Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 9 september 2015

Over stofzuiger-zak-gezelligheid, rollebollen-door-de-konijnenkeutels en de-gesmolten-verjaardags-traktatie-van-Thabang



  • Het was een pittig weekje wat betreft drukte. Sowieso is het begin van het schooljaar druk. En dan Thabang's verjaardag erbij, een kunstmarkt en nog een paar andere intensieve dingen. Maar allemaal leuk, dat dan weer wel!
  • Een nieuw schilderij voor Thabang is klaar, een leeuw! Hij is er zo blij mee.
  • Ook lekker sportief bezig geweest (de jongens dan). Sam had zaterdag de hele dag wedstrijden. Hij moest kogelstoten, verspringen en 1000 meter rennen. Twee keer brons, één keer zilver, dus dik tevreden! 
  • Thabang was trouwens net gedoucht en vervolgens rolde hij op het atletiekveld door de konijnenkeutels. Jammer.
  • En Thabang mocht voor het eerst naar de selectie van turnen. Dat ging niet vanzelf. hij vond het zoooo spannend, hij wilde en durfde niet meer. Ik heb wel 10 keer moeten beloven dat ik mee zou gaan en erbij zou blijven totdat Thabang zou zeggen dat ik mocht gaan. Na anderhalf uur (en een houten 'kont' van mijn kant) mocht ik gaan, maar toen ben ik toch maar gebleven, want het duurt twee uur. Hij vond het prachtig en is helemaal enthousiast. Vooral magnesium op je handen doen, dat is stoer! Het is wel heel serieus allemaal, er wordt echt hard gewerkt (ook spagaat en split, au). En alleen al een warming up van drie kwartier. De hoofdtrainer vond vooral voltige erg belangrijk. Uh, wat? Dat moest ik even opzoeken. Maar nu weten Thabang en ik wat 't is. En de volgende keer mag ik gelijk gaan van Thabang! Ben benieuwd hoe dit verder gaat!

  • Ik heb mijn horloge laten vallen. En nou staat 'ie precies stil op de tijd dat ik hem heb laten vallen. Zonde. Nou had mijn zus nog wel wat 'oude' horloges liggen. Conclusie: we hebben alle drie een nieuw horloge. Thabang een zwarte, Sam een blauwe en ik een roze. Dankjewel, Juut! Al is die van Sam nu even een paar dagen bij meester Koen, die wilde hem lenen voor het bijhouden van de tijd met slagbal, maar is 'm vergeten terug te geven.
  • Sam heeft zijn eerste puist! Hormonen in aantocht! 
  • En Sam doet soms 'challenges' met een vriendje. Dan gaan ze zogenaamd hun wenkbrauwen harsen! Met plakband! En daar maken ze dan filmpjes van. En die willen ze vervolgens op You tube zetten. En dat mag dus niet van mij. Niks daarvan. 
  • Ik doe dit jaar ook weer mee met Steptember! Ik houd een maand lang bij hoeveel ik beweeg. Dit doe ik met behulp van de stappenteller. Het doel is zeven bergtoppen beklimmen in een maand tijd en dat betekent dat je minimaal 10.000 stappen per dag moet zetten. Dit alles voor het goede doel. Voor mensen met Cerebrale Parese (vroeger noemden ze het wel spasticiteit) is bewegen helemaal niet vanzelfsprekend. Ze willen geld inzamelen voor onderzoek en ondersteuning. Bij ons op school zitten veel kinderen die dit hebben, het effect is erg verschillend: sommige lopen moeilijk, andere kinderen hebben bijvoorbeeld helemaal geen beheersing over hun armen en benen. Ik ben nog maar 1 week bezig en ik heb het al 1 dag niet gehaald (een studiedag) en ik heb ook al een keer gesmokkeld; eerst was ik de stappenteller kwijt (had Thabang hem stiekem mee genomen naar school) en Sam heeft 'm vervolgens mee gehad naar school en atletiek, toen was ik natuurlijk dik over de 10.000 stappen.
  • Thabang mocht een paar keer hubba bubba kauwgom en sinds een paar dagen kan hij grote bellen blazen. Oh, oh. Ik voorspel dat ik nog een keer kauwgom uit zijn haar moet knippen! 
  • Mijn zus Judith deed mee aan de strongmanrun. Dat is 21 kilometer hardlopen mét meer dan 35 spectaculaire hindernissen. Zo superknap! 
  • Mijn zus appte een paar dagen voordat het begon ..... of ik ook mee deed: 
  • Whahaha, echt niet. Ik kan volgens mij niet eens een rondje van 400 meter om de atletiekbaan! 
  • Wij zijn beter in aanmoedigen! Met de fiets zijn we het parcours gevolgd. Gelukkig hadden we zelf ook oude kleren en laarzen aan. We waren vooral allemaal erg bruin gespikkeld (mijn moeder het allerergst, die stond iets te dichtbij het gespetter). 









  • Thabang was bijna jarig en ik dacht wel even een grote schoonmaak te houden. Poe, dat was echt nodig. En wat een insecten overal. Wat zal het gezellig zijn geweest in de stofzuigerzak met o.a. een wesp, spinnen, pissebedden en een paar mieren! 
  • Zaterdag hebben we het feestje van Thabang al gevierd. Eerst ontbijt op bed en een paar kleine cadeautjes. Toen lekker gymmen en naar de atletiek en toen we daarvan terugkwamen, hing er een blauw touwtje uit de brievenbus. Thabang moest het touw volgen, door het hele huis, spannend, om uiteindelijk achter de schuur uit te komen en wat stond daar? Thabang's nieuwe fiets! Gaaf. Gekregen van opa, oma, Judith en Eric. Wat was hij blij. Ook met zijn nieuwe pyjama, lego, schaatsen, playmobil, een nepkauwgom grapje, een rog en een dino die kunnen groeien als je ze in water legt. En een gloednieuwe space scooter. Wat verwend (mag van mij helemaal niet, maarja). 
  • En wat is hij er blij mee, hij trekt zelfs als de visite er nog is zijn nieuwe pyjama en schaatsen aan. En zondagochtend was dat het eerste wat hij deed: de schaatsen aan en dan met de ijzers over mijn laminaat! Grrrr. 
  • Jammer dat we het feestje zaterdag binnen moesten houden, het was te koud en wisselvallig buiten. En dan met 15 kinderen en 15 volwassenen binnen zitten?! Gelukkig konden de kinderen tussendoor wel steeds naar buiten.
  • Ik had nogal wat bier ingeslagen, want met Sam's verjaardag had ik tekort. Nu van de 20 flesjes, 18 over. Het is ook nooit goed. Wat moet ik ermee?
  • Na de verjaardag was het hier werkelijk een compleet slagveld! 
  • Lerato, Connie en Judith bleven gezellig eten (patat natúúrlijk). 





Mooi stel!
  • Nichtje Nikki van 1 jaar had aan de knopjes van de wasmachine gezeten, de was kwam er kleddernat uit! Het stroomde uit onze kleren! 
  • Maandag was Thabang echt jarig! Zeven jaar alweer. Waarvan zeker al meer dan de helft bij ons. Wat een geluk hebben we met jou!! Elke dag is er één om van te genieten (meestal dan)! Never a dull moment! 
  • En dan denken we ook altijd aan jouw 'afrikamoeder' (+vader) die zo'n zeven jaar geleden vast met een dikke buik rondliep. En dat ze helemaal niet zien hoe groot en lief jij wel niet bent! Love you lots & lots & lots. 
  • Op school glunderde hij aan alle kanten. We hebben getrakteerd op ijs (bolletjes met parapluutje in een mooi bakje). Ik moest wat lang wachten (ik was te vroeg op school) en toen nog het hele verjaardagsritueel met liedjes, digibordtaart en feliciteren, het ijs was inmiddels lekker zacht/gesmolten zeg maar! 


Iedereen wilde wel op de foto met Thabang!

Hier een filmpje van het jarig zijn op school!

1 opmerking:

  1. Prachtige foto's van vies worden en hard werken! Heel mooi! Ach je hebt vast een leuke buurman/jongen die het bier op wil komen drinken :-)

    BeantwoordenVerwijderen