doen, want dan komen er geen vliegen binnen!"
  • We zijn zaterdag naar een vriendin van mij geweest in Rhenen. Zij wonen zo mooi midden in de natuur. Thabang vond het zo prachtig, die vond dat ik wel terug kon gaan naar Sam en dat hij daar wel kon blijven! 
  • Thabang schudde met de ketchup en er belandde wat van dat rooie spul in mijn haar. Gets. 
  • Sam gebruikt zijn pas gekochte deodorant helemaal niet. Maar hij was wel leeg. Huh? Hij was de dop kwijtgeraakt en waarschijnlijk door aandrukken leeggespoten op zijn gymkleding. Ik vond zijn gebruikte gymkleren laatst al zo lekker ruiken!
  • Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar "Raar maar waar!" Sam kreeg op school de opdracht om een waargebeurd verhaal met dit onderwerp te beschrijven. Raden waar hij over schrijft? Over Thabang! En dan met name over het ophalen van Thabang uit Lesotho en hoe het ons verging (inclusief de oordoppen-op-eet-anekdote, dat de tv-afstandsbediening bij Sam in bad belandde en meer van dat soort bijzondere streken).  
  • Thabang heeft een wappertand (i.p.v een wiebeltand). 
  • Sam en ik doen op dit moment vaak het spel 'wie is het' (of waar of wat is het). Echt lachen. Vooral als Sam gaat uitbeelden, dát hoofd! Dan moet hij bijvoorbeeld een strontvlieg nadoen. Vliegen door de woonkamer en dan maar wijzen naar z'n billen. Sommige personen of dingen die hij niet kent slaat hij over (zoals Marijke Helwegen, kettingroker, in de PC Hooftstraat, Jomanda, achter de geraniums,). Bij één kaartje zei hij: "Zo noem jij mij altijd!" Dus ik diep nadenken, ik dacht meer in de trant van 'lieverd' ofzo. Zegt hij: aansteller! Oeps. 

1 opmerking:

  1. Tja Andre Kuipers is ook gewoon een leuke man (en helaas getrouwd) :-).
    Lief dat Sam Thabang tilde! Thabang is niet meer zo klein!
    Dat van die fietsen zou mij ook overkomen, ik begrijp je helemaal!!
    Je haar op de bovenstaande foto ziet er leuk uit!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen