Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 29 oktober 2014

Over een gemaaide veter, een broodje aap en gieren om Spongebob

  • Thabang heeft z'n keuze gemaakt: het wordt jongensgym op de zaterdagochtend (i.p.v. atletiek), wat vindt hij dat toch geweldig! 
  • Sam kwam maandag op school had hij een topografietoets, oeps. Hij dacht dat het donderdag was. Haalt 'ie gewoon nog een 8,3. 
  • Elke nacht om 00.00 uur gaat het alarm van de wekker van Thabang. Ik snap niet hoe het kan!! Normaal verschijnt er dan een rood puntje in beeld als het alarm aan staat, nu niet. Irritant, want dat betekent elke nacht er even uit (ik zal 'm in ieder geval even op 7 uur 's morgens zetten ofzo). 
  • Thabang noemt een stopcontact een stekkercontact: ik reken het goed! 
  • Lekker creatief bezig geweest (dan ben ik op mijn best)! Ik heb weer vier schilderijen klaar en in de klas heb ik laatst een herfsthoek gemaakt! 

  • Met de gemeente heen en weer gemaild over het formaat van het schilderij van Maxima en Willem Alexander. Nou, dat hebben ze serieus aangepakt (ze hebben toch ook wel andere dingen te doen?). Ik kreeg een 'ge-photoshopte' foto van de hal van het gemeentehuis waar mijn schilderij dan moet komen te hangen. Ongeveer 2 meter bij 1.40 meter gaat 't worden, mijn grootste is tot nu toe 1 bij 1 meter en dat was al erg groot, het formaat past niet eens in mijn schilderkamer (daar bedenk ik wel wat op). Maar de foto ziet er gaaf uit, gelijk maar teruggemaild dat ik nu nog meer mijn stinkende best ga doen!  
  • Een weekje zwemmen in Griekenland heeft Thabang goed gedaan, hij is gelijk door naar blokje 4! Knapperd! Dus ik had 'm een vlavlip (die maakt Sam als de beste) beloofd na het eten. Toen Thabang bij het eten zijn sla niet op at ..... zei Sam: pas maar op, anders maak ik een slavlip! 
  • Sam gaat goed met z'n typecursus! Hij kan mij via een spel uitdagen om te 'battelen'. Wheeeh, ik verlies dik! Beetje jammer!
  • Thabang zei al een paar keer tegen Sam of mij: vind je me nog wel mooi in het bruin? Gets, hoe komt 'ie nou op zo'n opmerking! Je bent prachtig, Thabang!
  • Thabang was bij mijn ouders geweest en mocht even bij oma's kaptafel zitten. Gevolg: lekker make-uppen en een heleboel parfum op. Toen ik 'm laatst bij Judith ophaalde was hij daar ook al in de wc met de luchtjes in de weer geweest. Tel daar de incidentjes hier in huis bij op ...... mijn conclusie blijft nog steeds dat Thabang heel veel toezicht nodig heeft! 
  • Hoewel ik laatst ook BIJNA Thabang de schuld had gegeven toen alle tandpasta spontaan in de wasbak viel toen ik de dop opendeed. Iemand had water toegevoegd. Thabang ontkende (vaker gehoord) dus ik had Sam erbij gehaald dan kon Thabang niet meer liegen. Had Sam het gedaan! Lucky me, dat ik Sam er even bij had gevraagd! 
  • Sam doet op school mee aan het theater. Ze gaan the Voice nadoen. Sam is een artiest en is druk aan het oefenen met een vriendje, erg serieus. Alleen het perfecte nummer uitkiezen was al een hele klus en er werd driftig over en weer gebeld. Erg leuk om te zien!
  • De juf van Thabang had zich bezeerd en flink in haar vinger geknipt (ze moest zelfs naar de dokter). Ging Thabang de juf troosten, wat een schatje!! 
  • Kreeg ik van Ilja acht gratis kaarten van de Apenheul! Superleuk! Alleen, het probleem dat de helft van Nederland gratis kaartjes had! Er werd zo'n drukte verwacht dat je niet eens meer kaartjes aan de kassa kan kopen (het was zelfs op de radio en op sbs geweest). Dus wij extra vroeg op pad (Sam mocht een vriendje mee, Cas) en we waren gelukkig alle drukte voor. Toen wij het park verlieten werd het echt druk. 
  • Dat je je spullen goed moet opbergen in de Apenheul wist ik wel, maar ik moest zelfs mijn kauwgom uitdoen, er zitten zulke brutale apen bij!! 
  • En wat was het leuk, ik was er al zo'n 8 jaar niet geweest. We vonden het helemaal mooi! Ook hebben Sam en Cas de stoer-doen tocht gedaan, waarbij ze allerlei stoere gorilla opdrachten moesten uitvoeren ...... dat ging ze natuurlijk wel goed af!
  • De conclusie van Thabang in de Apenheul was: "ik ben net zo bruin als een aap". 






    • 's Avonds zijn we met z'n vieren een klein hapje wezen eten bij de Hooischuur (Thabang noemde het per ongeluk de Strooiberg) in Nijverdal om de bonnen op te maken die we hadden, dat maakte het helemaal tot een geslaagd weekend! 
    • Maandag waren er 10 minutengesprekken op school. Eerst Thabang. Het gaat nog steeds goed! Gelukkig! Hij had wel een 'broodje aap-verhaal' opgehangen: dat 'ie in de Apenheul apen had vastgehouden enzo, echt niet! En toen was het tijd voor Sam. Prachtige cijfers, hij doet het goed! Hij is behulpzaam (dat zag ik vorige week op vakantie ook, bijvoorbeeld als Stef er aan kwam als we aan het eten waren, ging Sam snel een kinderstoel voor 'm pakken, lief). Hij is wel eigenwijs en chaotisch (klopt 100%). Maar wel trots dat het met beide heren zo goed gaat! 
    • Toen Thabang op de iPad zat en er een mooi nummer voorbij kwam vroeg ik: wie zingt dat liedje? Thabang zucht een keer en zegt: de iPad! 
    • Zo gelachen met Sam. We waren de reuzenkrokodil van Roald Dahl aan het lezen. Maakte ik een vergissing: ik had het over hout zagen, maar het ging over een wip. Toen dacht ik ineens aan mijn vader die een tijdje geleden een nog veel mooiere vergissing maakte. Hij zei: "Oh, Spongebob, dat is toch die tekenfilm over een stuk kaas". Nou, nee, dat gaat over een spons, pap! Ik heb gegierd van het lachen!  
    • Thabang vindt zichzelf een sterkjanus!
    • Sam had 'leuk' gespeeld bij een vriendje. Hadden ze stinkbommen gemaakt. Werkwijze: je hebt een ballon, je stopt er een teentje knoflook in (in stukjes), dan opblazen en een piepklein gaatje erin maken en stinken maar! Het liefst bij iemand in de kamer leggen. 
    • Thabang droomt niet meer over juf Jeanette, maar over vier (!) meisjes die hij meeneemt naar Griekenland, dûh! 
    • Ging ik vorige week grasmaaien, dacht ik nog wel even langs Sam z'n schoenen te kunnen totdat de grasmaaier een heel gek geluid maakte en de veters bij deze waren verdwenen in de grasopvangbak, ai, ai.
    • Miss happy? Ik lijk meer op miss messy! Woensdagmiddag wilde ik drie taarten gaan bakken want ik was donderdag jarig! Eerst was er al één mislukt (iets te vloeibaar, vond het al gek dat het beslag van onder uit de kartonnen bakvorm stroomde (dus hele keuken vies). Daarna de andere twee gemaakt en vervolgens naar de winkel gesjeesd voor nieuwe ingrediënten voor taart nummer drie. Laat Thabang in de winkel zo'n slagroompakje knappen. En dan sta ik ook nog in de verkeerde rij (zoals altijd), maar dit keer kregen 4 mensen in de rij naast mij hun boodschappen gratis (sta ik eindelijk een keer in de kortste rij?!). Ik weer naar huis, lukt het nog niet met die stomme taart, dus ik prop alle onbruikbare topping-weet-ik-veel ingrediënten in de prullenbak, net iets te hard, dus het chocoladepoeder vliegt door de hele keuken! En ik ben een dochter van de bakker, schaam, schaam. Toch maar een compleet kant-en-klaar taartje erbij gekocht!
    • De verjaardag was superleuk! Ik mocht al drie dagen niet onder Thabang's kussen kijken en Sam had zelf een bord gemaakt met de tekst: ik word ondersteboven van jou! Daarnaast flink verwend met bonnen, bloemen, een etentje, parfum, bonbons, geld en meer. Ik denk dat ik het geld dit keer niet uitgeef aan boodschappen, maar dat ik mezelf eens ga trakteren op een nieuwe mobiel i.p.v. dat geklungel met de-zoveel-de-handsjes!! 
    • Tot volgende week! 

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten