Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 20 juli 2016

Over drie wespenst(r)eken, rip kip en een wandelende tak in mijn nek

  • Sam was jarig!! Is 'ie gewoon alweer 12 jaar! Eerst een 'mooie' serenade van Thabang en mij en vervolgens een heerlijk ontbijt op bed met croissants.
  • En Sam is nu in het bezit van een heuse puberkamer; hij werd weggelokt met een smoes (hij mocht een horloge uitzoeken met oma) en toen kon ik een snelle metamorfose doen in 'New York style'. Mijn vader kwam gelijk om wat gaatjes te boren. Ondertussen was Sam al weer op de terugweg, dus dat was even spannend of we het op tijd af zouden hebben. En dat is gelukt. Sam was er heel blij mee. 
  • Tijdens het boren hield ik de stofzuiger erbij om de rotzooi op te zuigen ...... moet je 'm natuurlijk wel aanzetten ;-)) 
  • Toen ik later met Sam ook nog even naar Nijverdal moest voor de laatste boodschappen zei Sam: "Blij dat jij niet zoveel kletst als oma!" 
  • Sam en ik gaan in september ook nog samen naar een concert van Typhoon (openluchttheater Hertme), Sam's eerste concert!  
  • Vanwege alle hectiek in de laatste schoolweek heeft 'ie zijn eigen taart moeten maken (hij leest de verpakking trouwens WEL goed)! Het kinderfeest hebben we ook al gevierd. Samen met een paar andere ouders hebben we de hele klas uitgenodigd. Programma: bingo, in de Regge zwemmen, chillen, patat eten en daarna snel naar huis met die 27 pubers! 


  • De bovenstaande slinger maken was een hels karwei (ondanks 'de-kant-en-klare-toestand-van-de letters-en-cijfers'). Je hoeft ze alleen maar met een pinnetje aan een touwtje te bevestigen. Niet dus. Alle symbolen zijn er meerdere keren afgevallen, verschoven en ik had een keer een letter vergeten zodat ik alles zo'n beetje opnieuw moest doen. Ik ben er in ieder geval veel te lang mee bezig geweest. 
  • Tijdens het feestje van Sam had ik saucijzenbroodjes en worstenbroodjes in de oven afgebakken, maar blijkbaar had ik het per ongeluk op de magnetronstand gezet. Niemand die er wat van zei, uiteindelijk kwam ik er via mijn moeder achter dat die taaie dingen echt niet te eten waren! 
  • We hebben nu de vakantiebieb app geïnstalleerd op al onze apparaten .... kunnen we alledrie lekker lezen! 
  • En ja, Sam heeft de Pokémon app. "En het helpt nu al", zegt hij zelf. Hij gaat meer naar buiten en beweegt meer!  
  • Toen ik de glazenwassers van vorige week opbelde bleek het een vergissing te zijn .... ik hoefde niets te betalen! En dus wel mooi schone ramen!
  • Oké, we hebben nieuwe huisdieren! Om precies te zijn: zeven wandelende takken! Eerst even in de klas geoefend met het loslopen op mijn arm, al snel bleek dat ik geen held was. Toen het ritje naar huis met het terrarium achterin de auto. Gebeurde er vlak voor mij een ongeluk op de snelweg. Ik kon net op tijd remmen en ontwijken! Maar dat potje met water en klimop bleef natuurlijk niet staan. Toen moest dus thuis gelijk die hele bak verschoond worden, want ze houden echt niet van natte poten. Ondertussen het vragenvuur van Thabang (proberen) te beantwoorden. Gaan wandelende takken ook slapen? Waar komt die poep uit? Waarom noemen ze het geen lopende takken? Zou jij een wandelende tak willen zijn? Etc. Ze zijn razend snel en klimmen in een rap tempo de bak uit. Alle zeven tegelijk natuurlijk! Ik schrok op een gegeven moment zo erg van een in mijn keuken inmiddels loslopende wandelende tak en maakte een spontane beweging met mijn hand …… raakt dat dikste en grootste exemplaar verzeild in mijn nek. Ik gilde het uit en sloeg dat beest van me af. Brrrr.
  • Thabang en Sam vinden het weer helemaal prachtig, al vind ik de combinatie van Thabang en zo’n glazen bak met beesten ook wel een spannende combinatie. Gelukkig krijgen ze bij mij maar tijdelijke huisvesting. Als ik ze zat ben zet ik ze (er)uit!


  • Het schijnt dat die beesten zich vermenigvuldigen bij warmte?? Ojee, laat het nu net een hele warme week zijn.
  • Mijn ouders hadden een buizerd in hun kippenhok. Voor één kip was het al te laat, die was al verscheurd. Maar ook de buizerd zelf is gewond geraakt door het verstrikken in het net wat over het kippenhok hangt. Nu vier gestreste kippen over. Sam schreef op de Mulders app: "R.I.P. KIP".
  • Thabang wilde mooie muziek op zijn radio. Dus ik wilde hem op radio 3FM zetten. Thabang geloofde me gewoon niet dat hij dat ook op zijn radio had zitten, hi, hi. 
  • Vrijdagavond stond er een ouder & kind training van de jongensselectie van turnen gepland. Dus onder uit de kast wat stoffige sportkleren opgediept (had ik dat maar eerder gedaan dan hadden ze eerst de wasmachine van binnen kunnen bekijken). Nu moesten ze genoegen nemen met een ‘kledingverfrissingsspray’. De kleding zelf had zijn beste tijd ook wel gehad (hoewel wijde pijpen wel weer in de mode komen). Tot zover de kleding. Toen brak het moment van de waarheid aan: tweeënhalf uur lang sporten, poehee! De laatste keer dat ik iets grensverleggends op sportgebied heb uitgeprobeerd belandde ik op de eerste hulp met een gekneusde tussenribspier (ik had aan een monkeybar gehangen). De les bestond uit een zeer uitgebreide warming-up (inclusief lopen als een ooievaar, flexen, pointen, buikspieren oefenen in een bananenhouding en hilarische pogingen tot split en spagaat), een fitheidstest tegen je eigen kind (natuurlijk heeft Thabang gewonnen) en het turnen op de diverse turntoestellen. Nadien was ik gesloopt, maar de big smile die Thabang 2,5 uur lang op zijn gezicht had (“Je wil elke week wel, hé, mama?!”) is wel een weekje spierpijn waard! 


  • Thabang is zo blij dat hij van zijn koortslip af is: "Nou mag ik jou weer gewoon kussen, hé?!"
  • Hij is alleen nog niet van zijn zonne-allergie af en de vellen op zijn handen en voeten bladeren af. Iemand vroeg of Thabang met plaksel had gespeeld (zo lijkt het wel, ja).  
  • Zaterdag was Sam bij zijn vader. Thabang en ik hebben er een lekker rustig dagje van gemaakt. We zijn alleen maar wezen fietsen. Hij vond dat ik fietste als een zondagsrijder (i.v.m. met spierpijn was dat ook zo). We hebben lekker gepicknickt en ijs gegeten.
  • Wat een kletsmajoor is Thabang aan het worden, vaak erg leuk (en soms word ik er knettergek van). 
  • Zaterdagmiddag waren we hier in de tuin aan het spelen, toen Thabang ineens rennend naar me toe kwam dat 'ie gestoken was. Maar liefst drie wespensteken! Ook de buurjongen kwam huilend op ons af. Er was een ondergronds bijennest, het krioelde van de wespen. Twee buurmannen hebben benzine in het gangenstelsel gegoten en toen in brand gestoken. Wat een sensatie in de tuin. Later nog een keer op een andere plek. Hopelijk blijven ze weg. Thabang heeft er echt nog een hele tijd last van gehad. 
  • Thabang heeft in de vakanties nog meer ruimte en tijd voor zijn ondeugende streken. Hij heeft mijn parfumflesje leeg gespoten, is aan de gordijnrail blijven haken (hele ding krom), speelde met de boter en liet de hele kuip op de grond vallen en heeft stiekem alle kauwgomballen in 1x opgegeten.
  • Via een collega had ik een tip gekregen om eens bij de Nooterhof in Zwolle te gaan kijken. Dit is een natuurpark waar van alles te doen is (vlindertuin, waterspeeltuin, terras, totemtuin, het verloren groenten hofje en grasvelden waar je lekker kan luieren. Dat was hartstikke leuk! En gratis!  
    
Lekker met je voeten door het kroos






Mmmmm! 

1 opmerking:

  1. Alsnog gefeliciteerd met Sam! 12 jaar alweer! En wat een gave kamer heeft hij! Succes Sam op de middelbare!

    BeantwoordenVerwijderen