Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 28 maart 2013

Over palmpasen, puberpraat, een prachtrapport en een porseleinkast

Er is er maar één die Thabang zo aan het lachen kan krijgen ..... Sam!!!
  • Eigenlijk bevalt het me wel .... één keer in de week bloggen, meer plek voor andere dingen in mijn hoofd.
  • Sam was zijn muziekboek kwijtgeraakt tijdens de keyboard les (op een school in Nijverdal). De week erna rondgevraagd of het misschien gevonden was. Nee. Ik mocht het boekje van de juf kopiëren, zodat Sam toch kon oefenen. De week erna lag het ineens bij de directeur op het bureau, dus gelukkig toch teruggevonden!
  • Toen ik deze week een 10 minuten gesprek had met de juf van Thabang vond ik dat ze het prachtig verwoordde: Thabang is als een olifant in een porseleinkast! Ik ben het er helemaal mee eens!
  • Zondag was er de Palmpasen-optocht. En druk dat het was, duizenden mensen. Het opeten van al dat lekkers van de paasstok blijft het leukst! 

  • Sam was wel teleurgesteld toen ik vertelde dat het paaseieren zoeken op school alleen t/m groep 4 is, hij vond het belachelijk. Dat is voor iedereen toch leuk!
  • Het stinkt hier in huis! Ik heb voor de hele afdeling op mijn werk eieren gekookt.
  • De kennis rondom Pasen laat nog wat te wensen over .... ik zal Sam & Thabang eens wat bijspijkeren, want het volgende filmpje kan natuurlijk niet:
  • Met Sam heb ik altijd hele discussies en ik vertel ook vaak over toen ik zelf klein was. Dat ik vroeger, toen ik puber was, om 12 uur mijn bed uit moest zijn en dat ik dat nog vroeg vond. Sam ging gelijk al onderhandelen, hij wil dan pas om 13 uur uit bed komen. Onee, corrigeerde Sam zichzelf, dat kan niet, want we moeten om 12 uur broodje eten! Hi, hi.
  • De zand-toestand bij Thabang's haar is problematisch! Maar mijn moeder heeft een manier gevonden: het zand eruit stofzuigen! Dan kunnen we de ene dag zijn haar wassen en de andere dag de stofzuiger gebruiken.
  • Ik heb nu al meer dan een maand mijn 'nieuwe' smartphone ..... had ik eerder moeten doen! Er is in totaal nog minder dan 2 euro van mijn prepaidkaart afgeschreven, ideaal.
  • Ik was niet zo handig deze week, door snel even een bakje vla te eten bij de computer (niet in bijzijn van Thabang en Sam natuurlijk) ..... nu zit er vla in mijn toetsenbord!
  • Het humeur van Thabang is deze week belabberd, vanaf morgen lekker vier dagen weekend, hopelijk gaat het snel weer beter, want poehee, wat kan hij chagrijnig zijn! En dat in combinatie met zijn temperament ....... Sam en ik blijven uit de buurt.
Thabang in actie!
  • Hoe trots kun je zijn? Op Sam! Een paar jaar geleden nog een "lastig en druk" kind en moest hij altijd bij de juf in de buurt zitten en nu zit hij het verst van de juf af, heeft veel vriendjes en een prachtrapport, waar ook nog in staat dat hij zo goed oplet, ha, ha! Dus trots! En nu zit Thabang altijd bij de juf …. dat gaat vast goedkomen!


 

1 opmerking:

  1. Oke.... dus Jezus is 3 keer doodgegaan... en daarna weer opgestaan... en vandaag is eh.... Goede Donderdag dan als morgen Witte Vrijdag is? ;)
    En mag ik vandaag dan wel vlees eten... of zal ik voor de zekerheid vandaag én morgen maar vis op het menu zetten (wat toch al de bedoeling is want wij eten zelden vlees maar dat terzijde...).
    Heel educatief Marije ;) :) :)

    BeantwoordenVerwijderen