Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 16 maart 2016

Over een lachsalvo, rolstoeldrukzweet en een speekselsproeier


  • Sam's fietsband is weer heel, maar nu is Thabang's band lek. Gek word ik ervan!
  • Woensdagmiddag had Thabang een vriendje te spelen. En er kwamen ook nog twee jongens van de overkant bij ons op de trampoline. Drukt de één de ander uit de trampoline. Gevolg: de buurjongen heeft een gebroken arm! 
  • We gingen nog even naar Sam's oma, zij was jarig. Thabang vraagt zich af of dat ook zijn opa en oma zijn? Nee, geeft Sam aan. Dat vond Thabang niet eerlijk en zegt vervolgens dat dan zijn opa en oma ook niet van Sam zijn! Zegt Sam doodleuk dat hij daarnaast nog een opa en oma heeft (van de vrouw van zijn vader). Dus Sam heeft drie paar en Thabang maar één! Nou, dat is ook niet leuk. 
  • Sam luistert de laatste tijd vaak naar zijn MP3 speler. En hij zingt mee. Afschuwelijk, wat vals! 
  • Thabang had een ballon gevonden. De hele tijd zat hij dat ding op te blazen om vervolgens weer met een irritant geluid de lucht te laten ontsnappen. Na tig keer kwam hij bij mij en liet de opgeblazen ballon in mijn gezicht leeg ..... de ballon was inmiddels vol met kwijl en dat werd dus in mijn gezicht gesproeid! Blegh. 
  • Ik kwam de onderstaande foto tegen. In het tehuis van Thabang hebben de schoolgaande kinderen nieuwe kleding gekregen, wauw!
  • Sam heeft op school een gastles over geld gehad (het is de week van het geld). Het blijkt wel een beetje karig wat Sam van mij aan zakgeld krijgt, dus in overleg besloten dat hij vanaf nu het dubbele krijgt. Hij vindt de geldles dus bijzonder goed geslaagd en nuttig! Bij de geldtypetest kwam Sam naar voren als: de rekenmeester (je weet waarvoor je geld nodig hebt en zorgt dat je niks tekort komt). Hij schatte mij in als geld-chaoot (als je geld hebt, ben je het ook zo weer kwijt). Hier geef ik natuurlijk geen commentaar op! 
  • Het buiten spelen zonder toezicht gaat veel beter met Thabang, fijn! Behalve zondag. Hij speelde wél vijf minuten alleen buiten (Sam zat even op de wc): laarzen verdwenen in het aangrenzende weiland, de oude kerstboom óp de trampoline, jas bij de buren in de moestuin voetbaldoel op het dak van de schuur en de papiercontainer op de kop op het gras. 
  • Ik heb zo in een deuk gelegen. Echt, ik kwam niet meer bij. Een uur erna moest ik nog hard lachen. Sam en Thabang moesten klusjes doen voor geld. Ze doen mee aan de vastenactie om geld in te zamelen voor Oeganda. Thabang had de tuin onkruidvrij gemaakt en de tuinmeubels een flinke schrobbeurt gegeven. Sam deed de boodschappen en hij zou mijn 'kleine' la vol met pennen, stiften en potloden uitzoeken: welke doen het nog en welke kunnen weg? Sam dacht dat 't een heel makkelijk klusje was. Dus ik pak de la en gooi 'm op de kop. Niet te geloven hoeveel dáár uit kwam! Ik schaam me diep (voor de rommel en mijn belabberde ruimtelijk inzicht). Hoe is 't mogelijk? Het was dus toch nog wel een behoorlijke klus...... 
Het rechterbovenlaatje!

  • Thabang vertelde me deze week dat hij met kleren aan is geboren. En met een zonnebril op!
  • Ik heb een aantal kinderen in de klas die niet praten. Om toch te kunnen communiceren leer ik elke week 4 tot 5 gebaren. Dat lijkt niet veel, maar dat stapelt zich razendsnel op. Dit in combinatie met mijn geheugen ..... niet al te best! Ik moet dus altijd flink oefenen. Vrijdag hadden we op mijn school de dag van het gebaar, we hebben met de klas opgetreden op het podium met een lied over kippen en eieren. Erg leuk. 
  • Ondanks hele duidelijke afspraken kijkt Thabang filmpjes op You tube die niet mogen. Ik kan natuurlijk niet elke minuut naast hem gaan zitten, maar ik heb ontdekt dat de tablet synchroniseert met mijn computer, handig ..... ik zie precies wat hij heeft gekeken! Afgelopen week varieerde dat van Mr. Bean, autocrashes tot aan een bank beroven en kannibalenfilmpjes. Nu nieuwe afspraken gemaakt (en strenge consequenties).   
  • We gaan toch twee keer even weg in de zomervakantie: in juli naar Bakkum aan de kust met mijn ouders, zussen, aanhang en kinderen en in augustus in een natuurhuisje in Brabant vlakbij de Loonse en Drunense duinen. Laat de voorpret maar beginnen! 
  • Thabang: "Mam, vind jij jezelf sexy?" Ik antwoord natuurlijk met 'ja'. Zegt Thabang: "Ja, dat vind ik nou ook!" Whahaha! 
  • Twee keer gewandeld met mijn vader in de rolstoel, niet normaal wat moet je hard drukken, na een paar honderd meter was ik al bekaf en vol zweet.
  • Ik kreeg als heuse Nutella fan een hele mooie wikkel opgestuurd van Mariëlla:
Staat goed! 
Ik vind dat ik nu eigenlijk ook het alleenrecht heb op de gehele inhoud!
  • Sam heeft me een filmpje laten zien: Dylan Haegens vlogt over "10 dingen die ouders niet snappen van internet!" Tssst, ik ben nog best een hippe moeder, hoor .... er was maar 1 ding wat ik inderdaad niet snap: Wat is er nou leuk aan het kijken van die domme You tube filmpjes!? Onzin + tijdverspilling, vind ik dat. 
  • Thabang: "Ik maak op school twee kersttekeningen." Huh? Oh, tekeningen voor Pasen, bedoel je!  
  • Ik liep naar de schuur en toen landde er een vogel op mijn hoofd, nou ja zeg! Hij fladderde ook nog zo met z'n vleugels om weer los te komen. Echt wel eng.
  • Thabang: "Je haar lijkt toch niet op een vogelnest!" Gelukkig. 
  • We hebben zondag een nieuw avonturenpad ontdekt. Bij Balkbrug begint een speelnatuurpad. Tunnels, een vlindermuur, insectenhotel, kikkerpoel, langs een hooiland, hutten bouwen, speelbos en een uitkijktoren. Prima vermaakt!




  • Thabang's laars bleek bij de kikkerpoel niet hoog genoeg ;-) dus toch natte voeten! 
  • En daarna natuurlijk het terras op! Het eerste ijs van 2016! Jeeeej! 

Tot volgende week!

1 opmerking:

  1. Toch best knap wat thabang in 5 minuten alleen spelen voor elkaar kan krijgen :-)! En knap van het leren vd gebaren. Arjen krijgt nu elke week een stuk of 30, die ik dan thuis weer probeer te leren! Ken je het gebaar vd dag al?

    BeantwoordenVerwijderen