Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 21 september 2016

Over zompige sokken, grrrrrrrdijnen en asje asje asje blieft


  • Nu is het zwembadseizoen echt voorbij. Geen gespetter meer! 
  • Dus werd het bad opgeruimd. Had ik net voor het eerst weer sokken aan, giet ik dat hele bad over mijn voeten leeg! 
  • De juf van Thabang had twee keer gebeld, maar ik was buiten en dus niks gehoord. Moest ik wachten tot de volgende dag. Er gingen natuurlijk diverse scenario's door mijn hoofd: is 'ie überhaupt wel op school aangekomen, heeft Thabang straf gehad of nog erger?
  • Bleek hij huiswerk gekregen te hebben en de juf wilde even afspreken wanneer hij dat moet inleveren. Elke week 1 bladzijde en dan inleveren op vrijdag. Pfoe!  
  • Zondag mocht Sam onder enkele strenge voorwaarden naar het Avonturenpark met vrienden (huiswerk moest af, geen patat en een gedeelte meebetalen). Sam ging akkoord. Nog geen uur later kreeg ik een appje: "Mag ik asje asje asje blieft patat? 
  • 's Avonds mag Thabang voor het slapen even lezen. Maar nu zit hij ineens toch liever aan zijn bureau te schrijven, hele boeken schrijft hij over. 


En soms lees ik andere dingen tussendoor.
  • Thabang is zo dol op fietsen dat hij niet meer vanuit school rechtstreeks naar huis komt (hij maakt spontane ommetjes langs drukke wegen) en dus haal/breng ik hem 's middags toch maar weer van/naar school ;-(
  • Oma kwam deze week een keer veel te laat bij de BSO om Thabang naar het turnen te brengen. Heeft hij maar een half uur kunnen trainen i.p.v. twee uur, oeps. 
  • Sam heeft lekker pannenkoeken staan bakken samen met Lars, het was om te smullen (en dat voor de eerste keer)!   
  • Grrrrrdijnen!!! Ik heb trammelant met de nieuwe gordijnen. Kort gezegd: eerst iemand laten opdraven voor het bevestigen van een gordijnrail - die eerst geschilderd moest worden want die was verroest in de schuur - een zoom in het gordijn strijken met plakband (zoals het voorschrift zegt) blijkt niet te lukken - iemand opscharrelen voor het naaiwerk - gordijnen met zoom weer terug, maar ik weet niet hoe de haken erin moeten - mijn moeder ook niet - noch mijn buurvrouw - de jongen van 16 van de Gamma wel - maar dat werkt bij die van mij toch net niet in een combinatie met de rail - weer nieuwe haken - het lijkt te lukken - haken tekort - uiteindelijk (inmiddels een maand verder) is het gelukt: ze hangen!! 
  • Zaterdag stond de Hellendoorn rally op het programma! We hebben twee proeven gekeken, alleen dat geronk van die motoren al! Vervolgens zijn we naar het servicepark geweest, waar al die auto's weer opgelapt worden.  



Sam en Thabang zijn al aan het sparen!
  • Thabang had zelf ook nog even zin om op zijn fiets te racen en we waren op weg naar de crossbaan, maar die hebben we helaas nooit gehaald. Thabang kletterde zo hard over de kop. Ergste ongeluk wat ik tot nu toe gezien heb bij Thabang. En behoorlijk gewond. Allerlei stukken bruin vel compleet weg. En hij heeft geen traan gelaten, zo'n bikkel is het voor zichzelf. Gelukkig laat hij zich dan wel goed verzorgen en vertroetelen. We hadden nog van die megagrote (ooit voor dat krentenbaard gedoe) pleisters. Het shirt was ook helemaal kapot, de ketting van de fiets en ook onder zijn kleren kwamen nog schrammen en een grote bult tevoorschijn.   
  • Al drie weekenden ben ik tennissupporter in Enter, Wierden, Hellendoorn en Nijverdal. Dit weekend was mijn vriendin Marlon en mijn andere zusje Stephanie aan de beurt. Beide de eerste plek behaald, super!
  • Ik moest dinsdagmiddag invallen bij ons op school. In groep 7 en 8. Dat is wel héél wat anders dan groep 1. Lesonderwerp: de 80 jarige oorlog, aaaaaaaargh. Geen paniek! Of toch een klein beetje?  
  • Sam vroeg onder het eten aan mij of ik iets weet wat met 'te' begint en wat wel positief is. Thabang wist het antwoord gelijk: Thabang begint met de 't'. Whahaha. Sam bedoelde eigenlijk het woord 'tevreden'.  
  • Zondagmiddag was het tijd voor een high tea met de PABO dames ...... er moest dus lekkers worden aangeleverd. Dat gaat hier nooit zonder slag of stoot. De keuken was weer een heus slagveld. Dit keer een bladerdeeghapje, twee soorten smoothies en cornflakeschocoladeahornsiroopkoekjes gemaakt. De ahornsiroop was haast onvindbaar (het personeel van de ah heeft flink moeten helpen zoeken). Het was wel verrukkelijk allemaal. Met als gevolg weer een zere buik! En natuurlijk flink na gekletst over New York! 
  • En dan was daar dinsdag ook nog een lekkere lunch met een vriendin met pompoensoep, croissantjes met brie en zelfgemaakte frambozenjam en wat andere snaaimomentjes, mmm.
  • Dus zeker één of twee kilootjes aangekomen. Roept Thabang ineens onder het eten: "Mam, je wordt zwanger!!" Dus. Tssssst. 

4 opmerkingen:

  1. Ach die arme Thabang, ik hoop dat de schrammen en wonden geheeld zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen