Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 16 mei 2013

Over assistent boeren, stommerd en verdoving

  • Er gaat hier weleens iets kapot, sinds Thabang er is, des te meer! De planten hebben het wekelijks te verduren en zijn de ultieme uitdaging voor de autootjes van Thabang, mijn vier planten staan er nu heel zielig bij. Uren en uren speelt hij met auto's ...... als hij mee moet naar visite of een dag naar de atletiek heeft hij aan twee autootjes genoeg. Deze week de bak met auto's ook maar eens gereorganiseerd, meer dan de helft hebben we in de prullenbak gebonjourd. En toen ik laatst met Sam nog even iets ging opzoeken in de Bosatlas kwam daar een Spongebob been uitvallen, ook kapot dus.
  • Sam en Thabang mochten helpen met de auto wassen van de buren, wat een feest. Wel overal een natte boel geworden natuurlijk. Ze hebben onze auto ook nog even goed gepoetst, altijd handig.

 de trampoline heeft de afgelopen vakantie weer over uren gemaakt
  • Thabang is weer in een nieuwe fase aangekomen ........ als hem iets niet zint of hij wordt gecorrigeerd zegt hij: mama, jij bent een stommerd! Gelukkig heeft Sam deze fase ook gehad en weet ik dat het (als het goed is) weer voorbij gaat. Ik moet vooral mijn best doen om serieus te blijven en niet in de lach te schieten. 
  • Bij mij werken reclames niet!!! Toen Thabang voor de tigste keer zijn luier 's nachts liet overstromen en ik daarover over aan het mopperen was zei iemand: maar je hebt toch ook van die speciale luiers voor 's nachts ..... achja, tuurlijk, dry nites, waarom denk ik daar niet aan?!  Alsof ik die reclames niet al een miljoen keer heb gehoord ... wel tot 12 uur droog, roepen ze dan! Dat helpt dus toch niet zo'n reclame! Bij mij oor in oor uit! Ik kijk alleen maar naar hoeveel kilo Thabang weegt en pak dan altijd maar wat. Maar nu heb ik dus toch speciale 'nachtluiers' in huis, eens kijken of dat extra absorptielaagje gaat werken! Wordt vervolgd!

  • Bovenstaande foto's met de paardenbloemen zijn leuk, maar de broeken van Sam & Thabang hebben nu gele vlekken!! Gaan we dus niet weer doen! 
  • Vrijdag zijn we bij Marlon, Gerjan & kinderen op de boerderijcamping in Ommen geweest. Van de 6 uur dat we er waren heeft Thabang er zeker 99% op iets met wielen doorgebracht (fiets, skelter, trekker). Thabang is alleen bang voor de geiten en dat mocht de hele camping horen (daar heeft hij nu al een paar keer een "fysieke" aanvaring mee gehad).
  • De kinderen kregen een zeer belangrijke taak .... dieren voeren, hoe leuk is dat! De kippen, geiten, het paard voeren en zelfs de koeien mochten ze koeienkoeken geven. Heel serieus! Aan het eind kregen ze een diploma: Sam en Thabang zijn nu officieel boer-assistenten!  


keurig in de rij voor het voeren

Er mocht zelfs een geitje mee in de voortent zodat Thabang 
dan toch durft te aaien, zonder grote bokkige geiten erbij.
 

diploma-uitreiking!
  • Na een bezoekje aan de tandarts mét verdoving blijkt het toch elke keer weer lastig om een kopje koffie fatsoenlijk op te drinken! 
  • Sam had de tweede wedstrijd van de atletiek van dit seizoen. Met balwerpen brons gehaald, met verspringen sprong hij 2 meter 72, er moet nog 13 centimeter bij voor brons, dus bijna!! De rest werd afgelast i.v.m. het slechte weer.   

  • Zondag Moederdag. Heel vroeg slopen beide heren naar beneden voor het klaarmaken van een heus Moederdag ontbijt. Heel lief!!! Tegen 7 uur was het dan zo ver! Het was heerlijk! Nouja, ik kreeg de koffie van 6 uur (!!!), de eitjes had ik de avond van tevoren zelf gekookt (in opdracht van Sam) en er viel een volle beker melk in mijn bed! Maar de mooie, lieve cadeautjes en zelfgemaakte gedichtjes (zoals ik hou van jou, door weer en kou) maakten alles goed!
  • Samen met mijn lieve moeder en de rest van ons gezin zijn we wezen midgetgolfen en pannenkoeken eten, een hele fijne dag! Ik ben met het golfen op de onderste plek terechtgekomen, da's minder fijn.  
  • Ik moest ook wel even denken aan de "Afrikamoeder" van Thabang, maar zoals hij het zelf zegt: die is nu dood (heb ik nooit gezegd) en nu moet 'ie het maar met deze mama doen! Hij had het ook al over een papa kopen .... hij wilde er dan wel één met kleine baby's (schrik!). Tsja, waar hij allemaal over nadenkt?? 
  • Hij is in ieder geval goed in het zien van details, hij ziet elke cabrio voorbij komen, weet het precies als er aan de overkant van de straat iemand loopt met dezelfde schoenen als mama of als er ineens wieldoppen bij oma op de auto zitten of als de oppas naar de kapper is geweest of als de begeleider van de BSO een trap (een ladder) in haar panty heeft, hij ziet alles!! 



  • Het ging niet van harte, maar de eerste drie schooldagen zitten er weer op!! Thabang en Sam zijn duidelijk van het type: lang leve de vakantie! Ik heb ook mijn strijkijzer maar weer eens tevoorschijn gehaald, ze gaan vandaag op de schoolfoto! 

2 opmerkingen:

  1. 'Ik hou van jou door weer en kou' :) waat liiefff, zo'n gedichtje is toch het mooiste kado. Die 'trap' in een panty, geniaal!
    groetjes Mariella

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat Omschrijf je het allemaal weer leuk:-) :-) volgens mij is er geen dag saai met die 2 bengels:-) :-) prachtige foto's weer.

    Groetjesss sabina

    BeantwoordenVerwijderen