Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

maandag 22 januari 2018

Over gekke fietsverlichting, leuke fanmail en poep aan je schoen




  • Poehee, dat was een bijzondere week. 
  • Sam en Thabang zijn helemaal gek met elkaar, dat is zo leuk om te zien. Mijn ouders waren 44 jaar getrouwd, dus moest er taart gegeten worden! Sam had geen zin in fietsen. Toen ik opperde dat 'ie dan maar moest gaan lopen, wilde hij dat wel. En Thabang ook. Ik ging dan alvast met de fiets. Ze hadden wel een beetje spijt, want ze moesten natuurlijk ook nog terug lopen.
  • Na het gebak ging ik eerst nog langs mijn zwager en kreeg ik zomaar een 'nieuwe' fiets. Die vorige was niet meer te doen, dus ik was dolblij met een tweedehands omafiets. Een half uur later kom ik de jongens spontaan achterop, ik heb de bovenste foto stiekem gemaakt. 
  • Met Thabang heb ik vijf dagen de spreekbeurt over het turnen geoefend. Vrijdag was het zover, spannend! Thabang was al naar het turnen gebracht en ik haalde een verfrommeld papier uit zijn schooltas ..... hij had het heel goed gedaan. Gaaf! En mooi voor zijn zelfvertrouwen.  
  • Ik kreeg een mail: "Dag Marije. Ongelooflijk dat ik nog maar zo kort geleden je blog ontdekt heb .... ik kijk echt uit naar je nieuwe berichten! Ik heb daarom net maar even geregeld dat ik voortaan een seintje krijg als je iets gepost hebt!" Dat zijn nog eens leuke berichten, ik heb fans, haha. 
  • Ik was op school om Thabang in te schrijven voor het overblijven. Zie ik ineens op dat prikbord een sleutel hangen. Hé, is dat niet mijn voordeursleutel? Ja! Die was ik al kwijt. En inderdaad paste de sleutel precies in de voordeur.
  • Een dag later vind ik mijn kwijtgeraakte sleutel weer. Huh? Nou heb ik dus een sleutel over! Dat is gek. Of zou iemand precies hetzelfde slot hebben en nu een sleutel missen? Raar!   
  • Vorige week stond er een therapie sessie met een paard op de planning (Thabang en ik). We hadden werkelijk geen idee wat ons te wachten stond. Het was een hele bijzondere ervaring. Het paard Whisky was heel lief voor Thabang. Voor mij was 'ie iets minder lief .... hij gaf me een flinke duw. Ik moest meer loslaten en lekker positief de toekomst in! En goed voor mezelf zorgen. Is wel even een eye-opener ;-)  
  • Sam moest voor controle naar de orthodontist. Het gaat helemaal goed met zijn gebit. Op de terugweg ging het minder goed. Zijn ketting van zijn fiets vloog er meerdere keren af. Sam werd er boos van en schopte tegen de stoep ... en daar lag nou net hondenpoep! Ook nog zijn hele schoen onder de poep, arghhh. 
  • Ik had videobegeleiding en omdat het zo goed gaat gaan we de afrondingsfase in. 
  • We zouden overstappen van Ziggo naar Online en dan zouden we vanaf nu interactieve televisie hebben. Sam mocht het wel proberen. Ik weet wel hoe dat werkt (dat ze zeggen dat 't klusje in een paar minuten is geklaard). Maar inderdaad, binnen enkele minuten had hij het al voor elkaar. Mooi, ook weer geregeld. En handig om dit soort 'onnozele' klusjes aan Sam uit te besteden. 
  • Wat een weer vorige week: zon, regen, wind, sneeuw. En de storm natuurlijk. Al onze tuinmeubels en de parasol waren omgewaaid. De vier meter brede trampoline bleef gelukkig overeind. 
  • Thabang en Sam kunnen nu samen gamen; Thabang op de oude laptop van Sam en Sam op zijn nieuwe gamecomputer. Minecraft is het gaafst om te doen. 
  • Thabang heeft van die coole blauwe ledverlichting in de wielen van zijn stuntfiets. Elke keer liet Thabang dat per ongeluk aanstaan. Dagelijks deed ik die verlichting uit. En Sam ook. Maar Thabang deed het blijkbaar zelf ook uit. Ik dacht er nog even aan of iemand een grap met ons uithaalde? Na een test waren we er zo achter. Hij floept vanzelf weer aan. Echt vreemd, maar het mysterie is opgelost. De batterijen zullen er wel snel mee ophouden nu 'ie dag en nacht aanstaat.  
  • Voor Vettt gingen we zaterdagavond naar de Schouwburg van Hengelo. Het was een bijzondere en leuke voorstelling.     

Dikke lol met z'n tweetjes, 
ik heb geen idee waar ze om lachen.

  • Thabang had tijdens de voorstelling zo'n dorst dat 'ie even een vluchtpoging richting de wc deed. 
  • Thabang deelde als politieagent een bekeuring uit aan Sam. De plaats van het delict was de snelweg. Hij had daar op de stoep gereden en fout geparkeerd. Jaja, heel geloofwaardig. 
  • Ik had hamburgers gemaakt en toen ik die op het bord van Sam wilde scheppen, belandde dat hele geval op zijn nieuwe broek. Nu staat er een heuse cirkel van vet op zijn broek (ook na behandeling met vlekwegspul en na een grondige wasbeurt). En ik had laatst ook al een wentelteefje in zijn ranja laten vallen. Gaat lekker. 
  • Het was absoluut niet ons gezondste weekend; Sam had van Sinterklaas een Gourmet-chocolade-fondue-set gekregen. Zondag hadden we daar ineens ontzettend zin in. Wat hebben we zitten te smikkelen. 


Tot volgende week!

1 opmerking:

  1. Hahaha die wentelteefjes en hamburger actie zou ook echt iets voor mij zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen